Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Numerologie vám pomůže zhubnout nebo se uzdravit. Vypočítejte si, jaké potraviny byste měla jíst!

/
  • (iStock)
    10. listopadu 2018 ● 06:00

    Každý jsme jiný, ale jedno máme společné. Všichni musíme jíst, abychom žili. Ovšem víte, které potraviny jsou pro vás nejvhodnější? Když je budete jíst, kromě gastronomického potěšení získáte dobrou náladu, dobré zdraví a možná budete i lépe spát. Zkuste si správné potraviny vypočítat podle vašeho životního čísla.

    Jak si vypočítáte svoje životní číslo? Je to snadné. Vezměte si datum vašeho narození, například 19.10.1963. Postupujte tak, že sečtete všechna čísla. 1+9+1+0+1+9+6+3 = 30= 3+0=3. Vaše životní číslo je trojka a odpovídá planetě Mars. Jak jste tedy na tom vy a jaká strava je pro vás ideální?

  • 1.

    Číslo 1

    Autor: shutterstock.com

     

    Jednička odpovídá planetě Slunce a potřebujete potraviny, díky kterým se můžete seberealizovat a taky dobít. Ideální jsou pro vás ovoce a zelenina, hlavně žluté a oranžové druhy (pomeranče, mandarinky, citrony, mrkev, meruňky, broskev, žlutá jablka, kukuřice, žlutý grapefruit, žluté blumy, dýně).

     

    K tomu přidejte slunečnicová semínka a mandle, máslo ghí, nerafinovaný slunečnicový a kukuřičný olej. Koření je pro vás nejvhodnější zázvor, šafrán, muškátový oříšek, bobkový list a hřebíček. Vyvarujte se heřmánku a třezalky! Na stole byste měli mít také vždycky med. Ideální je konzumovat vše v co nejčerstvější podobě, vhodné jsou čerstvé saláty, šťávy a smoothie.

     

     

  • 2.

    Číslo 2

     

    Autor: shutterstock.com

    Dvojka odpovídá Měsíci a měli byste jíst všechny potraviny, které „pracují“ s tělem a duší. Jde hlavně o ovoce a zeleninu, zejména zelí. To můžete konzumovat syrové, vařené, dušené i nakládané či solené. Čerstvá zelná šťáva pomáhá vašemu žaludku a zažívacímu traktu. Vhodné jsou pro vás též okurky, uvařená brokolice a kapusta.

     

    Používejte řepkový olej, nezapomeňte na pečené brambory, syrové ředkvičky, červené víno a meloun. Z ovoce si vybírejte jablka, kokos, ananas, bílé hrozny. Do salátů používejte lněné semínko. Jezte také dostatek mléčných výrobků, sýrů a syrovátku.

     

     

     

     

  • 3.

    Číslo 3

    Autor: shutterstock.com

     

    Trojka patří planetě Mars. Vy potřebujete ovoce a zeleninu, ideálně červené barvy. Patří sem hroznové víno, jahody, brusinky, fíky, červená jablka. Ze zeleniny pak řepa, červená cibule, česnek, červená paprika, křen a rebarbora. Z olejů používejte primárně olivový.

     

    Nejlepší bylinkou je pro vás kopřiva, a to v jakékoli formě – v salátu, v čaji či ve šťávách. Pomůžete vám získat ztracenou energii. Trojky, jezte také česnek, pepř a zázvor. Pro získání síly jezte granátové jablko nebo pijte šťávu z řepy.

     

     

     

  • 4.

    Číslo 4

    Autor: shutterstock.com

     

    Čtyřky spadají pod planetu Merkur, takže potřebujete rozmanitá, lehká, ale energetická jídla. Hlavní součástí vašich gastronomických potěšení jsou ořechy, spíše nasládlé než slané. Další složkou potravy by měly být saláty, mrkev, mořské řasy, petrželka, kopr, koriandr, máta a estragon.

     

    Pro vás jsou také nezbytná semínka a celozrnné potraviny. Rozhodně se vyvarujte čerstvého bílého chleba z pšenice! Nezapomínejte na vejce, ovesné vločky a olivy. Určitě také zařaďte do jídelníčku houby ve všech podobách. Jako energetický náboj jsou pro vás naklíčená semínka, pro normalizaci nervového systému pak mátový čaj.

     

     

  • 5.

    Číslo 5

    Autor: shutterstock.com

     

    Pětky patří Jupiteru. Vybírejte si ovoce a zeleninu, které jsou zabarvené do lila, fialové či černé barvy. Potřebujete pestrý jídelníček, dobře vám udělají ostružiny, černý rybíz, borůvky, maliny, třešně, dýně, červené odrůdy angreštu a fialové hroznové víno. Užitečné jsou fíky, švestky (sušené i čerstvé), broskve a červený grapefruit.

     

    Ze zeleniny je vhodný lilek, a to v jakékoli formě i v jakémkoli množství. Nakládaný, solený, pečeným dušený. Další vhodnou potravinou je řepa, opět v jakékoli podobě. Dalšími vašimi superpotravinami jsou černé olivy, chřest, černé a červené fazole. Pro získání energie pijte šťávy z rybízu, borůvek nebo červené suché víno. Noste s sebou sušené švestky, fíky nebo mandle. Nejlepší bylinkou je pak šalvěj.

     

     

  • 6.

    Číslo 6

    Autor: shutterstock.com

     

    Šestky spadají pod planetu Venuši. Nejlepší jsou pro vás potraviny modré barvy, zejména borůvky či fíky. Tyhle vás ochrání před nemocemi a také díky nim načerpáte novou energii. Bohužel seznam modrých potravin je dost omezený, takže konzumujte bylinné čaje z violky vonné (fialka). 

     

    Venuše potřebuje jídla sladká, potřebují i mouku. Neznamená to ovšem, že by se měly Venuše přejídat dortíky a koláčky, upřednostnit by měly sušené banány, meruňky či datle. Sáhněte také po hnědé rýži nebo divoké, pokud jde o koření, prospěje vám vanilka, skořice a kardamon. Pijte čaje z fenyklu, anýzu a máty.

     

     

  • 7.

    Číslo 7

    Autor: shutterstock.com

     

    Sedmičky patří pod planetu Saturn. Vám bude nejlépe v roli vegetariánů. Ideální jsou černé houby, a to slané, vařené či nakládané. Neméně prospěšný je pro vás špenát, můžete použít čerstvý nebo zmrazený. Špenát můžete přidávat i do palačinek a koláčů. Vaše tělo potřebuje také mrkev, celer, ředkvičky, řepu a slunečnicová semínka.

     

    Avokádo je také vhodné, udělají vám dobře zeleninové šťávy ze zelí, celeru a ředkvičky. Z koření používejte bazalku, kmín, hřebíček, skořici a citronovou kůru. Sedmičky mívají často problém s játry a žlučníkem, den proto začínejte kyselou šťávou, například jablečnou s citronem a brusinkami. Citron si přidávejte i do kávy, zvyšuje bdělost.

     

  • 8.

    Číslo 8

    Autor: shutterstock.com

     

    Osmičky spadají pod Uran. Den byste měli začínat čerstvým, sezónním ovocem. V létě jsou na prvním místě jahody. Na podzim zelená jablka, banány, angrešt, hrušky a hrozny. Užitečný je pro vás lokvát, neboli japonská švestka, která vám dodá energii. V zimě si dopřávejte černý nebo zelený čaj, vhodný je Rooibos, který vás povzbudí, zažene depresi a melancholii.

     

    Vhodné jsou pro vás všechny typy jogurtů, čerstvé sýry, tvaroh, těstoviny. Neuškodí vám suché bílé víno, ale ani šampaňskému se nemusíte vyhýbat. Nezapomínejte na ryby a žitný chléb. Osmičky trpí často bolestmi hlavy, na to vám pomůže čaj z jahodových listů, máty a citronu, jalovce a šalvěje.

     

  • 9.

    Číslo 9

    Autor: shutterstock.com

     

    Devítky odpovídají Neptunu, takže by se měly zaměřit hlavně na mořské plody. Naučte se jíst čerstvé ryby a pokapejte je citronem. Z mořských plodů jezte všechny možné dostupné plody – kraba, krevety, sépie, chobotnice či slávky. Neměli byste je dlouho vařit nebo dusit. Ideální je připravovat je na pánvi na olivovém oleji.

     

    K tomu přidejte šťávy z jakéhokoli ovoce, sladkých, neutrálních či kyselých druhů. Ze zeleniny vám prospějí okurky, květák či brokolice, saláty a olivy. Jezte rybí paštiky a v dopoledních hodinách pijte odvar z čekanky nebo kávu.

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz