Úterý 22. října 2024
Svátek slaví Sabina, zítra Teodor
Oblačno 16°C

Ravenův horoskop na listopad: Soustřeďte se na sebe a vzdělávejte se

/
  • Raven Argoni, astrolog a čaroděj.
    Raven Argoni, astrolog a čaroděj. (archiv)
    31. října 2022 ● 09:16

    Po problematickém říjnu přinese listopad uklidnění a usebrání. Soustřeďte se na domov, čtěte a plánujte. 

  • 1.

    Beran

    ...
    Podle současných konstelací se přímo vnucuje myšlenka, že listopad Berany jen tak nezaskočí, spíše naopak by se mohly objevit nějaké zajímavé, dobré pracovní nabídky. Dobře si ale každou nabídku rozmyslete, aby se nakonec z toho, co vypadalo jako životní výhra či elegantní možnost nenápadně si začít malovat krasopisnou tečku za podzimem svého života, nevyklubala nějaká zrada. Pro jistotu se poraďte s někým zkušenějším nejlépe, jak se říká s člověkem přímo od fochu, neboli z oboru.

    V listopadu si Berani udělají pořádek ve finančních záležitostech a už jim také bude pomalu jasno, jakým způsobem stráví letošní Vánoce. Beraní situace je celkově dobrá, zdraví se jeví jako neohrožené  a možná jen z čistě psychosomatického hlediska (to je takové to přesvědčení, že rány vítězů se hojí rychleji než rány poražených) se můžete během listopadu občas potýkat s mírnějšími či většími záchvaty podzimní melancholie.

  • 2.

    Býk

    ...
    Pro Býky bude v listopadu jedna věc naprosto zásadní - po delším zamyšlení si celá hromada Býků najednou uvědomí, že se stále nachází pod vlivem někoho, kdo chce řídit jejich životy a nebojme se to říct naplno - i osud. Nejeden Býk dojde k závěru, že si stále nechává radit od rodinných příslušníků a tím si ovlivňuje svůj život. Je možné, že tomu tak skutečně je, protože i moderní psychologie nás v poslední době učí, že pozice hodného syna nebo hodné dcery, popřípadě pozice poslušného vazala nás do značné míry svazuje a ochuzuje, což právě v době, kdy všichni potřebujeme spíše nějaké obohacení, dotaci či pomoc, není zrovna nejvýhodnější pozice či postoj. Býci jsou ale šikovné znamení a postupně na to přijdou a začnou překážky ze svých životů odstraňovat. Zbaví se špatných návyků a odnaučí se dávat k dobru své klidné a konstruktivní myšlenky jak tak, za "děkuju", popřípadě "hm, máš pravdu, ahoj". K tomu jim bude sloužit pevné zdraví a nezlomná býčí vůle.

  • 3.

    Blíženci

    ...
    Listopadové dny zastihnou Blížence v nepříliš veselé náladě. Budou zaskočení spletitou společenskou situací, v níž se ocitnou nepřipraveni a bez plánů, takže nebudou vědět, jak řešit něco, s čím nepočítali. V realitě to může být třeba partner, který náhle onemocněl, přestože byl dosud svému Blíženci většinu času k dispozici. Jak se příslušníci tohoto, jinak poměrně dosti komunikativního znamení s nastalým stavem vypořádají, bude už záviset na konkrétní povaze a "naladění" každého jednotlivce. Je třeba si dávat pozor na zdraví, abyste se neocitli pocitově "zrazení" i v této oblasti života.

  • 4.

    Rak

    ...
    Delší dobu si Raci připadají jako v začarovaném kruhu, i když, v listopadu by se situace měla trochu zvednout. Raci na vlastní šupiny poznají, kdo stojí na jejich straně a je ochoten jim obětavě pomáhat.

    Lékem na chmury by měl být nový cíl, který se před Raky zničehonic objeví a vytrhne je z podzimní letargie, popřípadě předčasného zimního spánku. Zrozenci v Raku si připomenou síly, které v nich dřímou a opět si vzpomenou na všechno, co je dříve těšilo a přinášelo jim užitek a radost. Nežijeme, abychom trpěli pro radost druhých. Zdraví se zlepšuje, mnoha nemocným Rakům se bude dařit o poznání lépe.

  • 5.

    Lev

    ...
    Listopadové, stále se krátící dny dovedou Lvy k pocitu, že nejsou pány svého partnerského života a tudíž i v partnerství stráveného času a poznání této skutečnosti rozjede kolotoč řešení, domluv a možná i výmluv a promluv se svým protějškem. Možná přitom dojdete k závěru, že je lépe být sám, ale neklesejte na mysli, tato bouře se rychle přežene a oboustranně uspokojivé řešení se najde, jak švihnutím čarovného proutku. V zaměstnání bude dobře fungovat spolupráce s pracovními kolegy a dokonce i s vedením firmy, takže je vysoce pravděpodobné, že se Lvům na účtě objeví menší či větší, ale rozhodně příjemná finanční částka na přilepšenou.  To samozřejmě lví měrou přispěje i k růstu dobrého pocitu osobní svobody.

  • 6.

    Panna

    ...
    Listopadové dny mnohých Panen by se daly rozdělit na dny, které strávíte pracovně a dny, kdy budete něco studovat nebo se budete učit něco nového, co později využijete v pracovním procesu. Budete si uvědomovat důležitost prohloubení některých znalostí, které by do budoucna mohly přinést zisk a zlepšení vaší pracovní pozice. Možná se vyskytne příležitost zúčastnit se nějakého delšího školení, popřípadě kurzu.

    Další dny se Panny budou trápit neuspokojivým milostným životem, který jim již delší dobu bohužel proplouvá mezi prsty. Nejedna zasněná Panna myslí na někoho, kdo je přehlíží, ale pozor - v listopadu by se mohla situace změnit a nejedna Panna může dostat zprávu, která potěší a srdce zahřeje. Zdraví se jeví jako uspokojivé, což samozřejmě potěší ještě více.

  • 7.

    Váhy

    ...
    Po prací nabitém létě si nejedna Váha dopřeje podzimní dovolenou a bude s ní plně spokojená, protože přeplněné pláže rozhodně nepředstavují pro samotářské Váhy žádnou motivaci. Na cestách naleznete odpočinek i plno zajímavých vjemů, což bude pro příslušníky znamení Vah objevné a léčivé, většinou se to i trefí do správného poměru.

    Změna prostředí přinutí nejednu Váhu k zamyšlení, jak bude pokračovat další pracovní a společenská kariéra. Finanční situace i zdraví budou dobré, dalo by se říct, že vydatně podpoří nadějné změny, ke kterým by mohlo dojít nejspíše na začátku nového roku. 

  • 8.

    Štír

    ...
    Listopad zastihne Štíry v odhodlaném duchu vymanit se ze začarovaného kruhu mírně ospalé nálady a občasného sladkého nicnedělání. Možná jste zápasili s mírnými zdravotními komplikacemi, naštěstí již jdete vstříc citelnému zlepšení. Na cestě je i dobrá zpráva, objeví se přítel, kterého jste dlouho neviděli a znovu zažijete chvíle, během nichž si uvědomíte, že veselá mysl půl zdraví. Můžete se naprosto klidně přihlásit do kurzu jógy, abyste protáhli své tělo, které to už možná docela potřebuje. Váš životní elán a vaše energie stoupá a bude stoupat i nadále, navzdory temné a ospalé polovině roku. Účelem cvičení je aktivovat v sobě životní sílu, nemusíte se učit udělat si na noze uzel.

  • 9.

    Střelec

    ...
    V listopadu se nejeden Střelec zamyslí nad tím, co se skrývá pod lákavým pojmem "pracovní úspěch" a stejně tak i nejeden Střelec dojde k závěru, že se v poslední době těší hřejivé přízni spolupracovníků a vedení, ale vlastní život v nejniternějším soukromí jim trochu drhne. Naštěstí se v blízkém okolí nachází hrst věrných přátel a rodinných příslušníků, kterým záleží na spokojenosti Střelců a budou se snažit jim všemožně pomáhat. Střelci mají ve svém znamení aktivní Merkur s Venuší, takže by byla škoda nezaměřit se na zvelebení partnerských vztahů. Zejména ženy - Střelkyně, tzv. Amazonky a heterosexuální muži, kteří rádi míří na ženy nebo alespoň k ženám, mohou během listopadu zažít nejedno zajímavé a vzrušující dobrodružství.

  • 10.

    Kozoroh

    ...
    Již delší dobu Kozorozi uvažují o tom, že se na jistou dobu stáhnou z výsluní všeobecného obdivu a svou houževnatost a pracovitost využijí pro vlastní potřebu. Práce na zahradě a péče o nemovitost zaměstnají mysl i tělo nejednoho příslušníka rohatého znamení, proto se na mysl vkrádá otázka, zda by nebylo od věci, na chvíli se odpojit od role všeobecného vzoru a uspořádat si myšlenky v ústraní svého vyšperkovaného domova. Zdraví by mohlo mírně potrápit, pozor na nachlazení. I když neohrožení Kozorozi se brzy dostanou z nachlazení i z rýmy. Znamení Kozoroha bude i nadále klidné a hloubavé, žádná planeta v něm zrovna není a tak je skvělé pracovat na svých základech a nenechat se ničím rušit.

  • 11.

    Vodnář

    ...
    Listopadové dny mírní aktivitu veselého a bezstarostného znamení, jakým bezesporu je vzdušné znamení Vodnáře. Uchýlí se do svého nitra a v klidu budou promýšlet další kroky, které povedou k úspěchu.  Rozjímání o samotě inspiruje nejednoho Vodnáře k úvaze pořídit si nové bydlení či alespoň pustit se do rekonstrukce bydlení současného. Akční Vodnář prostě potřebuje vzruch a vědomí, že pracuje na zlepšení věcí budoucích. Pracujte na sobě, to je v pořádku, ale vyvarujte se razantních, přelomových změn.

  • 12.

    Ryby

    ...
    Ani v listopadu se Ryby nezastaví a jejich vztahy se neuklidní. Pořád je tu nejistota, zda bylo dobré rozhodnutí, jít naplno do čerstvého vztahu (pokud se tak v minulých měsících stalo) a přestěhovat se někam, kde není pevné zázemí. Chatrné základy, o které se lze těžko opřít, se mírně podepíší i na tělesné kondici Rybek, které se stále nedovenou rozhodnout, která cesta je pro ně ta pravá a v realitě se tato nejistota může projevit mírným, až řízným nachlazením. Možná byste se měli ozvat někomu z minulosti, zvláště, pokud by bylo dobré ještě pár záležitostí "dovyřídit" nebo dotáhnout do konce. Často je to lepší než komplikovná psychoterapie. 

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz