Soužití se Lvem může být velmi náročné. Aby se mu člověk líbil, musí se o sebe neustále starat. Je potřeba si uvědomit, že všechny city a také pocity jsou u Lva vždy zveličené. Lvi se někdy pouštějí před milováním do ostřejší debaty, protože je baví usmiřování. Mají sklony k nevěře. Kolem je tolik krásných lidí, tak proč se soustředit jen na jeden objekt? I když si sami rádi dovolí úlet, u svého partnera nevěru nesnášejí. Zasáhlo by to jejich důstojnost. Lvi nevěru neodpouštějí

Lev a Beran

Tento vztah je velice náročný. Lev chce být vůdce, ale u Berana neuspěje. Ani jeden z těchto partnerů se nechce nechat vtlačit do podřadné pozice. Tito zrozenci mezi sebou neustále soupeří, ale jde o čestný boj. Obě znamení jsou přímočará a nesnášejí podrazy. Usmiřování je nádherné. Jestliže se Lev začne pouštět s Beranem do sporu, má smůlu, Beran vyhraje. Lev potřebuje klid a Beran je zvyklý na vzrušení. Po sexuální stránce si tato znamení rozumějí a je lepší, když je žena Beran a muž Lev. Lev se ale s Beranem nikdy nenudí. I když Lev se občas nudí rád. S Beranem ale nemá šanci.

Lev a Býk

Tento vztah fungovat může, ale jen za předpokladu, že se jedná o Býka, který je na tom majetkově dobře. Když se ale tento vztah spojí, Lev záhy pozná, že mu asi bude vadit Býkova šetrnost. Býk bude zuřit, když začnou chodit výdaje za výstřelky, které si Lev dopřává. Chytrý Lev naučí Býka žít ve větším luxusu – tak, aby to Býk vzal za své. Lev má sílu a Býk zase obrovský smysl pro realitu. Tím se můžou doplnit a vytvořit silný vztah. Sex jim funguje, v této oblasti jsou oba požitkáři.

Lev a Blíženec

Tento vztah je komplikovaný. Lev a Blíženec mají k sobě blízko v tom, že jsou optimisté a od svého okolí čekají chválu. Lev za svou kreativitu a vzhled, Blíženec za své komunikační dovednosti, za umění organizovat. Obě znamení mají v oblibě děti a často se mezi nimi pohybují. Jako rodiče budou mít podobné názory na výchovu. V sexuální oblasti musí být Lev ten, kdo všechno organizuje. A Blíženec se nechá vést. Lev se zase snaží dělat sám sebe skromnějším, než je, aby Blíženci udělal radost. Stejně ale od Blížence dostane to, co chce.

Lev a Rak

Když se setká Lev s Rakem, Rak se protějšku líbí. Je trošku bezradný, přítulný, senzitivní a vyzařuje z něj, že potřebuje ochranu. Lev se cítí jako zachránce rád, a tak si s Rakem promluví, co by potřeboval. Aby spolu tito dva lidé ale mohli žít, musí se naučit, jak mezi sebou řešit vzniklé konflikty. Lev by se měl zjemnit a Rak přestat urážet. Lev je romantik, Rak je senzitivní. Oba mají rádi krásné prostředí a dokážou si užívat život. Rak i Lev mají pěkný vztah k dětem a své děti umějí dobře vychovávat.

Lev a Lev

Svět těchto jedinců je vlastně taková hra. Jsou-li oba úspěšní, tvoří sourodý pár a jsou oblíbení ve společnosti. Muž vystupuje jako ředitel zeměkoule a žena jako noblesní dáma, která očekává obdiv svého okolí. Tito jedinci si vyhovují svým životním stylem i smýšlením, které o sobě mají. To bývá většinou přehnané, ale Lvi se tak chovají a okolí je takové bere. Erotika funguje dvěma Lvům velice dobře. Oba milují děti a chtějí se s nimi ve společnosti chlubit.

Lev a Panna

Lev a Panna tvoří zvláštní kombinaci a lepší je, když je Lev muž a žena Panna. Lev potřebuje vynikat, být nejlepší a obdivovaný. To se mu s Pannou může splnit. Panny bývají skromnější, mají menší nároky na život, jsou starostlivé, ale mají chybu – rády totiž kritizují. A to si budou muset u Lva odpustit anebo svou kritiku velmi omezit. Lev totiž kritiku nesnáší a jeho ego pracuje s myšlenkou, že má být nejlepší, vynikat a být vůdce. Panna se mu podřídí, nic jiného jí nezbude, ale nesmí být podřízená příliš a bude si muset u Lva vybudovat své teritorium, jinak ji Lev zardousí.

Lev a Váhy

Když se potká Lev s Váhou, líbí se mu, jak je upravená, jaký má vkus a oceňuje na ní, že miluje společnost stejně jako on. Oba jsou zábavní společníci, oba se rádi předvádějí a oba jsou k sobě pozorní. Lev vykládá Váhám o tom, jak je úspěšný, co všechno měl anebo má, a Váhy zase touží po partnerovi, se kterým by se mohly pyšnit ve společnosti. Problém může nastat, když se tito dva pohádají. Lev může být výbušný, a když zuří, nebere si servítky. Váhy, které v sobě nosí celý život blok, že je nikdo nemá rád, na to můžou reagovat velmi hystericky. V takové hádce si partneři můžou říci velmi nepříjemné věci a také se navzájem hodně urazit. Potom je to ale přejde a prožijí vzrušující a nádherné usmiřování. Jejich vztah má šanci na úspěch, ovšem hádky nesmějí být na talíři každý den.

Lev a Štír

Toto spojení je velmi zvláštní. Myšlenkově si tito partneři vzájemnou oporou nejsou. Každý myslí úplně jinak a nedá se to změnit. A podle toho vypadá i jejich komunikace. Zato v sexu jim to klape, to ano. Při milování zažijí tito jedinci velkou vášeň – a Štír může Lva přivést k nepoznaným emočním výšinám. Tito partneři se k sobě hodí spíše jako milenci. Ale i toho se Lev brzy nasytí, protože ve vztahu i v milování potřebuje být víc hýčkán a rozumět si i na jiné úrovni než fyzické. Kdyby spolu tato dvě znamení žila, můžou mít problém, protože oba jedinci jsou velmi panovační. Zatímco Lev si v mnoha situacích jen hraje, Štír bere všechno smrtelně vážně. A to je problém. Aby vztah fungoval, musel by se Štír hodně změnit. Lev se nezmění.

Lev a Střelec

Lev je velmi společenský tvor, a když potká Střelce, dobře se s ním pobaví. Líbí se mu lehkost, s jakou Střelec vypráví o životě. Lev se rád vzdělává a rád se dozvídá nové věci. A tak mu Střelec jako společník bude vyhovovat a hodně se s ním nasměje. Nikdo z nich nejde daleko pro slovo a obě znamení ráda křičí. Konfrontace nastává tehdy, když Lev chce, aby ho Střelec nehlídal a dal mu volnost, ale sám není schopný akceptovat, že Střelec si chce odcházet, kdy chce a s kým chce. Jejich vztah může fungovat jen v případě, že si navzájem věří. V posteli jim to však klape. Lev přichází s tělesnou smyslností a Střelec do milování vnáší erotické a někdy dost bláznivé nápady.

Lev a Kozoroh

Oba jedinci jsou labužníci a rádi se ukazují. Jejich spojení dává dohromady dva velmi silné lidi a okolí by se mělo mít na pozoru. Jsou schopní společně smést všechno, co jim stojí v cestě. A dokážou vybudovat cokoli, co si naplánují. V tomto vztahu se ale musí přizpůsobit Kozoroh. Lev ví, jak na to. Začne Kozoroha rozmazlovat. Ten na to není zvyklý, žije v přesvědčení, že okolní svět je k němu tvrdý, a tak začne tát. V takovém případě je schopný přiznat Lvovi vedoucí úlohu. Lev mu ale nesmí bránit v tom, aby dosahoval na své ambice. Toto partnerství fungovat může. Není jen o erotice, je to vztah, ve kterém se spolu učí fungovat dva silní jedinci.

Lev a Vodnář

Potká-li Lev Vodnáře, je z něho nadšený. Před ním stojí člověk, který je volný, veselý, má přehled, s nímž je legrace a který se navíc tváří tak, že Lva obdivuje, uznává, poslouchá jeho názory. A tak se Lev nechá oklamat, uvolní se a příliš brzy začne Vodnáře vtahovat do všech svých tajemství. Nikdo ale neumí zranit ego Lva tak jako Vodnář. Protože Vodnář nemyslí nic vážně a život bere jako hru, potřebuje Lva jen na to, aby mu posloužil svou silou, a také ho obdivuje za to, co má. Je to většinou právě Vodnář, kdo ze vztahu prchá. A Lev? Uvědomí si, že miloval člověka, který ho nedokázal ocenit, a dlouho se netrápí.

Lev a Ryby

Když Lev potká Rybu, zdá se mu, že ta éterická bytost je někdo hodně zranitelný a tajemný. Lva to přitahuje. Obdivuje, jaký má Ryba vztah k romantice. Ale zároveň cítí, že veselá Ryba uvnitř sama sebe asi tak veselá nebude. Když Lev zjistí, že Ryba má pro život malé ambice, začne se domnívat, že Ryba pro ně není partner, kterého potřebují pro svůj růst. A tak, když žije Ryba ve vztahu se Lvem, můžou se projevit z obou stran časté nevěry. Ryby nejsou schopné zvládnout emoční výbuchy ohnivého Lva. Prostě na to nemají, a tak se ukryjí do vnitřního světa a sní o životě, který bude ideální, nejlépe vesmírný. Vztah těchto dvou lidí je nerovnoměrný.