Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

6 věčně nespokojených znamení, která se nikdy necítí dost dobře. Patříte k nim?

/
  • (iStock)
    3. dubna 2020 ● 06:00

    Pochybnosti. Nedůvěra v sebe sama. Vždycky bude existovat něco, kvůli čemu jsou tihle lidé neustále nespokojení. Existují znamení zvěrokruhu, která se prostě nikdy necítí dost dobře. Nejsou dost dobří pro to, aby je někdo miloval, nejsou dost dobří pro společenské standardy, nejsou dost dobří pro život. Tohle myšlení se s nimi veze celý jejich život.

    Myslet si o sobě jen to horší ale vede k bezcennému životu. Bohužel, pocit, že nikdy nejsou dost dobří, je přímým odrazem jejich vnitřního stavu, a měli by zapracovat na změně, aby byl život snesitelný. A nemyslete si, nejste jediní, kdo má nějaký problém.

  • 1.

    Blíženci (21. května - 20. června)

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: iStock

    Dualistická povaha Blíženců dává sice těmto jedincům touhu po tom, aby byli co nejlepší, ale taky velké pochybnosti o vlastních schopnostech. Okamžitě si jsou jistí svými rozhodnutími, aby byli vzápětí plní lítosti a číhajícího strachu nad tím, co právě udělali. Pod jejich pozitivní slupkou se skrývá soukromá vzpomínka na něco, za co se stydí, nebo co je zahanbuje a co nikdy nemohou přiznat. Blíženci tajně skrývají svoje pocity hluboké podřadnosti. Nemůžou být proto nikdy zcela spokojení, dokud se nevyrovnají s tím, co je po celý život trápí.

     

  • 2.

    Rak (21. června - 22. července)

    Rak
    Rak
    Autor: iStock

    Raci jsou doslova naplnění potřebou udržovat rodinnou pohodu. Touží po štěstí, ale zároveň v nich uvnitř leží hluboce zakořeněný strach z odmítnutí. Vždy se budou zajímat o to, zda ti druzí o všechno, co jim nabízejí, vlastně stojí. Pochybují o záměrech druhých lidí a čekají, až přijde ono odmítnutí. Raci si neuvědomují, že jejich pochybnost vytváří další pochybnosti, což se projevují ve finále odmítnutím, kterého se nejvíce bojí. Můžou být nejkrásnější a nejúžasnější osobou v místnosti, a nikdy se nebudou cítit hodni upřímných komplimentů, které obdrží.

  • 3.

    Panna (23. srpna - 22. září)

    Panna
    Panna
    Autor: iStock

    Přestože dokážou Panny velmi divoce bránit svoje názory, jsou také někdy defenzivní. Dost často mají pocit, že jsou podřadné, díky čemuž se cítí jako vyvrženci. Nezřídka mají pocit, že se vůbec nehodí do společnosti, v níž se pohybují. Nespokojenost Panny přímo souvisí s tím, že ačkoli hledají něco velkého, zřídkakdy toho dosáhnout, protože samy sebe sabotují svým perfekcionismem. Nastavují zrcadlo samy sobě a vidí v něm někoho, koho vlastně nechtějí akceptovat: někoho slabého a zranitelného.

     

  • 4.

    Váhy (23. září - 22. října)

    Váhy
    Váhy
    Autor: iStock

    Většina Vah je laskavá a velmi sympatická. Můžete si však všimnout, že o sobě raději nikdy moc nemluví. Budou působit jako sladké bytosti, ale když se budou cítit příliš exponované, uchýlí se ke své skutečné povaze. V takovém případě se můžou Váhy chovat až asociálně a budou hluboce nespokojené samy se sebou. Obracejí svět kvůli svému nedostatku sebeúcty a je to nenávist k sobě samým, která z nich dělá věčně nespokojené bytosti.

  • 5.

    Štír (23. října - 21. listopadu)

    Štír
    Štír
    Autor: iStock

    Štír dělá bohužel téměř vždy špatná rozhodnutí, přestože ví, že tato rozhodnutí jsou špatná a někdy i drsná. Dělají to proto, že jsou sebemrskači. To je jádro jejich sadistických způsobů, kterými trestají ostatní, protože cítí, že sami potřebují trest. Štíři jsou mistři tajností; nechtějí, abyste viděli, co se v nich skutečně děje, takže vás nutí, abyste si mysleli, že ten, kdo je ten špatný, jste vy. Čím častěji a více to dělají, tím hůře se cítí a čím hůře se cítí, tím víc musí ostatní platit za jejich nespokojenost a nízkou sebeúctu.

     

  • 6.

    Ryby (19. února - 10. března)

    Ryby
    Ryby
    Autor: iStock

    Ryby se nikdy necítí dostatečně dobře. Na jedné straně trpí pocity nehodnosti sebe sama, na druhé straně znají moc dobře tento druh projekce, takže svou nespokojenost využívají ve svůj prospěch. Řekněme například, že jsou na nějaké party. Pocity nejistoty se vynoří a způsobí, že Ryby budou chtít utéct. Ovšem nevyzpytatelná stránka jejich znamení změní tuhle neurózu ve výhodu. Tím, že ostatním ukážou, že jsou křehké a nervózní, dokážou vlastně získat převahu.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz