Nevěra ve snu zasévá semínka pochybností

Možná znáte přesně tu situaci, kdy se uprostřed noci či nad ránem probudíte se slzami v očích z hrozného snu, v němž vás váš partner vesele podváděl s cizí ženou, anebo třeba i s blízkou kamarádkou. Takové sny dokážou s nejednou ženou pořádně zamávat. Zasévají semínka pochybností a nedůvěry k partnerovi, zkazí náladu na celý den či dokonce týden, vzbuzují pocity obav o budoucnost partnerského vztahu a vyvolávají silnou vnitřní bolest, úzkost, smutek a slzy, které si ženy potají utírají do kapesníčku. Co teď s tím?

VIDEO: Už budu! Sexkoučka promluvila o nevěře:

Video
Video se připravuje ...
Už budu! Sexkoučka promluvila o nevěře • pdc, ub, Jedlička, Marek, Chebotareva

Dobrá zpráva je, že ve většině případů takový sen o nevěře partnera neznamená, že vás partner přímo podvádí či se tak v budoucnosti stane. Tyto prognostické sny nemívá každý a jejich poselství často spočívá v symbolických obrazech nebo zvláštních vizích v průběhu REM spánkové fáze. Klasické sny o nevěře ve vysokém procentu případů však odrážejí pouze nejistotu, strachy a obavy žen, a to buď přímo z nevěry, anebo ze ztráty partnera.

Jak vyložit sen o nevěře partnera?

Výklad snu v případě snové nevěry partnera není složitý. Vždy jde o to, co žena prožívá v realitě. Právě tohle sen nejčastěji odráží. Strach ze samoty a z opuštění partnerem mohou mít kořeny v dětství, anebo v minulosti, kdy se třeba už něco takového přihodilo. Strach z nevěry se tak může promítat do snů třeba v případech, kdy žena měla v minulosti podobnou zkušenost s bývalým, či dokonce současným partnerem, a obává se toho, že by se situace mohla opakovat. Tyto sny se často objevují tehdy, pokud žena ke svému muži marně hledá důvěru a užírá se neustálým podezíráním.

Sen o nevěře partnera spojený se zklamáním nebo žárlivostí se také nejčastěji objevuje v době, kdy vztah úplně nefunguje, pár má třeba sexuální problémy nebo partneři spolu momentálně nesdílejí postel, anebo si žena nepřipadá atraktivní, žádoucí a milovaná. Její snížené sebevědomí a nejistota pak mohou vygradovat tím, že se ve snu objeví jiná žena, které dá muž přednost.

Mnohé sny se tak stávají hotovou přehlídkou nejrůznějších nevěr partnera s různými kráskami a snící žena pak prožívá pocity silné úzkosti, ponížení a žárlivosti. Takové sny se objevují i u žen, které jsou posedlé žárlivostí, ať už opodstatněnou či neopodstatněnou, v realitě skrývanou či neskrývanou. U navenek skrývané silné žárlivosti vůči partnerovi se pak veškeré potlačené myšlenky a pocity mohou promítat do snů.

Sen o nevěře upozorňuje na problém ve vztahu

Nevěra ve snu tak jednoznačně upozorňuje přímo na problém v nespokojeném vztahu, nebo na vnitřní postoj ženy, která trpí sníženým sebevědomím a úzkostí či obavou ze ztráty partnera. To vše může vést v tom lepším případě k tomu, že žena začne na sobě vědomě pracovat a svou situaci řešit, například třeba i v rámci psychoterapie. Obzvláště opakované sny o nevěře partnera jsou alarmující a mají ženu vyburcovat k tomu, aby konečně otevřela oči a začala se pídit po individuálním významu svého snu a něco na svém přístupu k partnerovi či přímo na sobě samé, případně na celém svém životě změnila, protože jinak by se třeba mohla dočkat toho, že jí partner zahne i ve skutečnosti.

Sen o nevěře rozhodně vede k mnoha životním změnám a novým uvědoměním, ale v prvé řadě by se měla žena zaměřit sama na sebe, ne začít kontrolovat partnera, chovat se jako stíhačka a tajně se nabourávat do jeho telefonu, co kdyby náhodou…