Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Choroby podle data narození: Jedničky mívají vysoký krevní tlak, trojky kožní problémy

/
  • (Shutterstock)
    15. srpna 2022 ● 06:00

    Z data narození se dá vypočítat a zjistit téměř vše. Pomáhá v tom numerologie a astrologie, která navíc pracuje s hodinou narození. Co o vašem zdraví říká vaše životní číslo?

    Na co byste si měli dát pozor, čemu se vyhnout a a čemu věnovat pozornost? Pomůže vám prevence?

     

  • 1.

    Jak vypočítat životní číslo

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

     

    Je to velmi snadné. Počítá se z data narození sečtením všech čísel. Například 29.5.1967: 2+9+5+1+9+6+7 = 39, 3+9 = 12, 1+2 = 3. Životní číslo této osoby je 3. Numerologie ukazuje na základní karmické úkoly a také na to, pod jakými vibracemi se člověk nachází z hlediska čísel. Jak říká astroložka Martina Boháčová, každému životnímu číslu vládnou osudové karty, z nichž se dá spousta věcí vyčíst. A také to, že všechno se může překonat.

  • 2.

    Číslo 1:

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Osoby narozené 1., 10., 19. nebo 28. dne každého měsíce se řídí planetou Slunce. Lidé narození v těchto dnech se obvykle těší dobrému zdraví. Náchylní jsou k následujícím zdravotním potížím a nemocem:

    Kardiovaskulární onemocnění, psychické přetížení, potíže s očima, nemoci spojené s krví a krevním oběhem, vysoký krevní tlak zejména ve stáří a riziko mozkové příhody.

    Lidé s životním číslem 1 mívají silnou postavu, a pokud se dostanou do nemocnice, vždy se velmi rychle zotaví, obvykle žijí velmi dlouho. Měli by si často masírovat tělo mandlovým olejem pro udržení dobrého krevního oběhu. Jakékoli cvičení, které zvyšuje krevní oběh, je pro ně užitečné. Neměli by jíst potraviny, které zvyšují kyselost, protože jejich povaha je spíše žlučovitá a je nutné udržovat alkalickou hladinu v krvi. Kyselé potraviny zhoršují hněv, smutek, strach, trávení. Měli by se také vyhýbat časté expozici na slunci a v teple. Z potravin jsou pro ně vhodné vodnaté druhy ovoce, např. meloun.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop zdraví na rok 2017: Jak to vidí kartářka a astroložka Dagmar Kludská • Adam Balažovič/BPŽ

  • 3.

    Číslo 2:

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Osoby narozené ve dnech 2., 11., 20. nebo 29. dne každého měsíce jsou pod vlivem Měsíce. Náchylné jsou k následujícím zdravotním potížím a nemocem:

    Žaludeční a zažívací ústrojí, špatný krevní oběh, který způsobuje chudokrevnost a další související onemocnění, stres a napětí, které vyvolá nervozitu, duševní potíže a nespavost, astmatické potíže.

    Jsou emocionální a citliví; často se dostanou do emocionálních konfliktů. Pro klid by měli pít vodu ze sklenek ze stříbra nebo skla. Tito lidé by měli pravidelně meditovat. Jsou náchylní k trávení, zácpě a plynatosti. Běžné bývají i gynekologické infekce u žen či problémy s kvalitou spermií u mužů. Máte-li dvojku jako životní číslo, měli byste pít černý pepř a med, zejména v dopoledních hodinách, omezit byste měli konzumaci kávy a čaje.

     

  • 4.

    Číslo 3:

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Osoby narozené 3., 12., 21. nebo 30. dne každého měsíce se řídí vlivem planety Jupiter. Náchylné jsou k následujícím zdravotním potížím a nemocem:

    Poruchy hrudníku a plic, bolesti v krku, přepětí nervového systému v důsledku přepracování, kožní problémy, artritida, cukrovka a ochrnutí.

    Mívají problémy související s větrem nebo vzduchem. Pomůže jim masáž olejem ze semen pískavice (řecké seno). Pokud jste „trojka“, vyhněte se česneku, zázvoru. Ideální je pro vás mrkev a jablečný džus. Na zklidnění nervů pomohou dechová cvičení a meditace, poslech relaxační hudby. Vhodná je pro vás vegetariánská strava a ranní procházky.

     

  • 5.

    Číslo 4:

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Osoby narozené ve dnech 4., 13., 22. nebo 31. dne každého měsíce se řídí planetou Ráhu /jižní cíp Měsíce/. Náchylné jsou k následujícím zdravotním potížím a nemocem:

    Melancholie a deprese, dýchací obtíže a dušnost, močové infekce, nachlazení, kašel, srdeční potíže.

    Lidé s životním číslem 4 jsou náchylní k onemocnění, které se nedá snadno diagnostikovat. Měli by používat semena pískavice a oregano, aby neměli žaludeční problémy. Vynikající jsou pro ně mrkvový džus, jablečný džus a řepné šťávy. Měli by se vyhýbat hněvu a vzteku, pravidelně by měli konzumovat listovou zeleninu, klíčky a pít čisticí čaje. Pozor by si měli dát na cukr a ovoce by měli konzumovat po západu slunce.

     

  • 6.

    Číslo 5:

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Osoby narozené 5., 14. nebo 23. dne každého měsíce se řídí planetou Merkur. Náchylné jsou k následujícím zdravotním potížím a nemocem:

    Žlučník, nervozita v důsledku nadměrné psychické zátěže, kašel, nachlazení, bronchitida, kožní problémy, nespavost a problémy s ledvinami.

    Lidé s tímto životním číslem mohou překonat většinu svých zdravotních problémů, pokud budou dostatečně odpočívat a meditovat. Neměli by se přetěžovat a měli by se vyhýbat bezesným nocím. Vyhýbat by se měli strachu, to pomůže, aby byli vnitřně silní. Nejlepší lék pro ně je spánek, klid a odpočinek. Vhodné potraviny: mrkev, listová zelenina, tuřín, mandle a citrusy.

     

  • 7.

    Číslo 6:

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Osoby narozené ve dnech 6., 15. nebo 24. dne každého měsíce se řídí planetou Venuše. Náchylné jsou k následujícím zdravotním potížím a nemocem:

    Horečka, chřipka, nervozita, infekce ORL, plicní potíže, srdeční potíže zejména ve stáří, ženy mívají problémy s prsy.

    Lidé s tímto číslem jsou tiší, a pokud onemocní, nedávají to moc najevo. Jsou emocionální, což může vést k nervovému vypětí. Měli by se vyhýbat sladkostem, kořeněným a mastným jídlům. Velmi často trpí totiž i na zácpu. Nehodí se pro ně tvrdá fyzická práce. Pozor by si měli dávat na mimomanželské vztahy, které by vedly k depresím. Ideální je pro ně jóga a ranní procházky.

     

  • 8.

    Číslo 7:

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Osoby narozené ve dnech 7., 16. a 25. dne každého měsíce jsou pod vlivem Neptunu. Náchylné jsou k následujícím zdravotním potížím a nemocem:

    Infekce, kožní onemocnění, špatné trávení, dna a artritida zejména ve stáří, nervozita, špatný krevní oběh.

    Lidé s tímto životním číslem jsou velmi citliví a snadno se nechají podráždit. Jsou silnější psychicky než fyzicky. Měli by užívat vitamin D a E, pít čerstvé ovocné šťávy, praktikovat pravidelné stravovací návyky a vyhnout se kouření, alkoholu a drogám. Měli by jíst pro chuť a přemýšlet o tom, co jedí. Měli by se procházet nebo žít poblíž jezera či řeky, poslouchat dobrou hudbu a pokusit se minimalizovat stresové situace. Neměli by se přepracovat.

     

  • 9.

    Číslo 8:

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Osoby narozené 8., 17. nebo 26. se řídí planetou Saturn. Náchylné jsou k následujícím zdravotním potížím a nemocem:

    Ochrnutí, problémy s nohama, zubní a ušní potíže, revmatismus a dna, časté bolesti hlavy a migrény, onemocnění jater a střev, dušnost, vysoký krevní tlak a srdeční problémy ve stáří.

    Lidé s tímto číslem většinou trpí neduhy dlouho předtím, než se začnou léčit. Měli by jíst více železa a vápníku ve stravě. Vyhnout by se měli konzervám a fastfoodu, přednost by měli dát obilninám a čerstvým džusům a šťávám. Není pro ně vhodná pasivita a izolace, drogy a alkohol. Ideální je pro ně také med a domácí podmáslí.

     

  • 10.

    Číslo 9:

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Osoby narozené 9., 18. nebo 27. dne každého měsíce se řídí planetou Mars. Náchylné jsou k následujícím zdravotním potížím a nemocem:

    Horečka, spalničky, plané neštovice, ledvinové potíže, záněty průdušek a bolesti v krku.

    Lidé s devítkou jsou náchylní k závislostem, vyhnout by se měli mastným a tučným jídlům, okurkám a pálivému koření. Skvělé je pro ně teplé mléko, masáže a procházky. Neonemocní tak často jako lidé s jiným životním číslem. Vyhnout by se měli v životě hněvu, aroganci a agresivitě. Neměli by být negativní, urážliví, protože tím by trpělo jejich zdraví.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz