Protože Vahám vládne Venuše, můžeme předpokládat, že jsou dobrými milenci a milenkami. A je to skutečně tak. Zvláštní ovšem je, že láska Vah se odehrává hodně v hlavě. To znamená, že hlavou toho opravdu hodně prožívají, ať už jde o fantazii nebo o plány, jak to bude v posteli. Proto Váhy tak rády mluví o sexu, o partnerech, kteří v nich probudili ženu nebo muže, proto mají erotické oblečení a shánějí erotické pomůcky. I když je používají buď málo, anebo vůbec, hovoří o nich tak zasvěceně, že si všichni myslí, že je používají každý den.

Váha a Beran

Když potká Váha Berana, tak ji zaujme. Svou aktivitou, rozhodností, nápady. Váha je schopná pro Berana udělat spoustu věcí a očekává, že ji Beran bude bezmezně obdivovat. Beran je ale na Váhy těžký kalibr, co se týče životního tempa. Váhy a Beran mají hodně společných témat a vzájemně se posunují, i když každý v jiné oblasti. Váha ale nesmí být hysterická, Beran totiž scény nesnáší a prchá. Tento vztah je komplikovaný a může fungovat spíš pracovně a na duchovní a inteligenční úrovni. Jako partneři tito lidé žít můžou, ale Váhy musí mít v sobě ještě prvky vody. Jde o komplikovaný partnerský vztah.

Váha a Býk

Jak Býk, tak Váhy mají vládnoucí planetu Venuši. Jenže Venuše každého z nich je zaměřená jinak. Býk nadevše miluje vlastnictví a nechce zbytečně utrácet. Váhy také milují hojnost, ale chtějí ji používat na oblečení, na zážitky, na věci, které jsou krásné, ale už méně praktické. Erotika je mezi těmito lidmi jednou dole, jednou nahoře. Váhy tam vnášejí nápady a Býk svou náruživost. Obě znamení mají sklon vyvolávat hádky a hrotit situace. Vztah je složitý a vyžaduje hodně práce.

Váhy a Blíženec

V tomto vztahu je důležité zvládnout všechny čtyři polohy. Dvě polohy, které mají Váhy: milá, inteligentní, společenská, zábavná. Druhá poloha protivná, náladová, dotčená a hysterická. A Blíženci jsou, jak známo, dvě osoby v jednom těle. Dva lidé se domluví lépe než čtyři. A v tomto vztahu jde o to, aby se domluvila celá čtyřka. Problémy můžou nastat ve financích. Blížencům se nejdříve líbí, jak jsou Váhy nastrojené, jak voní, čím se obklopují, ale jen do té doby, dokud nezjistí, kolik to stojí. V erotice se většinou neodehrají žádné zázraky, ale fungovat to může. Když jsou dva zamilovaní, tak jim jako zázrak připadá úplně všechno.

Váhy a Rak

Váhy i Raci mají sklony k přehnaným emocionálním projevům a jsou si podobní i v tom, jak si myslí, že jim ostatní ubližují. Na finance ale mají zcela rozdílný názor. Obě znamení dbají na čistotu, úpravu a estetiku. Proto je prostředí, ve kterém fungují nabité krásnou energií, ale jen do doby, než vypuknou hádky nebo dohady, kdo koho víc miluje a kdo pro koho víc udělal. Toto téma by mělo být tabu. Vahám se Rak zdá lakomý a Rakovi se Váhy zdají rozhazovačné. Tento vztah moc nadějí nemá, a když, tak je velmi, velmi náročný.

Váhy a Lev

Když potká Váha Lva, je úplně unešená. Majestátnost a hrdost ji přitahuje.  A když ještě Lev začne hovořit o světě byznysu a podnikání, Váhy nevěří svým uším. Tohle, přesně tohle je svět právě pro ně. Váhy si neuvědomují, že je to všechno jen póza a že to se Lvem lehké mít nebudou. Váhy se se Lvem téměř vždy cítí dobře. Přenechají mu vedení a tajně doufají, že to v budoucnu půjde změnit. Ale Lev si postupně začne nárokovat víc a víc. Až Váhy zjistí, že dál už nejsou ochotné zajít, nastávají hádky, a ty jsou divoké. Tento vztah je možný, ale oba jedinci na sobě musí hodně pracovat a v mnoha oblastech se přizpůsobit.

Váhy a Panna

Zatímco Panna má boty do společnosti, na hory, na zahradu a papuče, Váhy mají plný botník a Panny kroutí hlavou nad tím plýtváním. Panny jsou zaměřené spíš na život na venkově, na zahradu, les a nebe, ale Váhy si na život na samotě u lesa moc nepotrpí. Přesto si tato znamení můžou vzájemně něco předat. Váhy se naučí myslet skromněji, dozvědí se něco o svém zdraví a Panny se zase naučí uvolněnějšímu myšlení a novému druhu legrace. Tento vztah asi nebude moc náruživý, jde spíše o chladnější a zdrženlivější energie. Kdyby se to náhodou vyvinulo jinak, pak můžeme říct, že se stal zázrak. A zázraky se dějí, že?

Váhy a Váhy

Když se setká Váha s Vahou, dochází k zajímavé situaci. Začátek vztahu je úžasný. Soužití nemá chybu až do doby, kdy se začnou vlastnosti Vah násobit. Když se něco děje, zdvojnásobuje se jejich váhavost a problémy se zametají pod koberec. Není, kdo by se rozhodl, není, kdo by řešil. A jak známo, když se nic neřeší, vznikají z malých problémů velké. Také romantika už není, co bývala, protože dva stejní lidé nejsou schopni vymyslet něco nového. Jediná možnost, jak vydržet, je obohatit tento vztah energiemi jiného znamení. A jak to Váhy dělají? Buď vztah na dálku, nebo práce v zahraničí. Každý den spolu prostě nevydrží.

Váha a Štír

Váha působí na Štíra dráždivě. Ti se rádi dívají a zkoumají lidské tělo. Chtějí si s každou částí vyzkoušet něco nového. A Váhy nejsou proti. Tento vztah fungovat může, když se Váhy ubrání Štírovým intrikám, pokusí se diplomaticky ho srovnat a udělat z něho spolehlivého člověka. Štír sice vždy bude mít svá tajemství, ale Vahám to nevadí, protože Štír dokáže prohovořit celou noc. Vztah je to složitější, ale za určitých podmínek může fungovat. Partneři musí pochopit své energie a diplomaticky pracovat s tajemstvím, které jeden druhému svěří. Když je Štír majetný, tak to půjde. Když bude mít dluhy, vztah nebude.

Váhy a Střelec

Vzduch a oheň. Když potká Váha Střelce, okamžitě ji zaujme. A to nejen tím, jak vypadá, ale také tím, jak je veselý a jaký má přehled o světě. Váhy přestávají mít pocit, že je nikdo nemá rád, protože se Střelcem na to není čas. Problémy můžou nastat, když se Váhy chtějí o Střelce opřít. To nejde. Střelci jsou totiž rozkolísané znamení, stejně jako Váhy. A dokážou podobně zuřit, být neústupní a protivní. Navíc Střelci, když je někdo naštve, dovedou být velmi tvrdí. Tento vztah ale fungovat může, dokonce docela spokojeně. Když se přece jen rozejdou, okolí se obvykle diví.

Váhy a Kozoroh

Většina Kozorohů ví, co chtějí, většina Vah to neustále hledá. V oblasti financí si moc rozumět nebudou, protože Kozoroh bude chtít Váhu omezit, co se týče utrácení. V tomto vztahu musí mít Váha svůj příjem a být samostatná, jinak bude muset oželet některé své potřeby. Kozoroh je bojovník a nebojí se bitev. Váhy boj nesnášejí a všechno chtějí řešit smírem. Dají se tato znamení propojit? Můžou spolu být? Velmi těžko. Navíc se Kozoroh stává v posteli dobyvatelem a nedává Vahám moc prostoru na jejich romantické choutky.

Váha a Vodnář

Jestliže Váha potká Vodnáře, určitě ji zaujme. A jestliže i Vodnář projeví zájem, může se vyvinout zajímavý románek. Ovšem většinou nemá šanci na delší trvání. Nejdříve se snaží Vodnář o to, aby Váhu získal. Když pak zjistí, že už není co dobývat, ztratí zájem a hledá nové vzrušení. Obě znamení stále něco řeší a obě potřebují spíše partnery, kteří mají vyřešeno, kteří něco vědí o ekonomice. Zatímco Vodnář miluje vzdušné zámky, Váhy chtějí jistotu, klid a stabilitu. A tu jim může dát jen málokterý Vodnář. Běda Vahám, které v začátcích půjčí z lásky peníze.

Váhy a Ryby

Když se potká Váha s Rybou, rozumějí si. Jsou si totiž v mnoha směrech podobné. A určitě spolu zažijí zajímavé erotické zážitky. Obě znamení jsou romantická a dokážou být okouzlující. Mají ale také tvář, kterou je lepší nevidět. Když se naštvou, nejdou daleko pro urážku a dokážou druhého ranit na nejcitlivějším místě. Když se ale Váha a Ryba do sebe zamilují, vzniká neuvěřitelně romantický příběh. Přitáhnou se jako dva magnety a cítí se spolu dobře. Potom si vymění mnoho energií. Při milování se hladí, líbají a nabízejí si veškeré polohy.