Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zajídají žal a stres: Která znamení k tomu mají sklony

/
  • Jídlo dovede zvednout náladu, ale pozor na kila.
    Jídlo dovede zvednout náladu, ale pozor na kila. (profimedia)
    12. srpna 2023 ● 06:00

    Jídlo dokáže jedinečným způsobem poskytnout nejen výživu pro tělo, ale také pocit emocionální útěchy a uspokojení. Někteří lidé proto v dobách citového zmatku nebo stresu nacházejí útěchu v uklidňující náruči dobrého jídla. Která znamení mají k tomuhle nebezpečnému chování sklon?

  • 1.

    Beran

    ...
    Berani jsou vášnivé bytosti. Ke všemu přistupují s chutí, včetně jídla. Když se cítí skleslí, stane se jejich tajnou zbraní. Tito lidé mají zvláštní způsob, jak si pomocí jídla zlepšit náladu a rozzářit den. Rádi experimentují s novými a zajímavými pokrmy, což zvyšuje faktor vzrušení při stolování. Nepřecpávají se ovšem doma, ale vyhledávají restaurace, které je překvapí neobvyklými jídly. Z hlediska životosprávy je to ještě docela únosný přístup.

  • 2.

    Býk

    ...
    Býci mají rádi zemitý požitek. K jídlu mají zvláštní vztah a je pro ně jako hřejivé objetí pro duši. Aby si však zvedli náladu a užili si chvíle o samotě, pravděpodobně si dopřejí pohoštění v soukromí domova. Rádi vaří, a rádi si u jídla dopřejí. Hrozí jim ovšem nebezpečí, že se při delším stresovém období nevejdou do šatů.

  • 3.

    Váhy

    ...
    Toto okouzlující znamení zvěrokruhu přesně ví, jak najít rovnováhu a štěstí prostřednictvím jídla. Váhy mají vytříbený vkus a oceňují jemné věci v životě, včetně vynikající kuchyně. Díky jejich lásce k estetice je každý pokrm nádherným zážitkem pro jejich smysly. V důsledku toho, když prožívají emocionální strádání nebo se cítí na dně, povyšují přípravu a konzumaci jídla na umění. Hodně energie ale věnují vaření, jídlo samotné pro ně není tak důležité.

  • 4.

    Střelec

    ...
    Střelci jsou největší objevitelé jídla! Tito střelci rádi zkoušejí nové a exotické kuchyně, což jejich kulinářským zážitkům dodává další špetku vzrušení. Každé jídlo jim připadá jako chutná cesta do neprobádaných končin! Je tedy logické, že se tito lidé obracejí k uspokojivému jídlu, aby se cítili lépe. Střelci nevěří v dodržování přísného jídelníčku; spíše se řídí svými chutěmi a dopřávají si to, co polechtá jejich chuťové pohárky. Vzhledem k tomu, že jsou celkově neposední, riziko obezity u nich není tak vysoké. Navíc se vyhýbají domácí kuchyni a potrpí si na exotická jídla.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz