Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Bydlení podle zvěrokruhu: Blížencům svědčí mátová, Lvům žlutá!

/
  • (iStock)
    11. října 2017 ● 06:00

    Aby se vám žilo spokojeně a krásně, stačí, když se ve svém bytě nebo domě obklopíte správnými barvami! Zkuste se řídit podle zvěrokruhu, nepotřebujete k tomu architekta ani tučné konto! Jen stačí malířská štětka, kýbl barev nebo třeba tapeta a lepidlo. 

  • 1.

    Beran

    3687155:gallery:true:true


    Ohnivě rudá

    Berani jsou známí svou neochvějnou důvěryhodností, dynamickou povahou a bezkonkurenčním nadšením. Tohle ohnivé znamení je velmi odvážné, proto potřebuje byt plný energizujících barev, zvláště pak ohnivě rudé. Červená stimuluje jejich přirozené nadšení a sebejistotu, které v sobě mají. Díky téhle barvě jejich energie nikdy nezmizí. Nezapomeňte tedy ani na umění v podobě živých a pestrých fotografií.

     

     

  • 2.

    Býk

    3687151:gallery:true:true


    Latte

    Býci jsou spolehliví jako ranní káva a nabízejí všem kolem sebe spoustu povzbuzení. Tohle znamení stojí nohama pevně na zemi a miluje stabilitu. Jakmile si tedy jednou zařídíte svůj byt, nebude se vám chtít dělat jakékoli změny. Ty Býci doslova nesnáší. Váš domov by měl být smyslný a praktický, krásný a plný textur a bohatých vzorů. Vaše ideální barva je barva latte, tou nic nezkazíte, protože je stejně spolehlivá jako vy, Býci. A ještě něco: nezapomeňte v bytě na živé květiny.

     

  • 3.

    Blíženci

    3687153:gallery:true:true

     

    Mátová

    Blíženci jsou upovídaní a kouzelní, díky čemuž jsou vždy centrem pozornosti. Jsou také vtipní a společenští, ovšem dost často a rychle mění své názory. Proto je pro ně zařizování bytu trochu obtížnější. Pokud si ale chtějí nechat poradit, dopřejte jim v bytě mátovou barvu. Ta zaručí, aby se i doma cítili excentricky. Máta je temperamentní pastelová barva, která je jako stvořená pro jejich charisma.

     

  • 4.

    Rak

    3687154:gallery:true:true


    Broskvová

    Raci jsou považováni za nejoblíbenější, ale zároveň nejobtížnější znamení zvěrokruhu. Tohle vodní znamení je od přírody velmi intuitivní a nikdy nepropásne příležitost obdarovat nebo potěšit své blízké. Váš domov musí odrážet teplo, Raci, takže se obklopte broskvovou barvou. Tahle šťavnatá barva v bytě rozveselí i ty nejsmutnější návštěvníky.

     

  • 5.

    Lev

    Autor: iStock


    Měsíčková

    Lvi, vy jste králové džungle! Medový odstín měsíčkové barvy je dokonalým obrazem stylového vkusu, který odráží vaše zlaté srdce i hřívu. Tahle barva podpoří vaši kreativitu, a ještě víc vás rozzáří. Obalte své zdi do měsíčkové nebo ji použijte v kombinaci s neutrálními barvami. Tuhle barvu budou všichni obdivovat, stejně jako vás.

     

     

  • 6.

    Panna

    Autor: iStock


    Růžová

    Panny jsou pečlivé perfekcionistky. Největší, jaké můžete ve zvěrokruhu najít. Jsou inteligentní, pečlivé a hrdé na svou praktičnost a spolehlivost. Pozor, inteligentní ale není synonymum pro nudné. Je na čase, abyste, Panny, vyskočily ze stínu a pořídily si do bytu tlumené odstíny růžové barvy. Je praktická stejně jako vy, a navíc působí velmi slavnostně.

     

  • 7.

    Váhy

    Autor: iStock


    Pudrově modrá

    Váhy jsou největší diplomaté zvěrokruhu. Váhy, máte rády vyváženost a harmonický život, který se musí projevit i v interiéru. Všichni vás mají rádi pro vaši otevřenou mysl, pro kterou je ideální barva pudrově modrá. Modrá odráží vaši klidnou povahu, a ještě ji znásobí. Ideální je v kontrastu s neutrálními odstíny. Váš byt by měl být elegantní a pohodlný zároveň, takže se obklopte drobnými luxusními doplňky, třeba modrými svíčkami.

     

  • 8.

    Štír

    Autor: iStock


    Indigová

    Štíři se můžou pochlubit nejvášnivější povahou zvěrokruhu. Jsou odhodlaní, emocionální a velmi silní. Jejich povaha vyžaduje i podobně zařízený interiér. Tedy žádná nuda, ale výrazné barvy! Indigová pracuje pro vás, Štíři, protože působí stejně silně jako vaše osobnost. Obklopte se kovovými akcenty tohoto odstínu a budete se cítit skvěle. K tomu spoustu osvětlení, provokativní doplňky a nábytek plný bohatých tkanin. Jedině pak budete spokojení.

     

     

     

  • 9.

    Střelec

    3687152:gallery:true:true


    Malachitová

    Střelci jsou veselí a optimističtí. Také jsou přímočaří a liberální, což chtějí ukázat i ve svém bytě. Jejich interiér by měl být prostorný, uvolněný a ne moc formální. Pokud jde o barvu, udělá jim dobře malachitová. Malachit je zelený kámen, který odráží Střelcovu odvahu. Tahle barva poskytuje prostorový efekt a nádherně se doplňuje s neutrálními barvami. Zapomenout se nesmí na funkční nábytek a suvenýry z cest.

     

  • 10.

    Kozoroh

    Autor: iStock


    Perlově bílá

    Kozorozi jsou pilířem praktičnosti a ambicí. Tohle zemské znamení je velmi pracovité, upřednostňuje tradiční životní styl. Netouží po pokušení ani divočině, naopak ocení venkovský styl, pokud jde o bydlení. Moderna pro ně není to pravé ořechové, stejně tak výrazné barvy, kterých se Kozorozi lekají. Potřebují neutrální a konzervativní barvy, takže perlově bílá je naprosto dokonalá volba! Tenhle jemný odstín dodá eleganci a zároveň rozjasní místnosti.

     

     

     

  • 11.

    Vodnář

    Autor: iStock

     

    Malinová

    Vodnáři jsou nejodvážnější a nejvýstřednější znamení zvěrokruhu. Jste vynalézaví a originální, Vodnáři, a to i pokud jde o vybavení interiéru. Milujete, když je byt vzdušný a lehký, plný unikátních předmětů a avantgardního nábytku. Máte svá vlastní pravidla a nenecháte si nic vymluvit. A jaká barva vám bude svědčit? Malinová, tento odstín fialové je pro vás inspirativní a originální – stejně jako vy!

     

  • 12.

    Ryby

    3687156:gallery:true:true


    Ametystová

    Ryby jsou proslulé svou nesobeckostí a soucitem. Tohle vodní znamení má vrozenou intuici a empatii. Jejich domov bývá jako z pohádky – éterický a tajuplný. Atmosféru doplní akvárium nebo jiné vodní prvky, jako jsou lastury či kamínky, které dodají energii. Barva je pak pro ně nejvhodnější ametystová! A nemusí s ní vymalovat celý byt, stačí, když si pořídí ametystové polštářky nebo svíčky.

     

     

    Víte, jak zařídit dětský pokoj? Podívejte se na naše VIDEO:

    Video
    Video se připravuje ...
    Jak zařídit dětský pokoj podle feng-šuej? Poradí vám Jiří Černák • BPŽ/Adam Balažovič

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz