Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dieta podle zvěrokruhu: Vodnářům pomůže zelná polévka, Vahám zónová dieta

/
  • (Profimedia)
    31. března 2017 ● 06:00

    Existuje stovky nejrůznějších diet, ovšem ne každá pasuje na každého. Zkuste si ji vybrat podle toho, kdy jste se narodili – vaše osobní preference a přirozené sklony, které jsou dány shůry, vám pomůžou při hubnutí.

  • 1.

    Beran

     

    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Beran?
    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Beran?
    Autor: profimedia.cz

     

    Atkinsova dieta


    Tahle dieta se zvláště dobře hodí pro Berany. Je totiž ideální pro ty, kteří jsou ochotní jít do všeho s rozžhavenou energií, a tou jsou Berani proslulí. Cvičení vám nedělá problém, ani dodržování téhle diety. Jde o aktivní dietu, při které se najíte do sytosti, ovšem musíte drasticky omezit sacharidy. Vaše vrozená láska k adrenalinu však tuhle dietu ocení, protože při ní odpadá pocit hladu.

     

  • 2.

    Býk

     

    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Býk?
    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Býk?
    Autor: profimedia.cz


    Glykemický index


    Cukr – lahodný, chutný a božský, který je milován planetou Venuší, jež je vaše vládnoucí planeta. Býci, vy si při hubnutí musíte dávat pozor právě na to, kolik cukru (sacharidů) během dne zkonzumujete, ať už jsou to čokoládové tyčinky, pečivo, a dokonce i alkohol. Z toho důvodu se doporučuje diabetikům. Sledování glykemického indexu vám dodá více energie, kterou potřebujete k výkonu, zatímco budete krásně hubnout.

     

  • 3.

    Blíženci

     

    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Blíženci?
    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Blíženci?
    Autor: profimedia.cz


    Weight Watchers


    Blíženci mají dar výřečnosti a talent okecat všechno, tedy i různé diety. Ideální je pro vás tahle. Prý je to nejefektivnější metoda hubnutí na světě a její účinnost potvrdily i vědecké studie. Jde o metodu, která je založená na jednoduchém počítání bodů a hlídání podpůrné komunity. Během diety neexistují žádná zakázaná jídla, ba ani povolená, důležité je naučit se správně rozhodovat. Během hubnutí si počítáte body, které mají potraviny a nápoje přiděleny, takže se vlastně učíte s mírou jíst.

     

  • 4.

    Rak

     

    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Rak?
    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Rak?
    Autor: profimedia.cz

     

    Krabičková dieta


    Ať už si vyberete jakoukoli z široké nabídky, uděláte dobře. Raci jsou „strážci“ zvěrokruhu, jsou úžasní v tom, že bez problémů pečují o druhé, ale často zapomínají na sebe. Ideální je tedy hubnout s krabičkami, kdy vám přijde jídlo až domů nebo do práce, vyžaduje to minimální přípravu (jídlo si jen ohřejete) a můžete si vybrat i z nabídky podle vašich osobních preferencí nebo zdravotních problémů. Ušetří to váš čas a řekněte, existuje na planetě nějaký Rak, který by nepotřeboval 45 minut navíc každý den?

     

  • 5.

    Lev

     

    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Lev?
    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Lev?
    Autor: profimedia.cz


    Ketofit dieta


    Lvi jsou plní ohně a jako takoví nejsou notorickými pacienty. Když onemocní, vydrží v posteli maximálně den, a pokud jde o hubnutí, dietu vydrží držet méně než týden. Oči by sice chtěly, jen ty výsledky nepřicházejí rychle. Co se tedy hodí pro vás? Ketofit dieta, což je dokonalá rychlá dieta bez jojo efektu, velmi rychle u ní zhubnete a navíc šetrně. Stačí jíst 5x denně chutná jídla a hned začnete hubnout. Příprava zabere jen dvě minuty, což ohniví Lvi ocení.

     

  • 6.

    Panna

     

    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Panna?
    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Panna?
    Autor: profimedia.cz


    Francouzská dieta


    Podle dietních odborníků jsou Francouzky štíhlé a elegantní i proto, že jedí naprosto jinak než například Američané nebo my Češi. Jak? Jedí malé porce, nikdy žádné jídlo nevynechají a pečlivě si vybírají to, co jedí – zejména zeleninu, ovoce, celozrnné pečivo, vejce, jogurty, sýry, kuřecí maso a tmavou čokoládu. Nikdy nejedí ve spěchu a jídlo si užívají s radostí. Ze všech možných diet je právě tahle vhodná pro přesné a disciplinované Panny. Důležitý je pravidelný režim, což Pannám vyhovuje. Navíc ji můžete držet dlouhodobě.

     

  • 7.

    Váhy

     

    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Váhy?
    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Váhy?
    Autor: profimedia.cz


    Zónová dieta


    Váhy – vaším úkolem při hubnutí je obnovit rovnováhu. A jako Váhám vám nebude vadit připravovat si vyvážený jídelníček. Dieta, která udělá dobře vám i vašemu tělu, je tzv. zónová dieta. Je totiž celá o rovnováze a její princip spočívá v dodržování jiného poměru sacharidů, tuků a bílkovin (v poměru 40 g sacharidů, 30 procent bílkovin a 30 procent tuku) v každém jídle. Jíst se musí každé tři hodiny, energetická hodnota jídel je až druhořadá. Neměli byste při ní pít alkohol.

     

     

  • 8.

    Štír

     

    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Štír?
    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Štír?
    Autor: profimedia.cz


    Sonoma dieta


    Intenzivní Štír udělá cokoli, co je v jeho silách, aby se dobral cíle, a to jakéhokoli. Štíři jdou tvrdě za svým, a to i v hubnutí. Mají silný smysl pro povinnost, takže obvykle jim nedělá problém dietu dodržovat. Zvláště když přinese skvělé výsledky. Vhodná je pro ně tzv. Sonoma dieta, protože při ní nemají pocit, že drží dietu. To je velké plus. Dieta se v podstatě zaměřuje na požitek a chuť. V čem je princip? Vše je založené na velikosti talíře. Snídaně se servírují na talíři o velikosti 18 cm, oběd i večeře na talíř velký 24 cm. Dieta je rozdělená do tří vln, v té první se musí vzdát cukru, sladkostí, bílé rýže, ovoce a rafinovaných jídel. Nebojte se, vy Štíři do dáte!

     

  • 9.

    Střelec

     

    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Střelec?
    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Střelec?
    Autor: profimedia.cz


    Fat Flush dieta


    Každé sluneční znamení má jednu část těla, která k němu patří. U Střelců to jsou stehna a boky, no a díky tomu potřebujete dietu, která se zaměří právě na ně. Nízkosacharidovou dietu Fat Flush vymyslela dietoložka Anne Louse Gittleman a je založená na pěti schovaných faktorech přibírání: znečištěná játra, tkáně nasycené vodou, strach z tuků, vysoká hladina inzulínu a stres. Poměr cukru, bílkovin a tuků je opět v poměru 40:30:30, dieta má tři fáze. První trvá dva týdny a pročistí se při ní tělo. Tahle dieta odrazuje od používání soli, cukru, zpracovaných surovin, light nápojů, alkoholu, octu a nasycených tuků. A hodí se i pro ty, kteří nejsou moc trpěliví.

     

  • 10.

    Kozoroh

     

    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Kozoroh?
    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Kozoroh?
    Autor: profimedia.cz


    Grapefruitová dieta


    Vy Kozorozi máte skoro největší výdrž a trpělivost ze všech znamení, pokud jde o silnou vůli zhubnout. Z těchto důvodů je pro vás ideální dieta založená na konzumaci jedné konkrétní potraviny. Grapefruitová dieta je skvělá při potížích s cholesterolem a srdcem, navíc ho můžete sníst, kolik chcete. A nebojte, nejíte jen grapefurit, povolená je i červená cibule, paprika, ředkvičky, brokolice a nízkokalorické saláty. Každý den budete muset také vypít 8 sklenic vody.

     

    Víte, kolik ovoce můžete během hubnutí sníst? Tohle doporučují odborníci:

    Video
    Video se připravuje ...
    Ovoce a dieta: Kolik a jaké druhy si můžeme dovolit, a které nikoliv? • Vím, co jím a piju

  • 11.

    Vodnář

     

    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Vodnář?
    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Vodnář?
    Autor: profimedia.cz


    Zelná dieta


    Je naprosto ideální pro každého, kdo je připraven změnit svůj životní styl a kdo potřebuje rychle zhubnout. Klíčem k úspěchu je polévka ze zelí, kterou byste měli jíst minimálně jeden týden. Připravuje se z bílého zelí, cibule, papriky, rajčat a celeru. Pak ji jíte každý den spolu s doporučenými potravinami. Dieta je vhodná na krátkodobé hubnutí, abyste nastartovali metabolismus. Chcete-li se tedy, Vodnáři, vejít do oblíbených džínů, pak ji určitě zkuste.

     

  • 12.

    Ryby

     

    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Ryby?
    Jak by měli hubnout lidé narození ve znamení Ryby?
    Autor: profimedia.cz

     

    Nutriční terapaeut


    Ryby jsou znamení vody a voda rovná se emoce, takže vy jen tak snadno sami nezhubnete. Zvláště když jste ve stresu nebo nešťastné, tak sáhnete po něčem dobrém, co vám zlepší náladu. Proto si raději najděte nějakého nutričního specialistu, který vás naučí vnímat svoje pocity a odhalit emocionální spouštěče, jež vám přidávají kila navíc. Poskytne vám rady, bude vaším koučem a propašuje i trochu pohybu do vašeho života. Nakonec si na to zvyknete i vy, Ryby.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz