Sobota 27. července 2024
Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor
Polojasno 26°C

Jste vášniví a impulzivní? Co o vaší emocionální osobnosti říká vaše měsíční znamení?

/
  • (iStock)
    5. června 2021 ● 06:00

    V astrologii známe nejen sluneční znamení, ale také měsíční. Měsíc symbolizuje touhu obracet se do minulosti a oddávat se citům. Z postavení Měsíce se můžete dozvědět, jaký typ člověka jste uvnitř a jak citově reagujete na zážitky a lidi kolem sebe.

    Měsíc se často používá k označení vášní a emocí, zvláště pokud jde o ženy. Není tedy překvapením, že v astrologii se postavení Měsíce používá jako vodítko k dešifrování emocí člověka. Pro zjištění měsíčního znamení existují astrologické kalkulačky, do nichž zadáte datum, místo a čas narození. Podle toho zjistíte, v jakém znamení se Měsíc nacházel v době vašeho narození. Může být stejné jako vaše sluneční, ale taky úplně odlišné.

  • 1.

    Měsíc v Beranu

    Beran

    Pokud máte Měsíc v Beranu, vládne vám horkokrevný Mars. Tito lidé bývají agresivní, impulzivní, vášniví a vzrušující. Chtějí, aby ostatní rozuměli jejich potřebám na intuitivní úrovni, i když právě to nedokážou jasně vyjádřit. Ve špatný den se může Beran cítit ohroženě a bude bránit sebe i své blízké. V dobrý den mohou být Berani skvělými emocionálními řešiteli problémů (díky tomu jsou schopni poradit a podstupovat riziko, zvláště pokud jde o lásku).

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Beran • Videohub

  • 2.

    Měsíc v Býku

    Býk

     

    Oblíbené umístění Měsíce bývá v Býku. Býkům vládne Venuše (bohyně lásky, sociálních milostí, luxusu a peněz). Tito lidé nacházejí útěchu v pozemské říši. Měsíční Býk je smyslný a umělecky založený, laskavý, půvabný a loajální k těm, které miluje. A ano, plně si užívá jemnějších životních nálad. To znamená, že je měsíčním znamením zvěrokruhu, jehož mottem je: „Jíst, pít a bavit se.“

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Býk • Videohub

  • 3.

    Měsíc v Blížencích

    Blíženci

    Ti, kteří mají Měsíc v Blížencích, nejvíce rozumějí svým vnitřním náladám tím, že je sdělují jiným a přemýšlejí o nich. Mají tendenci být emocionálně na výši díky své schopnosti racionalizovat své pocity (poté, co o nich dlouho diskutovali, aby získali jistotu). Jelikož jsou jediným duálním znamením zvěrokruhu na obloze, je Měsíc v Blížencích orientován na vztahy a vyřešení všech věcí tak, aby partnerství zůstalo nedotčené.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Blíženec • Videohub

  • 4.

    Měsíc v Raku

    Rak

     

    Měsíc je přirozeným vládcem Raka. Na základě pocitů, intuice a vzpomínek se lidé, kteří mají Měsíc v Raku, cítí v nostalgii příjemně. Raci mají schopnost vidět situace a lidi z různých úhlů. Budou lpět na těch, s nimiž se cítí bezpečně, a utíkají ze situací, kdy tomu tak není. Měsíc v Raku dává těmto zrozencům schopnost, aby se pomocí svých klepet chránili před prostředím, které jim nevyhovuje.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Rak • Videohub

  • 5.

    Měsíc v Lvu

    Lev

    Lidé, kteří mají Měsíc ve Lvu, jsou pečující lidé s velkým srdcem, kteří rádi dávají najevo svou náklonnost různými způsoby. Obdarování ostatních velkorysými dárky se děje na základě uznání těm, kteří podpořili jejich ohnivé ego a umožnili jim převzít kontrolu tím, že jsou středem pozornosti. Pokud někdo vstoupí do jejich ega, zařvou a odejdou. Pokud jim budete projevovat lásku, zůstanou s vámi navždy.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Lev • Videohub

  • 6.

    Měsíc v Panně

    Panna

    Měsíční Panny, kterým vládne Merkur, jsou analytické. Jsou také soucitné, trpělivé a poctivé. Jakmile jsou však tito lidé emocionálně tlačeni do kouta, explodují a mají pro to dobrý důvod. Dobrou zprávou je, že nálada měsíčních Panen se rychle změní a vše je hned v pořádku. Mají pověst kritických a velmi vybíravých lidí. Ale jen proto, že se snaží dávat ostatním to nejlepší ze sebe a na oplátku očekávají stejně vysoké standardy.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Panna • Videohub

  • 7.

    Měsíc ve Vahách

    Váhy

    Měsíc ve Vahách znamená pro jejich zrozence život naplněný především přátelstvím. Pokud někoho milují, používají šarm a důvtip, aby vyjádřili lásku a úctu těm, které zbožňují – a to dárky, jídlem, prostě vším možným. Jsou však jediným znamením zvěrokruhu, které nereprezentuje žádný živý tvor (jsou to váhy spravedlnosti). Tato symbolika může občas vést k tomu, že tito lidé budou kritičtí, racionální a méně emotivní.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Váha • Videohub

  • 8.

    Měsíc ve Štíru

    Štír

     

    Tradičním planetárním vládcem Štíra je Mars a jeho moderním vládcem je Pluto. To znamená, že lidé narození v tomto znamení přijímají intuitivní, intenzivní, divokou, hltavou a transformační energii. Měsíc ve Štíru značí hlubokou a napjatou povahu. Tito lidé často „nosí“ pokerovou tvář před okolním světem ve snaze skrýt své skutečné pocity, které však mohou být velmi hluboké. Pustí lidi do svých srdcí, jakmile si budou jisti, že jim mohou plně důvěřovat.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Štír • Videohub

  • 9.

    Měsíc ve Střelci

    Střelec

    Měsíc ve Střelci je považován za štěstí, protože těmto lidem vládne optimistický Jupiter. Zrozenci, kteří mají Měsíc ve Střelci, jsou rádi obklopeni exotikou, a to především v jídle. Milují také filozofické intelektuální konverzace. Jakmile na ně někdo zaútočí nebo je provokuje, bez přemýšlení zaútočí svými luky a šípy, aby se bránili.

     

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Střelec • Videohub

  • 10.

    Měsíc v Kozorohu

    Kozoroh

     

    Lidé, kteří mají Měsíc v Kozorohu, vyžadují trpělivost a vytrvalost od sebe i od všech kolem sebe. Reflexivní a pracovitý Kozoroh, kterému vládne Saturn, využívá svou houževnatost k dosažení svých cílů. Úspěch je pro něj nanejvýš důležitý, protože své vnitřní já vidí prostřednictvím pozemského uznání. Kvůli tomuto nesmyslnému postoji bere život ale velmi vážně. Proto by měl upřednostňovat zábavu a relax. 

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Kozoroh • ABL

  • 11.

    Měsíc ve Vodnáři

    Vodnář

     

    Tradičním planetárním vládcem Vodnáře je Saturn a moderním vládcem je planeta Uran. Vzdušné znamení Vodnáře nachází útěchu v nezávislosti. Lidé, kteří mají Měsíc ve Vodnáři, využívají svých jedinečných a často až neuvěřitelných poznatků k tomu, aby se setkávali se stejně smýšlejícími lidmi. Mohou být občas emocionálně rezervovaní, zvláště pokud druzí neuznávají jejich způsob myšlení. Musí se obklopovat lidmi, kteří jsou psychicky silní.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Vodnář • Videohub

  • 12.

    Měsíc v Rybách

    Ryby

    Měsíc v Rybách je tradičně ovládán vznešeným Jupiterem a zasněným Neptunem. Lidé, kteří mají Měsíc v Rybách, jsou od přírody kreativní a sentimentální. Jsou také citliví a velmi empatičtí, a mohou proto snadno absorbovat emoce ostatních. To v nich ale může uvnitř vytvářet protichůdné pocity. Proto se musí naučit, jak oddělit emoční fantazii od reality a fikci od skutečných vzpomínek. Jedině tak budou moct volně plavat životem.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Ryba • Videohub

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz