Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Kdo ze zvěrokruhu závidí nejvíc ze všech? Patříte do této pětice?

/
  • (iStock)
    4. prosince 2020 ● 06:00

    Někteří lidé považují závist za známku sebeuvědomění, druzí si myslí, že závist je vlastně nemoc. Závist může ale ve finále přerůst v žárlivost. Obojí pak může člověka motivovat k činům, které nejsou zrovna moc chvályhodné.

    Ať už je to jakkoli, někteří lidé prostě nedokážou zvládat úspěch ostatních. A i když to na nich třeba nepoznáte, uvnitř se doslova užírají závistí. Jak to se závistí vypadá podle zvěrokruhu? Která znamení pociťují závist častěji než ostatní?

  • 1.

    Býk

    Býk
    Býk
    Autor: iStock

    Býk miluje krásné a drahé věci a bolí ho, když je mají i ostatní lidé. Má totiž jakousi utkvělou představu, že tyto výsady jsou pouze pro něj. Ve skutečnosti může být ale závistivý Býk velmi ambiciózní a bude se snažit ostatní porazit. Pokud si jejich kamarád pořídí nové auto, Býk ho také chce. Pokud sedí v restauraci, může pociťovat závist, když ten druhý má na talíři jídlo, které vypadá lépe než to jeho.

     

  • 2.

    Štír

    Štír
    Štír
    Autor: iStock

    Je docela běžné, že Štíři zažívají závist. Důvodem je většinou jejich neschopnost důvěřovat lidem. Nemohou skrýt své pocity, takže lidé kolem nich jasně vidí, co si o nich skutečně myslí (a o jejich úspěších). Štír obvykle nezávidí luxusní zboží nebo majetek, ale závidí především vnitřní schopnosti, jako jsou umělecké vlohy nebo osobnostní rysy. Pokud závist nevede k žárlivosti, je to v pohodě, ale dávejte si pozor, protože Štíři jsou velmi impulzivní, pokud žárlí.

  • 3.

    Panna

    Panna
    Panna
    Autor: iStock

    Panny jsou v případě závisti extrémně odpuzující, protože mají sklon žárlit na každého, kdo je jakýmkoli způsobem překoná. Panny snášejí úspěchy ostatních velmi nerady a se skřípěním zubů. Bojí se doslova toho, že nedosáhnou lepších výsledků ve stejné profesní oblasti, takže se snaží být za každou cenu nejlepší. Tohle znamení však nikdy nepřizná, že jejich úspěch je vlastně dost často výsledkem jejich vlastní závisti. Mají taky tendenci závidět těm, kteří mají na první pohled všechno, kteří jsou dokonalejší než ony nebo mají výjimečný život.

     

  • 4.

    Kozoroh

    kozoroh
    kozoroh
    Autor: iStock

    Kozoroh se snaží nikomu opravdu nezávidět, ale někdy si prostě nemůže pomoct, zvláště když se zdá, že někdo dosáhl úspěchu v tom, na čem on sám tak tvrdě pracoval. Kozoroh ovšem nasměruje tuto závistivou energii jinam a použije ji k vlastní aktivitě. Kozoroh může závidět, ale to neznamená, že mu to zabrání jít za svými cíli. Ve své mysli má vždy jasný obraz o tom, co chce (proč závidí), a pak se toho snaží dosáhnout.

  • 5.

    Blíženci

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: iStock

    Blíženci bývají dost často neupřímní a povrchní. Blíženci se často upínají na to, co mají ostatní lidé, místo toho, aby byli vděční za to, co mají oni. Někdy se zoufale snaží mít nejlepší auto jen proto, že podobné má blízký přítel nebo známý. Uspokojeni budou tehdy, když někoho „předběhnou“. Možná si přejí lepší auto, dům, cokoli, ale nezávidí druhým, že tyhle věci mají. Jen to berou trochu jako osobní selhání. Obecně platí, že Blíženci sice závidí, ale velmi rychle tyhle pocity dokážou překonat.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz