Pondělí 20. května 2024
Svátek slaví Zbyšek, zítra Monika
Polojasno, bouřka 23°C

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu. Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

/
  • Které povolání je pro vás to pravé podle hvězd?
    Které povolání je pro vás to pravé podle hvězd? (istock.com)
    10. května 2024 ● 06:00

    Ne každý má to štěstí vybrat si ideální povolání, ale člověka by to mělo motivovat k tomu jít si za svým snem a stále se o něco snažit. Jaké vysněné povolání mají jednotlivá znamení zvěrokruhu, k čemu se kdo hodí a pro jakou práci má jen ty nejlepší předpoklady? Kdo má raději nezávislé zaměstnání, kdo rád slouží druhým, kdo miluje umění a kdo by nejraději nedělal nic a nechal se jen živit?

    Podívejte se, zda to na vás sedí a zda jste se tedy zcela neminuli povoláním!

  • 1.

    Beran (21. 3. – 20. 4.)

    Beran
    Beran
    Autor: istock.com
    U Berana si rozhodně můžete být jistí tím, že nebude skákat tak, jak druzí budou pískat. Nehodí se moc do zaměstnaneckého poměru a nebude poslouchat nařízení přísného šéfa, o kterém si milý Beran myslí své. Nemá rád, když mu někdo říká, co má dělat. To on sám se rozhoduje o tom, jakým způsobem svou práci udělá, a pokud mu to nedává smysl, nebude to dělat vůbec. Hodí se pro něj tedy spíše nezávislá povolání, podnikání a práce, kde může být sám svým šéfem, anebo šéfem druhých. Potřebuje aktivní činnost v pohybu či v terénu, nebojí se fyzické práce ani náročných a rychlých rozhodování. Může být záchranář, hasič, věnovat se výškovým pracem v terénu, manuální práci, může být dobrým manažerem se skvělými komunikačními schopnostmi, řidičem kamionu a podobně. Žena Beran se rozhodně také ráda v práci prosadí na vedoucí pozici.

    VIDEO: Jaký jste rodič podle znamení zvěrokruhu?

    Video
    Video se připravuje ...
    Rodič podle znamení • Videohub

  • 2.

    Býk (21.4. - 21.5.)

    Býk
    Býk
    Autor: istock.com
    Býk má rád svůj klid a vyhovuje mu stabilní zaměstnání v kanceláři, podnikatelská činnost, stavařina, práce ve státní správě, práce s financemi nebo cokoliv, co se týká bydlení, stavby domů, realizace zahrad, například práce v realitní kanceláři nebo řemeslná činnost, rekonstrukce bytů a podobně. Ženy se rády věnují módnímu návrhářství, modelingu, módě či obchodu, prodávat v příjemném obchůdku je jejich snem. Býk je vůdčí osobností v zaměstnání, spravedlivým, dobrosrdečným a zodpovědným vedoucím, ale dokáže být i zodpovědným a spolehlivým zaměstnancem, co uznává autoritu takového šéfa, který si svou pozici opravdu zaslouží. Pro Býka je důležité vydělat si dost peněz, aby se měl dobře.

    VIDEO: Přátelství podle znamení zvěrokruhu:

    Video
    Video se připravuje ...
    Přátelství podle znamení • Videohub

  • 3.

    Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: istock.com
    Blíženci často střídají zaměstnání. Jejich ideálním zaměstnáním je buď být věčným studentem, nebo pracovat někde v knihovně, muzeu, IT oboru, v oblasti umění, tvůrčí práce nebo třeba ve školství. Blíženci mají skvělé komunikační schopnosti, intelektuální výbavu a rádi sbírají informace, takže pro ně je nejvhodnější práce tam, kde se to dá uplatnit. Například v tvůrčím psaní, žurnalistice, práci v médiích, vyhovuje jim copywriting, ale třeba i grafika, animace, management a vedení skupin, koučink. Určitě se rádi obklopují lidmi a zvládají pracovat ve skupině, i když někteří Blíženci mohou být i individualisté.

    VIDEO: Helen Stanku: Jak si přivolat bohatství?

    Video
    Video se připravuje ...
    Helen Stanku: Jak si přivolat bohatství? • Videoredakce ženských titulů

  • 4.

    Rak (22. 6. - 22. 7.)

    Rak
    Rak
    Autor: istock.com
    Rak pro své silné sociální cítění a skvělou schopnost empatie rád volí práci v pomáhajících profesích: sociální sféře, zdravotnictví, může pracovat s dětmi, s rizikovými skupinami nebo seniory. Raci se rádi věnují také péči o nejmenší, takže mohou pracovat v jeslích nebo v mateřské školce, stát se dětskými sestrami nebo porodními asistentkami. Raci obecně se často uplatňují i v hudební branži nebo u filmu, jakékoliv umění jim není cizí. Někteří z nich se stávají psychology a terapeuty nebo kouči, pracují se skupinami, věnují se třeba arteterapii, muzikoterapii, ale i regresní terapii. Další skvělou profesní náplní Raka je práce v obchůdku se zdravou výživou, kavárně či restauraci.

    VIDEO: Helen Stanku: Lidští upíři

    Video
    Video se připravuje ...
    Helen Stanku: Jak si přivolat bohatství? • Videoredakce ženských titulů

  • 5.

    Lev (23. 7. – 23. 8.)

    Lev
    Lev
    Autor: istock.com
    Lvi mají někdy přehnané představy o svých talentech a schopnostech, mnohdy se bezhlavě vrhají do různých funkcí a vysněných zaměstnání, ale díky svému šarmu a sebevědomí takřka vždy dosáhnou toho, co chtějí. Vyhovuje jim svobodné podnikání, umělecké profese a hudební branže, herectví a práce u filmu, práce v oblasti módy, líčení, péče o tělo a zevnějšek, wellness, masáže, fitness, modeling, tanec, sport, tvůrčí psaní, ale i práce s dětmi, pedagogika, sportovní a vychovatelská činnost. Pro Lva jsou velmi důležité peníze a určitý životní standard, nejraději by byl rentiérem nebo se klidně nechal i vydržovat či živit.

    VIDEO: Horoskop: Na co mají talent jednotlivá znamení?

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop: Na co mají talent jednotlivá znamení? • Videohub

  • 6.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    Panna
    Panna
    Autor: istock.com
    Panny jsou velice pracovité. Proto se dokážou hbitě chopit i takové práce, kterou by někdo jiný třeba odmítl dělat. Jsou spolehlivé, zodpovědné a mají smysl pro povinnost. Bývají skvělými zaměstnanci, uznávají autority a dokážou se přizpůsobit, i když si třeba myslí své. Nerady dělají problémy a raději jsou s každým zadobře. Jsou čestnými, spravedlivými a empatickými šéfy, kteří rozumí potřebám svých zaměstnanců. Pannu lákají zdravotnické profese, sociální služby, práce se seniory či drogově závislými, fyzioterapie a péče o tělo, psychoterapie a koučink, na druhou stranu zvládají skvěle práci s financemi, účetnictví, mají dobré předpoklady pro obchod, práci ve státním sektoru, mohou sloužit třeba i u policie, armády, vyhovuje jim ale též klidná práce, například v knihovně či muzeu, anebo práce z domu, třeba copywriting. Panny obvykle jsou na peníze, velmi spořivé a jsou rády za svou práci dobře finančně ohodnoceny.

    VIDEO: Přičarujte si bezpečnou cestu na dovolenou! Helen Stanku poradí jedno kouzlo:

    Video
    Video se připravuje ...
    Přičarujte si bezpečnou cestu na dovolenou! Helen Stanku poradí jedno kouzlo • Videoredakce ženských webů

  • 7.

    Váhy (23. 9. - 23. 10.)

    Váhy
    Váhy
    Autor: istock.com
    Váhy častěji střídají zaměstnání, bývají nerozhodné i v oblasti svého budoucího profesního poslání. Když už se ale rozhodnou, jdou si za svým a mají určité ambice a ctižádost dosáhnout svého vytyčeného cíle. Velice je lákají práva, psychologie, sociologie a společenské vědy, také je zajímá móda, modeling, herectví, tanec, divadlo, umělecké profese, žurnalistika a tvůrčí psaní, knihovny, informační technologie nebo management, obchod a koučink. Váhy potřebují pracovat mezi lidmi a s lidmi, snadno se začleňují, home office je pro ně spíše za trest. Jsou i individualistické a introvertní Váhy, ale ani ty nejsou rády samy. Váha je vlídná, empatická, má starost o druhé a chce být s každým zadobře. Když dojde na lámání chleba, naslouchá svým pocitům a preferuje vlastní potřeby, proto někdy nemusí být vyloženě týmový hráč v kolektivu. Váha se docela hodí do korporátu, někdy jiný by to tam třeba nedal.

  • 8.

    Štír (24. 10. - 22. 11.)

    Štír
    Štír
    Autor: istock.com
    Štír je velký individualista a rád pracuje sám, protože také sám nejlépe ví, jak svou práci udělat dobře. Nerad se přizpůsobuje a podřizuje, spíše se vidí na vedoucích pozicích a rozhodně na to má. Můžete ho potkat ve vedení nějaké úspěšné firmy, ale baví ho i poněkud netradiční práce nebo taková zaměstnání, která by jiný člověk třeba nedělal či nezvládal: záchranář, chirurg, lékař, patolog, pracovník pohřebního ústavu, hajný, policista, voják, pracovník v hospicu a podobně. Nevadí mu totiž setkávat se se smrtí, bere ji jako přirozenou součást života, anebo se celoživotně učí jí čelit a nemít z ní strach. Štíři bývají dobří psychoterapeuti a kouči, rádi pracují s lidmi, vedou je a motivují, inspirují. Mohou být i učitelé hudby, učitelé dospělých, dokáží vynikat v nějakém oboru velmi výrazně, anebo využít své četné umělecké talenty a uplatnit se v šoubyznysu.

  • 9.

    Střelec (23. 11. - 21. 12.)

    Střelec
    Střelec
    Autor: istock.com
    Střelec se může věnovat sportu, a to i profesionálně. Může ale také pracovat v obchodě s outdoorovým vybavením, stát se sportovním trenérem, manažerem, vést různé skupiny, věnovat se modelingu nebo pracovat v šoubyznysu. Je mu vlastní práce s tělem, nevadí mu nepohodlí, zvládá zachraňovat životy, rád uplatňuje své talenty a stává se velmi úspěšným v různých oborech a profesích. Pracuje samostatně, zodpovědně, zvládá vést různé skupiny, je praktický, řemeslně zručný, fyzicky velmi odolný, přizpůsobivý, nevadí mu změny, cestování a práce v terénu. Mezi Střelci najdeme dálkové řidiče, cestovatele, sportovce, trenéry, kouče, zpěváky, muzikanty. Nudná práce je nebaví a nevydrží na jednom místě, to je potřeba při výběru zaměstnání zohlednit. Potřebují svobodu a moc neuznávají autority, obzvláště špatně nesou každou srážku s blbcem.

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    Kozoroh
    Kozoroh
    Autor: istock.com
    Kozoroh je nejambicioznější znamení zvěrokruhu a můžeme očekávat, že se nespokojí jen tak s něčím. Kozorozi jsou workoholici, pro které je práce nejvyšší prioritou. Samozřejmě potřebují odpovídající výdělek, uznání a ohodnocení. Kozoroh nebude dělat to, čemu nevěří, nebo co podle něj postrádá smysl. Potřebuje pořádnou pracovní nálož, spoustu výzev, je soutěživý a v práci aktivní, žene se kupředu, chce stoupat vzhůru a nejen v práci, ale i v životě se potřebuje někam posouvat. Zalíbit se mu může práce ve firmách, kde je velký profesní růst, rád setrvává na vedoucích pozicích, zvládá podnikání a realizaci svých vlastních tvůrčích podnikatelských záměrů a projektů. Může pracovat v jakémkoliv oboru, nerad se přizpůsobuje a sám nejlépe ví, jak odvést dobrou práci. Kozoroh je znamení mnoha talentů a nikdy se neponižuje, jen velmi nerad přijímá podřadné pozice. Velmi zodpovědně vede lidi, které má pod sebou a vždy se na něj můžete spolehnout.

  • 11.

    Vodnář (21.1. - 19.2.)

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: istock.com
    Vodnáři mají poněkud horší pracovní morálku. Potřebují spousty zábavy, vzrušení a dobrodružství. Neradi se nudí a to je vede k tomu, že častěji střídají zaměstnání. Pokud už je něco nadchne, dokážou pro to udělat v danou dobu maximum a vyhovuje jim mít se dobře, dostávat skvělý plat a moc se u toho nenadřít. Home office pro ně určitě není, potřebují být obklopení lidmi, se kterými jsou na jedné vlně. Ideální zaměstnání pro ně je takové, kde mohou část dne propařit, pokecat si s lidmi a být v pohodě. Baví je firemní večírky a komunitní atmosféra v práci. Volí si ale nejraději taková zaměstnání, která mají přínos pro znevýhodněné skupiny, zvířata, přírodu a planetu. Případně pak také hodně pracují v šoubyznysu a hudební branži. Zajímá je i psychologie, psychoterapie a koučink, grafika, IT technologie, vědecké obory, alternativní pedagogika, alternativní medicína, mohou být influenceři, copywriteři a youtubeři.

  • 12.

    Ryby (21. 2. - 20. 3.)

    Ryby
    Ryby
    Autor: istock.com
    Ryby mají stejně jako Raci velmi silné sociální cítění, dobrou intuici a empatii, proto často volí povolání, kde mohou pomáhat druhým a věnovat se tělu či duši. Sedí jim práce v přírodě, učitelství biologických předmětů, péče o zvířata, ekologické a enviromentální obory, sociální práce, práce ve zdravotnictví, fyzioterapie, práce v laboratoři, jde jim skvěle i chemie a biochemie. Mohou být obětaví lékaři, zdravotní sestry či pečovatelky, záchranáři, také je zajímají bylinky, alternativní medicína, psychoterapie, regresní terapie, arteterapie. Věnovat se mohou i herectví, hudbě či sportu. Jejich práce pro ně bývá posláním a musí jim dávat smysl.

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz