Podle již zesnulé spisovatelky Bärbel Mohr stačí, abychom měli na paměti těchto dvanáct zlatých pravidel.

1. Vnější je odrazem vnitřního

Když si chcete něco „objednat“ z vesmíru, znamená to, že musíte vycházet z toho, že vnější život zrcadlí ten vnitřní. Takže se dá jednoduše říct, že si vlastně pořád objednáváte, protože všechno, co vás potká, je odrazem vašeho nitra.

2. Očekávání vytvářejí realitu

Zejména pokud jsou nevědomá. Která vaše očekávání jsou poněkud zkostnatělá a stálo by za to je poněkud přeformulovat? Proč si pořád říkat, že tohle bych nemohl? Každá slabina se může změnit ve vaši silnou stránku, tak ji nezahazujte jen proto, že vaše očekávání je jiné.

TIP NA VIDEO: Víte, co jsou to vzorce duše a jaký na vás mají vliv?

Video
Video se připravuje ...
Co jsou vzorce duše a jaký na vás mají vliv prozradí astroložka Martina Boháčová • Tereza Kovářová
 

3. Ostatní ovlivňuje, jací jste a jak se vám daří

Možná to nechcete slyšet, ale vy vyzařujete základní životní pocit, a taky to, jestli sami sebe milujete. Když se odmítáte a neustále kritizujete, bude i ostatním připadat, že to tak je, aniž by dokázali definovat proč. Vaše pocity se budou přenášet na ostatní. Takže nejlepší, co můžete udělat pro splnění svých přání, je mít rád sám sebe.

4. Dovolte si mít i negativní myšlenky

Proč si pořád říkáte, že myslet negativně nesmíte? Ne, podobné úvahy vás budou stahovat do propasti. Je v pořádku, že negativní myšlenky máte, a vy je dokonce musíte přijmout, pohladit je a říct si, vždyť je to naprosto normální, myslet občas negativně. Bärbra Mohr dokonce doporučuje, abyste jim požehnali, a tím se vám uleví.

5. Dovolte si být šťastní

Spousta lidí cítí vinu, když jsou šťastní. Proč? Dovolte si ten pocit, pokud ho cítíte, a vůbec nepociťujte provinění za tyhle svoje pocity. Když budete cítit vinu, přispějete tím akorát k nárůstu smůly a neštěstí. Není lepší být nakažlivě veselý a šťastný než mrzutý a smutný? A víte přece, že smích a radost jsou nakažlivé.

6. Podvědomí filtruje

Je to známá věc. Když třeba vaše kamarádka otěhotní, máte pocit, že je to doslova virus, protože další otěhotní vzápětí také. Je to proto, že naše podvědomí filtruje. A jasně zformulovaná myšlenka a objednávka nahoru do vesmíru nasměruje vaši pozornost tam, kam chcete.

7. I delší cesta vás dovede k cíli

Někdy si myslíme, že jen ta nejkratší a nejsnadnější cesta vede do cíle. Nemusí to tak ale být. Naučte se naslouchat vnitřnímu hlasu a následujte jej. Dojdete tak do cíle rychleji, i když se bude zdát, že to není možné.

8. Důvěřujte sami sobě a buďte vděční

Buďte vděční za každý moment, který prožijete a který proměníte v to nejlepší. Je snadné neustále si stěžovat na to, že je život pes a že se nám nedaří – to je jako kdybyste nedůvěřovali sami sobě. Naopak děkujte sami sobě, děkujte za život a věřte si. Vnitřní moudrost vás odmění.

9. Problémy jsou tady, aby vám pomohly

Kolikrát jste už ve svém životě zakopli a museli se porvat s nějakým problémem? Asi mnohokrát. A možná jste si i říkali, proč právě vy. Buďte za ně rádi, protože překonávání překážek vás posiluje a dává vám pocit štěstí. Když na cestě ke splněným přáním nejsou žádné překážky, vede to k lenosti a nudě. Pozor na to, jedno čínské pořekadlo říká: „Ať se ti splní všechna tvá přání.“

10. Pečujte o svou intuici

Děláte něco pro své tělo a ducha pravidelně? Svaly, které se nepoužívají, ochabnou a odumírají. Takže musíte procvičovat svůj intuitivní sval, aby byl připraven.

11. Rozum je kapitán, pocity jsou motorem

Je to rozum, který sice rozhoduje, kam budeme směřovat, ale motorem a palivem současně je pocit. Když o sobě budete pochybovat, ke splněným přáním půjdete velmi pomalu. Když si budete věřit, budete doufat a radovat se, tím snadněji a rychleji to půjde. Posilujte ten pocit, že už jste toho dosáhli a zkoumejte, jak se při tom budete cítit.

12. Využívejte zákon rezonance

Naše svobodná vůle je jen relativní, protože každý čin přinese následky, které korespondují s našimi vnitřními vzorci a postoji. Chcete-li mít stoprocentně svobodnou vůli, musíte změnit své vnitřní postoje a kvality. Pak si automaticky přitáhnete do života něco jiného.