Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kdo ze zvěrokruhu si bere všechno moc osobně? Patříte k nim taky?

/
  • (iStock)
    9. prosince 2020 ● 06:00

    Brát něco osobně znamená, že jednání nebo slova někoho jiného vnímáte jako útok proti sobě. Předpokládáte, že jednání jiných lidí se vždy týká vás, a urazíte se nebo rozrušíte. Když si berete věci osobně, může vám to způsobit úzkost a stres, i když to vlastně není vůbec nutné. Existují určité osobnostní rysy, které předurčují jednotlivá znamení zvěrokruhu k tomu, že se chovají právě takhle.

    Může to být kombinace nejistoty a ega, což není snadné spojení. Je to sebestřednost a citlivost na jakýkoli druh vnímané nespravedlnosti. Ať už věříte v astrologii nebo ne, znamení zvěrokruhu, která si berou věci osobně, nejsou lhostejná a zoufale se zajímají o to, co dělají ostatní lidé. Jen pozor, aby to vaše okolí nepovažovalo za slabost.

  • 1.

    Býk (20. dubna - 20. května)

    Býk
    Býk
    Autor: iStock

    Jedním z důvodů, proč si Býk bere věci osobně, je to, že se často snaží dokázat svou sebeúctu sobě i ostatním. Býci můžou vypadat sebevědomě, ale jedna jejich část o sobě pořád pochybuje. Když se něco stane, oni se účastní řešení, a nedočkají se té správné pochvaly, jakou si podle sebe zaslouží, nebo jsou vynecháni, berou si to osobně.

     

     

  • 2.

    Štír (23. října - 21. listopadu)

    Štír
    Štír
    Autor: iStock

    Štíři si berou věci osobně ve chvíli, kdy je druzí začnou soudit. A to nejen z očí do očí, ale třeba i na sociálních sítích. Kritické komentáře ke své osobě berou velmi osobně a doslova je vytáčejí. Přitom by si měli uvědomit, že žijí svůj vlastní život a druhým do něj vůbec nic není.

  • 3.

    Váhy (23. září - 22. října)

    Váhy
    Váhy
    Autor: iStock

    Váhy si berou věci osobně tehdy, když není po jejich. Například pokud jsou někde na výletě s přáteli a přátelé nechtějí dělat stejné věci jako Váhy, můžou se Váhy pokusit je zmanipulovat tak, aby druzí dělali to, co zajímá je. Pokud to ale ostatní odmítnou, mohou se Váhy cítit naštvaně, ale taky si to můžou vzít moc k srdci a cítit se špatně. Váhy, když někdo neprovede něco, co jste chtěly vy, neznamená to útok proti vám. Nikdo z nás nemá kontrolu nad životy druhých.

     

  • 4.

    Ryby (19. února - 20. března)

    Ryby
    Ryby
    Autor: iStock

    Ryby pociťují často velkou vinu a pocit viny je známkou toho, že si věci berou osobně. Pocit viny za něco, nad čím nemáte žádnou kontrolu, je obrovským indikátorem toho, že si na určité úrovni myslíte, že máte moc nad vším, včetně věcí, které jsou nekontrolovatelné a neočekávané. Věci se stávají a nikdo je nemůže zastavit. Neberte si je tedy osobně, nepomůže to ničemu, a vy budete plní úzkosti.

  • 5.

    Rak (21. června - 22. července)

    Rak
    Rak
    Autor: iStock

    Raci jsou velmi starostliví, ale někdy míří tahle péče nesprávným směrem. Nemůžete někomu zabránit v pocitu bolesti, i když to je přesně to, co Rak chce. Lidé budou plakat, bude jim smutno, ale nemá to nic společného s Rakem. Není jejich úkolem, aby se všichni kolem cítili lépe. Mohou být oporou, dobrým posluchačem a nechat druhé pouze v jistotě, že jsou tu pro ně. Ale nemohou za ně nést břemeno. Pokud tohle ale Rak nezvládá, bere si to osobně a cítí se špatně.

     

  • 6.

    Kozoroh (22. prosince - 19. ledna)

    kozoroh
    kozoroh
    Autor: iStock

    Když se něco pokazí, Kozoroh předpokládá, že je to jeho chyba, zejména v práci. Pokud se někdo povyšuje nad Kozoroha, bere si to osobně, i když by byl v zaměstnání delší dobu nebo měl více zkušeností. Kozorozi budou vždy aktivně dělat věci, které jim přinesou chválu, souhlas a pozornost. Musíte ale najít uspokojení i tehdy, když vás nikdo nechválí, protože to přece děláte pro sebe, ne pro druhé, Kozorozi.

     

Autor: aši

Klíčová
slova

zvěrokruh úzkost stres

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz