Střelec je ohnivé znamení a vládne mu Jupiter. Jupiter je v astrologii planeta rozletu a štěstí. Lidé ve znamení Střelce tyto energie v sobě mají a projevují se stejně jako příroda v tomto období. V posteli Střelci rádi střídají polohy. Když si Střelec najde partnera, když ho dostane, potřebuje stále nové impulzy. Rádi se milují na cestách. Na mořské pláži, v exotické krajině… Když jsou peníze a může se střídat pobyt v luxusním hotelu a erotické hrátky, neexistuje pro ně nic lepšího.

Střelec a Beran

Obě znamení jsou přímočará, a tak si neberou servítky. Beran se nerad hádá, Střelce dohadování baví. A tak, když se Střelec pokusí získat převahu, Beran odchází. Nehledí na to, že třeba ztrácí. Berani si totiž uvědomují to, co Střelcům dochází málokdy: že někdy se ztráta stane v budoucnu ziskem a opačně. Beran odejde a Střelec si myslí, že vyhrál. Velký omyl! Obě znamení jsou veselá, volná, a tak se k sobě hodí. Střelec ale nesmí křičet. Berani křik většinou nesnášejí, třeští jim z něj hlava. Tento vztah může fungovat za podmínek, že partneři najdou společné zájmy nebo společnou práci. Sexualita je u obou znamení důležitá, ale jednoho dne zjistí, že pro vztah je důležité i spojení duše.

Střelec a Býk

Začátek vztahu může být krásný, obě znamení si předávají opačné energie. Sexualita může fungovat dobře. Obě znamení jsou romantická. Střelec se chce bavit i v erotice a Býk zase všechno bere vážně. Oba jsou ale přístupní tomu, že spolu vyzkoušejí i nové věci. Střelec může být s Býkem jen tehdy, když Býk pochopí jeho ezoterické zaměření. Střelec potřebuje mít ve vztahu prostor a občas se vzdálit. Odletět, odejít – a to se Býkovi moc líbit nebude. A tak Střelec hledá cestičky, jak se ze vztahu uvolnit. A Býk ho může začít podezírat. Do vztahu se začne vkrádat žárlivost. Býk potřebuje mít představu o tom, co Střelec dělá. Vztah může fungovat tehdy, když se materialistický Býk stane duchovním žákem Střelce, a dokonce mu i pomáhá, aby se ukotvil.

Střelec a Blíženci

Oba jedinci musí pracovat na své vytrvalosti. Když vytvoří společně vize, je potřeba dělat kroky k jejich uskutečnění. Když ale Blíženec vidí, že se hovoří o něčem, co nikdy nebude, začne couvat. Je to pro něj ztráta času. Blíženci a Střelci dokážou být dobrými přáteli. Erotice nepřikládají v životě tu nejdůležitější roli, preferují často spíše intelektuální lásku. Erotiku mají rádi, ale nepřikládají jí hlavní význam. A tak se u nich může zamilovanost fyzická proměnit v lásku mentální. Střelec a Blíženec můžou spolu zjistit, co to je, když někdo potká partnera duše. Blíženec se ale nesmí hádat a musí se naučit poslouchat i názory Střelce.

Střelec a Rak

Střelec má Raka naučit, že člověk má být kdykoli připravený se přesunout a na ničem nelpět. Rak ale lpí na všem, co si vytvořil, a právě kvůli tomu si může komplikovat osobní život. Střelec to má jinak. Jeho přirozeností je sbalit si svých pět švestek a přesunout se třeba na druhý konec světa. Po určité době, když už vztah nebude jen zamilovanost, spolu začnou Rak a Střelec soupeřit. Obě znamení najednou prohlédnou a budou si chtít vzájemně radit, jak se mají chovat. Tady může vztah narazit. Střelec, který si nevidí do pusy, může Raka občas urazit nějakou nevhodnou poznámkou. Obě znamení, když se naštvou, křičí a zuří. Rak je navíc náladový a Střelce zase jen tak něco nerozhodí. Ale když se Rak urazí a přestane mluvit a Střelec neví proč, je jasné, že se konflikt začne prohlubovat. Střelec je volnomyšlenkář a srandista, a to by mohlo Rakovi pomoct odpoutat se od zbytečných starostí.

Střelec a Lev

Když potká Střelec Lva, je uchvácen majestátností, způsobem chování i tím, jak se tato osobnost projevuje. Lev začne vyprávět o svých úspěších. O tom, co dokázal, co zvládl… a Střelec žasne. Při komunikaci se Lev snaží působit tak, že má o všem rozhled, že se orientuje a ví, jak to je. A Střelec občas plácne hloupost, která sice ostatní rozesměje, ale Lva se může dotknout. A tak, když chce Střelec se Lvem vyjít, musí se naučit kontrolovat víc to, co říká, a nestřílet od boku. Konfrontace nastává tehdy, když Lev chce, aby ho Střelec nehlídal a dal mu volnost, ale sám není schopen akceptovat, že Střelec je volnost už sama o sobě a že si chce odcházet, kdy chce a s kým chce. Vztah může fungovat, jen když si tito lidé věří. V posteli jim to klape. Lev přichází s tělesnou smyslností a Střelec do milování vnáší erotické a někdy dost bláznivé nápady.

Střelec a Panna

Střelci jsou samá legrace a Panny se s nimi dobře pobaví. Panny jsou komunikativní, ale mají sklon stále něco kritizovat. A tady na ně Střelec může zapůsobit velice dobře. Když Panna začne kritizovat, Střelec celou situaci odlehčí nějakým svým vtípkem. Musí to ale udělat diplomaticky, aby se Panny nedotkl, protože je občas velmi urážlivá. Pannám je ale se Střelcem dobře, protože to s nimi umí. Říká jim, jak umějí výborně vařit, jak se výborně starají. Potom ale přijde okamžik, kdy Panna pochopí, jak to je, a bude si chtít práci a povinnosti rozdělit. Záleží na tom, jestli na její návrh Střelec přistoupí, nebo ho zase napadne nějaký bláznivý nápad, na který mu Panna skočí. Rozdílnost povah je dost velká. Vztah může fungovat, když se najde řešení na půli cesty.

Střelec a Váhy

Vztah je zajímavý do doby, než se Střelci projeví ve své podstatě. Často dovedou zranit slovem – ne že by chtěli, ale prostě nepřemýšlejí a navíc si neberou servítky. A tak se může Váha občas urazit. Jestliže půjde o Váhu, která si věci bere příliš osobně, je to problém. Jestli ale Váha ví, že urážet se je hloupost, můžou se společně mnoha věcem zasmát. Život Střelců je plný zvratů. A i když nakonec u nich většina věcí dopadne dobře, jednou jsou nahoře a podruhé dole. To se asi Vahám líbit nebude. Problémy můžou nastat, když se Váhy chtějí o Střelce opřít. To nejde. Střelci jsou totiž, stejně jako Váhy, rozkolísané znamení. A dokážou stejně zuřit, být neústupní a protivní. Navíc, když je někdo naštve, dovedou být velmi tvrdí. Tento vztah ale fungovat může, dokonce poměrně spokojeně. Když se ti dva rozejdou, okolí se diví.

Střelec a Štír

Když potká Střelec Štíra, je to proto, aby se naučil být víc trpělivý, aby dokázal udržet tajemství a oba se mají naučit kompromisu. Střelec, který se nechce vzdát svého veselého a volného života, může mít pocit, že ho Štír omezuje. A tady nastává problém. Tito dva lidé si budou rozumět po sexuální stránce, ale také po stránce duchovní. Může se ale stát, že Štír bude na svého Střelce žárlit. Ten si to nedá líbit a konflikt bude na stole. Když na sobě zapracují, spolu žít můžou.

Střelec a Střelec

Když se potkají dva Střelci, je o zábavu postaráno. V tomto vztahu se ani jeden nenudí. Buď se smějí, nebo křičí. Prořízlou pusu mají oba a oba nejsou vztahovační. Takže někdy se baví tím, že jeden druhého chtějí přesvědčit nějakými argumenty o své pravdě. Nemá to cenu a Střelci musí pochopit, že tím, že mají stejné energie, zbývá jim jediné. Domluvit se. Nikdo z nich nemá pravdu, a přece ji mají oba. Mají si navzájem dávat volnost, kterou každý potřebuje, a mimo společné přátele má mít každý ještě ty své. Střelci spolu rádi zůstávají. A když ne, jsou kamarádi. Chyběli by si.

Střelec a Kozoroh

Když potká Střelec Kozoroha, potkal silnou osobnost, která se pokusí uhasit jeho přirozený oheň. Ze začátku to tak nevypadá. Zamilovanost je velká a Kozoroh dokáže svou sexuální aktivitou probudit ve Střelci něco, co předtím ještě nezažil. Když ale začne společný život, najednou se začnou ukazovat rozpory. Střelec si musí zvyknout na atypický humor Kozoroha a Kozoroh zase na rozvláčné jednání Střelce. Kozoroh je zásadový v tom, co říká, a když něco řekne, myslí to vážně a vždy tím něco sleduje. Střelec střílí slova od boku a pak se diví, že Kozoroh po něm požaduje to, co slíbil. Vždyť přece šlo o legraci! Kozoroh ale žádná slova na lehkou váhu nebere. A tak se Střelec musí zamyslet nad tím, co říká a jak to říká. To bude těžké.

Střelec a Vodnář

Když potká Střelec Vodnáře, myslí si, že potkal partnera svých snů. Je okouzlen jeho energií. Tolik legrace si snad nikdy neužil! Tolik dobrodružství nikdy neprožil a tolik zvratů nikdy neřešil. Život se stává vzrušující, stále se něco děje, někam se jezdí, chodí a Střelec je nadšený. Vše funguje do doby, než si Střelec uvědomí, že s Vodnářem sice je legrace a dobrodružství, ale že je s ním těžké pořízení ve finanční oblasti. Střelec bude muset přemýšlet, jak to udělat, aby si něco pořídili, aby něco měli a aby nebyli bez peněz. Partnerství je to velmi náročné. Ale kamarádství výborné. Když se spolu přestane bavit Střelec s Vodnářem, není to nikdy kvůli rozdílným názorům, ale vždy kvůli penězům.

Střelec a ryby

Tito dva lidé si spolu rozumějí. Oba touží něco prožívat, chtějí žít někde, kde je hodně vody. Ze začátku je vztah úžasný, protože ti dva spolu objevují zvláštní světy. Dokážou společně vnímat vnitřní pochody toho druhého a objevují hlubiny svých duší. Je to krásné a zajímavé. Život plyne a nastávají první rozpory. Přestože obě tato znamení milují společnost a lidi, Ryby začne po určité době obtěžovat náročnost prostředí, které Střelci vytvářejí. Ryby rády pečují a starají se o toho, na kom jim záleží. Když se Ryba starat přestane, je to signál, že je jí partner lhostejný. Střelec a Ryba spolu můžou vytvořit stabilní pár, když si nechají vzájemný prostor a Střelec nebude Rybu věčně do něčeho nutit. Obě znamení si v minulosti zažila hodně zklamání, a tak když si najdou vhodného partnera, udělají vše pro to, aby ho neztratila.