1. Jak se naučit vidět auru
2. Červená aura
3. Oranžová aura
4. Žlutá aura
5. Zelená aura
6. Modrá aura
7. Fialová aura

Máte-li myšlenky a emoce klidné, laskavé a mírné, uvidíte v auře jemné a jasné barvy, aura bude svítit okolo hlavy. Jakmile se objeví negativní myšlenky, strach, deprese nebo závist, změní se barvy v auře na tmavé a těžké odstíny. Tyto barvy budou podobné i v případě nemoci či nějaké disharmonie. Pokud v auře chybí určité barevné chvění, může to znamenat, že máte nějaké problémy. Chybějící žlutá poukazuje na rozmrzelost či deprese, chybějící červená na nedostatek energie a chybějící zelená na nevyrovnanost v celém těle.

Jak se naučit vidět auru

Ztlumte světla v místnosti a postavte se asi metr před stěnu čelem k ní. Pravou ruku předpažte a dlaň otočte tak, aby prsty směřovaly ke stropu. Prsty pak mírně roztáhněte a dívejte se skrze ně na stěnu. Soustřeďte se jen na ni. Po chvíli byste měli vidět kolem prstů výraznou šedavou, téměř bezbarvou mlhu. V té chvíli přesuňte pozornost ze stěny na ni. Mlha by měla zmizet.

Když se to stane, soustřeďte se zase na stěnu, dokud se opět mlha neobjeví. Pokus opakujte. Když si na ni zvyknete, podívejte se na konečky prstů. Můžete vidět jemné paprsky energie, které z ní budou vycházet. Pozorujte mlhu obklopující vaši ruku, která se bude neustále pohybovat. Tato mlha je vaše aura.

Červená barva aury

Jasná, světelná a zářivá červená energie zastupuje vitalitu, sílu a cílevědomost. Je to barva lásky, smyslových vjemů a emocí. Jestli je ale temná, bez lesku a kalná, nebo naopak křiklavá, její význam je zlost, egoismus, hádavost či smyslová vášnivost a nízké instinkty.

Červená se silným hnědým zabarvením znamená strach, zmatenost a bázeň, které můžou být následkem sobeckosti a hrabivosti. Oddaná láska září nádhernou svítivou růžovou, která v sobě nese něhu. Lidé s touto aurou jsou pracovití, rádi sportují, užívají si života a nevyhýbají se výzvám. Jejich nejdůležitější úkol? Naučit se vyjadřovat emoce pozitivně.

Oranžová barva aury

Oranžová barva znamená životní sílu a vitalitu. Pokud se blíží k červené, signalizuje jistou sobeckost a neovládnuté emoce a chtíče. Nadřazenost a pýcha může dělat oranžovou v auře tmavší. Lidé s touto barvou aury jsou velmi nezávislí a kreativní. Rádi vytvářejí nové věci, plánují a uskutečňují své cíle. Někdy mají problém vžít se do pocitů jiných lidí.

Žlutá barva aury

Žluté odstíny souvisí s myšlením a duchovními kvalitami, inteligencí, rozumem a moudrostí. Spirituálně založení lidé mívají krásně zářící žlutou auru se zlatým nádechem. Kalná a špinavá žlutá poukazuje na sobeckost a bezohlednost. Lidé se žlutou aurou jsou bystří a mívají spoustu nových nápadů. Rádi a snadno konverzují, mohou mluvit téměř o všem. Jsou také zábavní, spontánní a obvykle velmi štědří. Mohou působit lehce nadřazeně.

Zelená barva aury

Jde o velmi informativní barvu. Když je zelená zářivá a jasná, je známkou zdravé životní síly, dobrého zdraví, harmonie a mírumilovnosti. Zářivá a smaragdově zelená je známkou přizpůsobivosti, stability a vyrovnanosti. Když je zelená tmavá a kalná, ukazuje na extrémní vychytralost a neupřímnost. Lidé s touto barvou bývají starostliví, zajímající se o pohodu ostatních. Neumějí skrývat své pocity a emoce. Jestli je jejich zelená barva zkalená, může to být též známka nerozhodnosti.

Modrá barva aury

Modrá barva aury vyjadřuje dobrou intuici, světlá modrá poukazuje na inspirativní myšlení a dar léčení spirituálními silami. Pokud je modrá tmavší, až indigová, ukazuje to na velkou obětavost a oddanost. Modrá s nádechem hnědé nebo černé ukazuje na tendenci k temným stránkám života, kalná až šedomodrá poukazuje na přetvářku. Lidé s modrou aurou rádi cestují, nemají rádi žádná omezení. Nejlépe se rozhodují podle svého vnitřního pocitu. Mají-li mdlou modrou auru, můžou být velcí introverti.

Fialová barva aury

Zářivá fialová poukazuje na ušlechtilé rysy a pokročilý duševní a duchovní vývoj. Tahle barva má na člověka čistící vliv. Jakmile je barva spíše levandulová, hovoří se o nesobecké a soucitné osobě. Lidé s touto barvou jsou citliví, charismatičtí a inspirující. Někdy mohou působit odměřeně, ale jsou vášniví a láskyplní. Pokud dokážou barvu využít správně, jejich aura vypadá jako hustý samet. Pokud je barva mdlá, těžko se vyrovnávají se svou duchovní podstatou.