Býk je zemské znamení a vládne mu planeta Venuše. Venuše je v astrologii planetou lásky, vztahu k přepychu a pěkným a stabilním věcem. Lidé narození ve znamení Býka v sobě tyto energie mají a projevují se stejně jako příroda v tomto období

Býk a Beran

Uzemnit ohnivého Berana může být pro Býka problém. Tady ale platí, že protiklady se přitahují. Býk se před Beranem předvádí. Beran, který stále hledá akci a změnu, obdivuje Býkovu klidnou jistotu. Beran někdy nehlídá finance, zato Býk je má neustále pod kontrolou. Beran se u Býka může naučit lépe hospodařit. Bude mít tendence vymýšlet akce, kde se dají peníze utratit, a Býk bude přemýšlet, kam se dají investovat, co je praktické a co zbytečné. Partnerství může fungovat, když se oba shodnou ve financích.

Býk a Býk

Když se Býci potkají, cítí se spolu dobře. Rozumějí si, ale aby vztah vydržel, musí být pastvina dost velká pro oba. Býci jsou požitkáři a na sobě nikdy nešetří. Otázka zní, jak to vyřeší dva Býci, aby jeden z nich neměl pocit, že ten druhý bere víc pro sebe. Mají-li každý své a nemůže nastat situace, že na sebe doplácejí, jsou k sobě přátelští a uznávají se. Tehdy může vztah fungovat.

Býk a Blíženci

Náročný vztah. Blíženec se bude snažit Býka hlídat a zároveň bude dělat všechno pro to, aby ho Býk nezačal něčím svazovat. Býk chce zase Blížence vlastnit a přiznávat se k němu. Býci si nacházejí Blížence hlavně tehdy, když si potřebují vyléčit nějaké rány na duši. Býk nebude občas chápat pochody Blížence. Náladovost a proměnlivost. Jednou by se Blíženec rozkrájel a najednou je nevšímavý. V posteli se tato znamení shodnou. Jen Býk bude muset slevit ze svých nároků být v posteli rozmazlován. Tehdy může vztah fungovat.

Býk a Rak

Býk je silná osobnost a jeho stálost Rakovi vyhovuje. Rak je senzitivní, spořivý, stabilní a citlivý. To Býkovi vyhovuje. Lepší je, když je Rak žena a Býk muž. Býk si musí dávat pozor na to, aby Raka nezraňoval. V době, kdy má Býk své nálady, se dokáže chovat dost hrubě. A to může citlivého Raka zraňovat až k slzám. Ale on je také náladový a situaci řeší tím, že se urazí. Což zase vytočí Býka, který má chuť se pohádat, a nemá s kým. Ale to usmiřování, to usmiřování, ty silné emoce, ty stojí za to!

Býk a Lev

Lev, který je od přírody hercem, se snaží Býkovi hrát na city, a to Býka zlobí. Zároveň ale zatouží tuto kořist mít, a to jen proto, aby si dokázal, že i pyšný Lev mu podlehl. Býk touží, ale nesmí to být drahé. Protože se Lev chová jako mistr světa a majitel zeměkoule, Býk zbystří, protože ví, že takhle věci nefungují. Býk a Lev si rozumějí v sexu. Býk si dokáže, že může mít hrdého Lva, a Lev zase, že dostal stabilního Býka. Spolu umějí vytvořit honosné a romantické prostředí, před kterým si okolí sedne na zadek.

Býk a Panna

Přestože mají mnoho společného, musí k sobě hledat cestu, protože každý má jinou motivaci a jiný projev. Panna je kritická a Býk kritiku nesnáší. Býk touží po teple domova a po blízkosti. Panna se v některých situacích chová dost chladně. Býk má rád luxus a pohodlí, Panna je na Býka příliš skromná. Jak to tihle dva jedinci dají dohromady? Budou muset udělat mnoho ústupků a přizpůsobit se jeden druhému, jinak spolu fungovat nemůžou. Neměli by spěchat, co se týče přiblížení ve vztahu. Lepší je nejdříve komunikovat, vysvětlit si své postoje, něco spolu prožít… pak se do partnerství můžou vrhnout po hlavě.

Býk a Váhy

Obě znamení můžou spojovat společné zájmy, stejný názor na romantiku a snaha vytvořit harmonii a stabilitu. Váhy budou chtít, aby se Býk choval pozorně a ujišťoval je o své lásce, Býk zase bude od Vah chtít, aby pěly ódu na to, co má a co dokázal. Býk a Váhy si vzájemně umějí dávat to, co se jim líbí, a tak jim to v erotice bude klapat. Jediné, co si musí Váhy pohlídat, je jejich sklon k hysterii. To totiž Býci nesnášejí. Tento vztah je příznivý. A tito zrozenci se vzájemně dokážou doplňovat a dodávat si, co druhému chybí.

Býk a Štír

Toto spojení může být velmi zajímavé. Oblast erotiky zde může nabídnout zajímavé poznání. Býk a jeho zemitý vztah k sexualitě. Štír a jeho vztah k metafyzické erotice. Obě znamení sexem vyjadřují své životní postoje. Obě znamení řeší sexem spoustu svých problémů. V posteli můžou vytvořit harmonický celek. Tato dvě znamení se mají vždy domluvit, protože jakmile spolu začnou soupeřit, bude to těžký boj. Býk musí cítit upřímnost a Štír se musí naučit víc otevírat a sdělovat své pocity, jinak začne docházet k nedorozuměním.

Býk a Střelec

Tento vztah může fungovat pouze tehdy, když Býk pochopí, že Střelec potřebuje mít vždy otevřené dveře, únikovou cestu. Potřeba Střelce občas odejít se pro Býka stává po čase problémem. Chce mít přehled o všem, co Střelec dělá. A tak se materialistický Býk stává naoko duchovním žákem Střelce a dokonce mu i pomáhá, aby se uchytil. Tato pomoc je ale Býkem vedena vždy tak, aby Střelec odcházel co nejméně. Býk se bude snažit Střelce buď svázat, anebo u něj vytvořit pocit vděčnosti. Střelec bude přikyvovat, ale milé mu to nebude. Tento vztah je náročný a vyžaduje vyspělé partnery.

Býk a Kozoroh

Když se tato dvě znamení potkají a mají kvůli sobě změnit životy, nastává problém. Kdo se ke komu nastěhuje? Kdo změní zaměstnání a ohrozí tím svou stabilitu? Je to méně složité, když někdo podniká z domu, protože pak se po něm zase tolik nechce. Aby tato znamení, jak Býk, tak Kozoroh, provedla takto zásadní změny, musí být jejich vztah už opravdu hodně daleko a oba musí být přesvědčeni, že spolu zůstanou. Ani Býk, ani Kozoroh se nemají navzájem snažit převychovávat nebo sahat druhému na jeho stabilitu. Když se to podaří, vytvoří se silný pár. Obě znamení milují děti a tvoří pro ně stabilitu.

Býk a Vodnář

Býk si myslí, že Vodnáře, který reaguje nečekaně a nepromyšleně, postupně přetvoří k obrazu svému. To se mu ale nepodaří za celý život. Býk se přesvědčí, že Vodnáře nespoutá a že si bude stále žít svůj svobodomyslný život. A čím víc se ho bude Býk snažit spoutat, tím víc mu Vodnář vyvede situací, které ho vytočí. Vodnáři svobodu potřebují, ale neumějí s ní často zacházet. A tak sotva ji dostanou, ji využijí k nějakému úletu. Býk má velkou práci pochopit, jak Vodnář vlastně přemýšlí. A navíc úplně odlišný vztah k financím tato dvě znamení rovněž nespojuje. Je to vztah plný zvratů, dokonce někdy i nevěr. Jestliže má vydržet partnerství Býka a Vodnáře, často se jim narodí dítě v ohnivém znamení.

Býk a Ryby

Býk je pro Ryby výzvou, protože má vlastnictví, a to se Rybičkám líbí. Ale jen do té doby, než pochopí, že Býk své vlastnictví využívá k ovládání a vlastnění jiných. A Býk chce po čase Ryby ovládnout tak, aby se chovaly podle jeho představ. Na začátku spolu ale prožijí krásné milování. Romantické Ryby ještě nic netuší, vytvoří nádhernou emoční atmosféru a Býk, který vždy uvažuje realisticky, se do této situace nechá rád vtáhnout. Jenže jen načas. Aby Ryby mohly s Býkem vyjít, musí se přizpůsobit. A když ne, je konec.