Vodnáři jsou vzdušné znamení a vládne jim Uran. Stejně jako Uran jsou i Vodnáři nepředvídatelní. S nimi se člověk nenudí, protože v jejich životě jsou pořád nějaké změny. Milují pohyb a cestování, nemají rádi svázanost. Proto potřebují partnera, který je ničím neomezuje. Hlavně v jejich kontaktech, protože Vodnáři mají hodně přátel. V sexu mají rádi vzrušení, milují milování zezadu. Potřebují partnera, který je bude v posteli překvapovat a který je aktivní. Po určité době však Vodnář vyžaduje, aby sexuální partner plnil jeho erotická přání.

Vodnář a Beran

Beran nechá Vodnáře, ať si mluví, co chce, něco rozjede a Vodnář se sám a dobrovolně přizpůsobí tomu, co funguje. Vodnář má co dělat, aby s Beranem dokázal udržet krok, a to ho vzrušuje. Stále mu chce dokazovat, že je lepší, a hledá jeho slabé stránky. Rozumný Beran nechá Vodnáře vyžvanit a nasměruje ho tam, kde jsou výsledky. Oba mají rádi akci, jsou zvyklí na životy plné zvratů. Nic nedramatizují. Jejich vztah je plný napětí už proto, že ani jedno znamení se nedokáže nudit a nenechá se vmanipulovat do nudných situací. Vhodné je, když si aktivity a čas oba rozdělí na svůj a společný.

Vodnář a Býk

Když potká Vodnář Býka, má se naučit sestoupit z výšin svého fantazírování a naučit se fungovat v realitě a na zemi. Vodnář má nejdříve na Býka uvolňující vliv. Je veselý, bezstarostný, pro každou legraci… a Býk začne zapomínat na to, že svět kolem je samá povinnost. Vztah začíná a je zajímavý. Ale jen do doby, než se Vodnář projeví v celé své kráse a začne Býka vtahovat do situací, které nabourávají jeho jistotu. Býk si uvědomí, že takhle se žít nedá. A začíná hra kdo s koho, která trvá tak dlouho, jak dlouho bude trvat tento vztah. Je to vztah plný zvratů a dokonce někdy i nevěr.

Vodnář a Blíženci

I když si tito lidé opravdu rozumějí, životní hodnoty mají jinde. Vodnáři poznají, že Blíženci neustále hrají nějaké role, a začne je to rozčilovat. Nechápou, proč mění tváře. Nechápou, že je to jen ochranný obal před bezprostředností a bezstarostností Vodnáře. Vodnář ví, že všechno nějak dopadne, a Blížence zajímá, jak to dopadne. A tak se po čase energie těchto dvou lidí začnou rozdělovat. Problém může nastat i tehdy, když Vodnář začne na Blížence chrlit informace, jak je vzdělaný. Tato dvě znamení, když si neuvědomí, že se potkala proto, aby se naučila orientovat v jiném světě, naučit se komunikovat o jiném tématu a rozšířit si obzor v jiných věcech, se začnou hádat, nepochopí se a opouští se. Anebo spolu žijí, ale každý svůj vlastní život.

Vodnář a Rak

Když potká Vodnář Raka, stalo se to proto, aby pochopil, co jsou emoce a jak s nimi pracovat. Vodnář, který své emoce potlačuje a moc se jim nechce poddávat, a Rak, který své emoce přehání a jeho život se řídí hlavně náladami. Tento vztah fungovat může, i když je velmi problematický. Vodnář nesmí začít mít pocit, že ho Rak svým city, svou láskou vlastně dusí. Vodnáři jsou lidé, kteří si vždy dělají vše po svém. Rak, který si myslí, že mu Vodnář dovolí, aby ho vychovával, se velmi brzy přesvědčí, v jak velkém žije omylu.

Vodnář a Lev

Nikdo neumí tak zranit ego Lva jako Vodnář. Protože Vodnář nemyslí nic vážně a život bere jako hru. Vodnář potřebuje Lva jen na to, aby mu posloužil svou silou, a také ho obdivuje za to, co má a kdo je. Ale Vodnář dobře ví, že to nemá on. A že to není on. A že to nikdy on nebude. Je to většinou Vodnář, který ze vztahu prchá. A Lev? Uvědomí si, že šlo o člověka, který ho nedokázal ocenit, a dlouho se netrápí. Jen to nepochopí. Oba mají výborný vztah k dětem, ale každý má jiný pohled na finance. Oba milují luxus, ovšem Vodnář se cítí dobře i ve skromnějších poměrech. To Lev v žádném případě. Vodnář je přírodní člověk a Lev je pohodlný.

Vodnář a Panna

Tito lidé se můžou stát velmi dobrými přáteli. Panna si musí dávat pozor na to, aby Vodnáře stále nekritizovala, a Vodnář zase musí zaujmout postoj, že Pannu nejen chápe, ale také uznává a vlastně svým způsobem i obdivuje. Vodnář si nedělá hlavu s tím, že se mají dodržovat nějaká pravidla. Vodnář vůbec neuznává nějakou pravidelnost a nesnáší, když něco musí a někdo mu rozděluje úkoly. Přesně pravý opak toho, jak to vnímá Panna. Vodnář se rád baví, a to i tehdy, když ještě nemá všechno hotové. To Pannu vytáčí. Toto soužití může fungovat jen v případě, že si partneři stanoví pravidla a snaží se je dodržovat.

Vodnář a Váhy

Ví, co chce Váha slyšet. A protože Vodnáři dokážou okamžitě zjistit, po čem druhý touží, hned Váhám nastíní, že by se to mohlo vyplnit. A když Váha uvěří a otevře se plně, Vodnář dosáhne svého. Váha se zamiluje. Zamilovat se do veselého a bezstarostného Vodnáře je náramně lehké. Když Vodnář zjistí, že už není co dobývat, že Váha je zamilovanější a zamilovanější a začne Vodnáři dávat všechno, najednou z ničeho nic otočí. Nečekaně a bez varování. Dělá, jako že má hodně práce – a Váha nechápe. Neví, že Vodnář hledá zase nové vzrušení. Jak Váhy, tak Vodnáři potřebují partnery, kteří mají vyřešeno, kteří něco vědí o ekonomice. Ale na stavění vzdušných zámků je vztah mezi Váhami a Vodnáři ideální.

Vodnář a Štír

Vodnáři jsou celoživotní děti a Štír se také touží odpoutat od starostí a užívat si života, jako to umějí Vodnáři. Štíra to dlouho baví a je ochotný dát Vodnáři cokoli. A ten spřádá plány. Štír si myslí, že je v bezpečí, protože Vodnář v něm cítí stabilitu, která mu chybí, a vidí v něm autoritu. Jenže Štír Vodnáře podceňuje – a tady začíná jeho problém. Štír má plány a ty jsou reálné. Vodnář má plány a ty jsou většinou něco jako vzdušné zámky. Když k tomu Štír přidá žárlivé scény, začíná konec vztahu. V oblasti sexu bude asi Štír muset Vodnáře vést. Tento vztah může fungovat, ale Štír se musí zklidnit a jít na partnerovy energie diplomaticky. Když ho totiž Vodnář začne obdivovat, stává se z něj uznalý protějšek.

Vodnář a Střelec

Všechno funguje do doby, než si Střelec uvědomí, že s Vodnářem sice je legrace a dobrodružství, ale že je s ním těžké pořízení ve finanční oblasti. Střelec bude muset přemýšlet, jak to udělat, aby si něco pořídili, aby něco měli a nezůstali bez peněz. Když se Vodnář se Střelcem domluví, může vzniknout zajímavý vztah, ve kterém se narodí šťastné děti. Domluva by měla znít tak, že Vodnář bude mít čas pro sebe a Střelec také. Oba přinesou peníze a budou mít hromádku na společný život a každý zvlášť si nechá ještě hromádku na osobní potřebu.

Vodnář a Kozoroh

Kozoroh je zvyklý tvrdě pracovat, je zodpovědný – nejdříve práce, potom zábava. Vodnář to má opačně. Nejdříve zábava, a když je čas, tak práce. Ideální je, když se spojí práce a zábava v jedno. Kozoroh má někdy na Vodnáře vztek. Chce po něm, aby se změnil a nechoval se jako malé dítě. Vodnář se změnit nechce, a když, tak jen naoko. Dělá, že pochopil, že se změnil, a potom vytvoří další životní zmatek. Kozorohovi to leze na nervy, a tak si říká, ať se s ním rozčiluje někdo jiný. I když se to nezdá, může tento vztah fungovat – v případě, že si obě znamení dají volný prostor.

Vodnář a Vodnář

V tomto vztahu jsou zastoupeny časté cesty a klidně se může stát, že odjede nejdříve jeden Vodnář, pak druhý, potom zjistí, že se potřebují, a odjedou spolu. Problém může nastat jedině tehdy, když se nevzpamatují a budou spřádat neuskutečnitelné plány. Záhy oba pochopí, že fantazie je jedna věc a skutečnost jiná. A když se budou ještě vzdělávat v oblasti financí, může se jim podařit vymyslet projekt, který bude velký ve své myšlence. Rozhodně v tomto vztahu bude zastoupen humor, vzrušení, situace, které vypadají, že jsou neřešitelné, a které se jako mávnutím kouzelného proutku samy vyřeší. Tito lidé se zřejmě potkají až po určitých zkušenostech, které získali s jinými partnery a ve kterých se spálili. Emočně nebudou nic přehánět a budou chápat své vzájemné obavy z bláznivého zamilování.

Vodnář a Ryby

Vodnář má daleko k tomu, aby se hned bláznivě zamiloval, kdežto Ryby se zamilují téměř okamžitě a rovnou chtějí měnit své životy. A hlavně ženy Ryby, když potkají Vodnáře, nemají dost trpělivosti. Okamžitě ho začnou vtahovat do své rodiny, seznamovat ho s dětmi. A Vodnář, který se nechce vázat a nerad by hned hovořil o zodpovědnosti, se okamžitě zarazí a začne přemýšlet, jestli mu tohle stojí za to. V sexu si tito lidé rozumějí, hlavně do té doby, dokud spolu nezačnou žít. Jakmile začne běžný život a běžné starosti, může se něco zkazit a velká sexuální přitažlivost, která byla na začátku, se přesune do neaktivity. Tento vztah fungovat může, změnit se ale bude muset Ryba.