Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

/
  • (Shutterstock.com)
    28. února 2023 ● 05:00

    Existují různé typy matek. Nezávislé, přísné, mírné, nedůsledné, přehnaně úzkostlivé. Všechny mají svůj vlastní mateřský styl. Co o vašem mateřském stylu říká sluneční znamení, ve kterém jste se narodila?

  • 1.

    Beran

    Maminka narozená ve znamení Berana bývá skvělý příklad pro své děti, protože je ambiciózní, nezávislá a silná. Může být trochu workoholik, ale nikdy nezapomene na potřeby potomků. Své děti podporuje a oceňuje jejich vlastní názor. Někdy však mívá pocit, že jen ona ví, co je pro děti nejlepší, takže se snaží spoustu věcí udělat za ně. Matky v tomto znamení jsou velmi konkurenceschopné, což může v dětech vyvolat nelibé pocity.

     

     

     

     

  • 2.

    Býk

    Matky narozené ve znamení Býka milují plánování a mají rády, když je rodina tzv. na krátkém vodítku. Jsou stabilní a vždy dělají vše pro svou rodinu a děti. Někdy bohužel mají tendenci své děti „škrtit”, takže by nebylo od věci, kdyby trochu popustily uzdu a nechaly potomky, aby stáli na vlastních nohou.

     

     

     

  • 3.

    Blíženci

    Matky Blíženkyně jsou živé, vždy se zajímají o svět, nové technologie a módu. Jsou zábavné a snaží se být takové i pro své děti. Pravda, existují chvíle, kdy mají tyto matky potíže s nastavením hranic, takže by to chtělo trochu pravidel. Blíženkyně také někdy zapomínají na to, že potřebují čas i samy na sebe.

     

     

     

  • 4.

    Rak

    Ženy ve znamení Raka se narodily s velmi silným mateřským instinktem. Jsou přirozenými opatrovnicemi, které se s láskou starají o ostatní. Tyto matky milují vaření, rády pomáhají dětem s domácími úkoly a jsou vždy připravené své děti poslouchat a být pro ně vrbou. Problémem je, že někdy jsou až moc „přilnavé” a příliš zapojené do života svého dítěte, takže když nastane čas, aby opustilo hnízdo, budou mít potíže nechat je odejít.

     

  • 5.

    Lev

    Lví matky jsou nejvíce energické znamení zvěrokruhu, což je pro jejich děti super zábava. Lvice rády děti kazí a rozmazlují a jsou velmi hrdé na jejich úspěchy. Všechny trofeje, stuhy a medaile pečlivě schraňují a rády se jimi pochlubí. Existují chvíle, kdy
    o sobě Lvice přemýšlí jako o královně vesmíru a je pak na své děti nadměrně náročná. Jakmile selžou nebo se jim nedaří, matky Lvice by měly udělat krok zpět a nenafukovat problémy do obřích rozměrů.

  • 6.

    Panna

     

    Matky narozené ve znamení Panny jsou extrémně dobré organizátorky a hledačky nových věcí, znalostí a řešení jakéhokoli problému, který se objeví (nebo by se mohl objevit). Panny bývají zdravé a budou trvat na tom, aby se i děti zdravě stravovaly. Někdy ale vnášejí do života svých dětí pocit, že nejsou dost dobré. Můžou být někdy trochu zapšklé, protože potřebují jasný řád, pravidla, pořádek a organizovanost. Tyto matky by se měly pokusit být méně přísné.

     

  • 7.

    Váhy

    Váhy dávají dětem velké množství prostoru, aby se realizovaly a učily se od nich. Rády chodí s potomky do muzeí, na koncerty a do divadel. Problém je, že někdy jsou matky ve znamení Vah poněkud labilní – v jednu chvíli svým dětem projevují spoustu lásky, v druhou je tak trochu ignorují.

     

     

     

     

  • 8.

    Štír

     

    Pozor, matky Štírky můžou být velmi divoké. Bývají autoritativní a dominantní a je jim jedno, co si ostatní lidé myslí o jejich rodičovských schopnostech. Někdy mají tendenci chovat se až moc jako kontrolor, což bývá pro děti náročné. Je dobré kontrolovat, ale někdy je nutné povolit a nechat všechny v domě dýchat.

     

     

     

     

     

  • 9.

    Střelec

     

    Střelci milují cestování a mají vrozenou schopnost riskovat, takže děti matky-Střelkyně budou přizpůsobivé a budou chtít neustále poznávat nové lidi, místa a věci. Jsou velmi chytré a vždy připravené učit se novým věcem bez ohledu na to, kolik jim je let. Někdy mohou být netrpělivé, takže je zapotřebí pracovat na tom, aby lépe snášely změny.

     

  • 10.

    Kozoroh

    Matky ve znamení Kozoroha jsou pevné skály. Budou dělat cokoli, aby svou rodinu udržely pohromadě, a budou vždy bojovat za své dítě, kdykoli to bude možné. Jsou silným obhájcem a děti těchto matek mají štěstí, že v nich mají tak skvělý vzor. Tyto matky jsou neuvěřitelně tvrdě pracující, odolné a kreativní v řešení všech problémů. Někdy však mohou zapomenout na to, že je zapotřebí se i někdy bavit a nebrat se tak vážně. 

  • 11.

    Vodnář

    Vodnářské matky jsou známé svým nezávislým duchem. Dělají všechno tak, jak chtějí ony, a je jim jedno, když to ostatní považují za podivné. Vodnářky mají tendenci dávat dětem přehnanou volnost bez pravidel a hranic, takže bývají nejlepšími kamarádkami svých dětí. Péče o děti je jejich hlavní prioritou a podle toho se tak chovají.

     

     

     

     

  • 12.

    Ryby

    Matky-Ryby se narodily pro bezpodmínečnou mateřskou lásku. Rodinu milují a jsou jí věrné za všech okolností. Jsou neuvěřitelně kreativní a pomáhají svým dětem rozvíjet umělecké nadání. Jsou také velice citlivé a emocionální, takže mohou být agresivní nebo mít manipulativní tendence ve výchově.

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz