Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Začíná čínský nový rok Vepře! Sundejte si růžové brýle a buďte zodpovědní!

/
  • Video se připravuje ...
    BPŽ/Adam Balažovič 
    5. února 2019 ● 06:00

    Právě dnes začíná čínský nový rok. Magické datum, které přináší do života nové energie – energie zemského Vepře. Co nás tento rok čeká? Jak můžete tyhle energie využít pro sebe samé? Mistr feng-šuej Jiří Černák vám to prozradí. Pokuste se využít vše pro to, abyste se měli dobře a pohodově.

    Čínský nový rok začíná oficiálně dnes, tedy 5. února, a potrvá do 24. ledna 2020. Je to rok zemského Vepře, takže by měl být spíše pohodový a pozitivní, protože takový je i Vepř. Dominantní element roku Vepře je Země, proto se mu říká zemský Vepř. Jaký tedy bude, na co se můžeme těšit a na co se musíme zaměřit? To vše nám prozradí mistr feng-šuej Jiří Černák.

     

     

  • 1.

    Letos sklidíme to, co jsme loni zaseli

    Autor: iStock

     

    Je velmi důležité, jak jsme se na nový rok 2019 připravili v tom předchozím roce. Rok 2018 byl ve znamení takzvaného zemského Psa, který měj zajisti funkcionalitu všeho, co potřebujeme k tomu, abychom se měli letos dobře. Protože Vepř se potřebuje mít dobře. „Měli bychom tedy dělat všechno tak, aby to fungovalo a nemuseli jsme se o nic starat a život si mohli užívat. Vepř má rád hojnost, mít všeho dostatek, a proto bychom měli zajistit, abychom se cítili dobře a měli všeho dost,“ říká Jiří Černák. Týká se to nejen hmotných věcí, ale taky lásky a přátel. Když budeme cítit, že nám něco chybí, tak to bude rok spíše nepříjemný a těžký.

  • 2.

    Buďte zodpovědní a realističtí

    Autor: iStock

     

    Nový rok nám přináší také energii Země, proto se Vepři říká zemský. Země je o zodpovědnosti, realitě, objektivitě a práci s fakty. „Letos bychom si měli sundat růžové brýle a na život se dívat realisticky. Uvědomit si, co jsme schopní zvládnout relativně bez problémů a potíží. Neměli bychom cítit žádnou tíhu života a snažit se dělat věci tak, abychom je zvládli bez velkého vyčerpání,“ doporučuje Jiří Černák.

  • 3.

    Pomáhejte a přijímejte pomoc od ostatních

    Autor: iStock

     

    K tomu, abychom to všechno zvládli, bude potřeba využívat pomoc ostatních lidí. Neměli bychom být na všechno sami, a naopak bychom měli pracovat v týmu a v kooperaci. „Pokud se budeme snažit vše zvládnout vlastními silami, mohlo by to být vyčerpávají,“ říká Jiří Černák. Měli bychom trávit čas s lidmi, které máme rádi a kteří mají rádi nás. Je důležité pobývat v příjemné společnosti, protože to dělá Vepři dobře.

  • 4.

    Nepřetěžujte svoje síly

    Autor: iStock

     

    Nový rok bude hlavně o zodpovědnosti, a zodpovědnost je tíha. „Měli bychom si tedy nandat jen tolik, kolik zvládneme, aniž bychom měli pocit nějaké tíhy, a abychom život nevnímali jako těžký. Vepř si chce užívat, chce mít pocit, že se má dobře,“ varuje Jiří Černák.

  • 5.

    Pomáhejte druhým a nemyslete jen na sebe

    Autor: iStock

     

    Vepř je pomocník, který myslí více na ostatní než na sebe. Proto bychom se letos měli zaměřit na pomoc ostatním a zároveň se nebát požádat druhé o pomoc. „Vepř má rád, když se daří dobře nejen jemu, ale i jeho okolí, jeho rodině, přátelům, kolegům. Vepř rád pomáhá, takže bychom se měli letos zabývat charitou a pomáhat těm, které nemají tolik štěstí jako my a o to štěstí se s nimi podělit. Pomáhat ale nemusíme jen finančně, ale třeba těm lidem projevit více pozornosti,“ radí odborník.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz