Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zlozvyky podle horoskopu. Které neřesti vám zbytečně zkracují život?

/
  • A jaký zlozvyk máte vy?
    A jaký zlozvyk máte vy? (istock.com)
    8. srpna 2022 ● 05:00

    Drobné neřesti má každý. Pár z nich byste se ale měli co nejrychleji zbavit, protože vám zbytečně zkracují život. Které jsou extra pro vás opravdu nebezpečné? Napoví vám vaše datum narození. Není na tom nic podivného.

    Na základě znamení se lidé podobají nebo odlišují i v jiných směrech než jen ve zdravotních zlozvycích. Například Lvi jsou obecně požitkáři, Blíženci jsou náladoví, Střelci odvážní... Nezdravé návyky pak do značné míry vyplývají právě z jejich povah. Jak to tedy se zlozvyky podle horoskopu je?

  • 1.

    Berani: Šetřete antidepresivy

    Beran
    Autor: iStock
    Berani jsou temperamentní a je jich všude plno. Velmi se spoléhají na svou fyzickou sílu. Když jim ale energie dojde, rychle ztrácejí temperament a bývají častěji než ostatní znamení velmi unavení až apatičtí. To je může vést k nadužívání léků – buď kvůli posílení energie, nebo proti únavě. A často také sahají i po psychofarmakách, což není vzhledem k jejich sklonu podléhat závislostem vhodné.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Obecný horoskop pro rok 2022: Beran • Videohub

  • 2.

    Býci: Kupte si nový servis

    Býk
    Autor: iStock
    Pracovití Býci si nakládají víc, než je zdrávo, a léta dokážou snášet neuvěřitelné věci bez jediné stížnosti. Bývají pak ale dost často nervózní. Také to jsou velcí gurmeti, v dobrém jídle se skutečně vyznají a mají ho rádi. Vzhledem k tomu, že neurózu a stres rádi zajídají, můžou mít ale problémy s nadváhou. Dobrá rada? Vyměňte klasické talíře za dezertní, snížíte tak porce jídla a skoro si toho ani nevšimnete.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Obecný horoskop pro rok 2022: Býk • Videohub

  • 3.

    Blíženci: Dýchejte i off -line

    Blíženci
    Autor: iStock
    Nestálí a trochu dětinští Blíženci se rádi baví. Bývají zasnění a nesoustředění. Protože mají velmi bystrou mysl, občas jim dělá potěšení dát to těm pomalejším pocítit. Nade vše milují komunikaci. Jsou to vášniví uživatelé mobilů a internetu, což ale dvakrát nesvědčí jejich zdraví. Kvůli neustálému on-line připojení mívají potíže s bolestmi hlavy a páteře. Možná by stálo za to víc si všímat živých lidí a hezkých věcí kolem sebe.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Co čeká Blížence v roce 2022? • Videohub

  • 4.

    Raci: Radujte se z maličkostí

    Rak
    Autor: iStock
    Citliví Raci jsou velmi dobrými vrbami, vše si vyslechnou, ale nikdy neodsuzují. Sami si ale své soukromí a tajemství velice chrání. Často to bývají nadaní umělci, lidé, kterým mysl a fantazie neklade žádné hranice, mají také vynikající intuici. V reálném světě ale bývají často smutní, dusí je různé strachy a obavy. Jejich zlozvyk? Mívají sklony k závislosti na lécích proti úzkosti.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Obecný horoskop pro rok 2022: Rak • Videohub

  • 5.

    Lvi: Pozor na infarkt

    Lev
    Autor: iStock
    Lvi jsou silní vůdci. Občas teatrálně zanaříkají, že „mají všechno na hrbu“, ale neberte je moc vážně, dělá jim to dobře. Milují luxus, pohodlí, jsou velkorysí a mají velké srdce. Vzhledem k vášni pro jídlo, pití a další radosti života však jen málokdy vedou zdravý a střídmý život. Často tak mívají kardiovaskulární obtíže a hrozí jim infarkt, mrtvice i vysoký tlak. Zdravě jíst a pít je úkol číslo jedna. Z bylinek pak pomáhají hloh, chmel, truskavec a srdečník.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Obecný horoskop pro rok 2022: Lev • Videohub

  • 6.

    Panny: Nemusíte být dokonalé!

    Panna
    Autor: iStock
    Lidé ve znamení Panny jsou spolehliví a čestní, ale často je trápí věci, které jiné nechávají chladnými. Panny také často předstírají, že je vše v pořádku, aby se vyhnuly konfrontaci. Svému okolí lezou občas na nervy i přílišnou uspořádaností – doslovnou i přenesenou. Kvůli svému perfekcionalismu a přehnané snaze o dokonalost ve všech směrech trpívají poměrně často trávicími obtížemi, průjmy nebo zácpou. Je mezi nimi také hodně nespavců.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Obecný horoskop pro rok 2022: Panna • Videohub

  • 7.

    Váhy: Místo alkoholu detox

    Váhy
    Autor: iStock
    Váhy jsou velmi rozporuplné. Mají rády lidi, ale nesnášejí davy, nerady jsou nezdvořilé, ale podle slavné americké astroložky Lindy Goodmanové jsou schopné bez ptaní ztlumit televizi nebo narovnat obraz na stěně. Jsou neklidné, a přitom nikdy nespěchají. Jejich častým zdravotním zlozvykem je řešit problémy skleničkou alkoholu. Trpívají také kožními obtížemi.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Obecný horoskop pro rok 2022: Váhy • Videohub

  • 8.

    Štíři: 10 minut pro sebe

    Štír
    Autor: iStock
    Otevřenost, stálost názorů, oddanost blízkým i v boji na život a na smrt, pohrdání patolízalstvím, diplomacií... To jsou Štíři. Všechno dělají bez skrupulí, na rovinu, v jejich povaze nebývá zášť ani pomstychtivost. Když se na něco zeptáte, odpovídají přímo a bez příkras, připravte se na to. Škodí si tím, že neradi odpočívají, skřípou často zuby (hlavně v noci ve spánku) a snadno se rozčílí. Mívají sklon k migrénám a trpí na vysoký tlak.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Obecný horoskop pro rok 2022: Štír • Videohub

  • 9.

    Střelci: Naučte se meditovat

    Střelec
    Autor: iStock
    Říká se o nich, že rychleji mluví, než myslí. Jsou smělí, nevolají o pomoc, neutíkají z boje, ale ani ho nevyvolávají zbůhdarma. Jsou impulzivní, umějí být však i velmi velkorysí a společenští. Hodně dokážou lézt na nervy tím, že věci neřeší. Včetně těch, na kterých je závislých víc lidí. Jejich zlozvykem jsou přepínání fyzických sil nebo impulzivní výpady, které vedou k neurózám, bolestem hlavy či kardiovaskulárním chorobám.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Obecný horoskop pro rok 2022: Střelec • Videohub

  • 10.

    Kozorozi: Šetřete klouby

    kozoroh
    Autor: iStock
    Mají analytické myšlení, ale často obtěžují okolí puntičkářstvím, úzkoprsostí a tím, že při konfl iktu, který je třeba řešit, dělají jen „hm, hm“... Vyhýbají se otevřeným střetům, ale ve skutečnosti dělají to, co chtějí oni sami. Velmi často se bezohledně ženou za úspěchy zejména v oblasti vědění, přestože předstírají, že jiné pouštějí před sebe. Jejich zlozvykem bývá nadměrné úsilí být fit, takže to nejednou přeženou se sportem nebo cvičením. Trápívají je problémy s kostmi, klouby i páteří. Cvičení by proto nemělo být výkonnostní, ale spíš kondiční nebo rehabilitační.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Obecný horoskop pro rok 2022: Kozoroh • 

  • 11.

    Vodnáři: Nešetřete na kosmetice

    Vodnář
    Autor: iStock
    Velmi citliví Vodnáři dokážou uklidnit hysterii jako nikdo jiný. Asi proto, že sami balancují na pokraji nervového zhroucení, které se střídá s obdobím vyrovnanosti, klidu a pohroužení do sebe. Jsou to rebelové, ale citliví a jemní, kteří mají rádi společnost i dny samoty. Jejich zlozvykem je vztekání a přehnaná mimika, takže občas bojují s vráskami víc než jiná znamení. Také víc než jiná znamení inklinují k drogám.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Obecný horoskop pro rok 2022: Vodnář • Videohub

  • 12.

    Ryby: Hýčkejte si krk

    Ryby
    Autor: iStock
    Jemné, lehce netečné a nepříliš mluvné Ryby jsou velmi soucitní lidé, u kterých najde pochopení i zloduch. Mají mimořádně vyvinutý smysl pro pomoc ostatním bez toho, aby je soudili. Nedávají kázání, neházejí po nikom povznášející pohledy. Prostě pomůžou. Jen někdy vadí, že chtějí pomoct i bez toho, že byste to chtěli. Konflikty řeší cestou nejmenšího odporu. Jejich zlozvykem je popíjení studených nápojů, často také mívají potíže s krkem a angínami. Ryby by někdy měly myslet víc na sebe než na druhé a snažit se pomáhat samy sobě.

Autor: Silvie Risová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz