Kdo byl ve vašem erotickém snu: partner  kamarád, kolega  expřítel  neznámá osoba
Měli jste sexuální sen, ve kterém byl: orální sex   masturbace   pozorování jiných lidí při sexu

Přemýšlet o snech je podobné jako nechat si vyložit karty – některé symboly v nich nebo často opakující se situace mohou signalizovat blížící se problém, nebo dokonce pohromu. Nebo vám jednoduše naznačují, že byste měli zbystřit a být velmi opatrní. Pokud se vám zdá často o sexu v různých podobách, může to znamenat mnohé. Snění o sexu má specifický význam, který totiž vůbec nemusí souviset se sexuálním aspektem. Existují různé typy sexuálních snů a v závislosti na kontextu se jejich význam může lišit. Co tedy vaše erotické sny znamenají?

Sny o sexu a skrytá vodítka

Sigmund Freud, otec psychoanalýzy, považoval sny za potlačené touhy, které vycházejí z našeho podvědomí. Tvrdil, že při snění o sexu ve skutečnosti nejde o tělesnou touhu, ale spíše o důležité informace o našem vztahu s osobou, o které se nám zdálo. Pokud se vám tedy zdají sexuální sny, věnujte pozornost skrytým vodítkům, protože můžou být nezbytným zdrojem informací o strachu a podobnostech, které vás spojují s konkrétní osobou. Existují pak různé typy erotických snů – může se vám zdát o sexu s někým, koho znáte, nebo s někým, koho nesnášíte, nebo s někým, s kým je to naprosto nepřípustné.

Sny o sexu s partnerem

Zdá se vám o tom, že se milujete se svým přítelem, kterého máte ráda? Pak tento sen představuje potřebu blízkosti a pravděpodobně se od sebe trochu vzdalujete. Vaše podvědomí se vám snaží ukázat cestu, jak se k sobě zase přiblížit. Sen vám může způsobit nepříjemné pocity, ale pokud se vám podaří distancovat od sexuálního aspektu, uvidíte symboly obdivu, věrnosti a potřeby trávit více času se svým partnerem. Snění o sexu s partnerem je taky výrazem vašich potřeb a může vyjadřovat sexuální frustraci nebo emocionální problémy, kterými byste se měli zabývat. Pokud je sexuální akt romantický, možná to je signál, abyste posílili emoční pouto, které mezi sebou sdílíte.

Sny o sexu s kamarádem nebo kolegou

Zdá se vám o sexu s kamarádem, kterého máte ráda? Takový sen je jasným vyjádřením touhy. Podvědomá mysl vytváří iluzi, kterou vaše srdce sbírá. Vztah k tomuto člověku, neustálé přemýšlení o něm vede k tomu, že si vaše mysl vytvoří halucinace, které se projeví právě ve snu. Pokud se vám ale zdá o sexu s někým, kdo je mimo váš dosah, pak je poselstvím vašeho snu o sexu láska, nikoli tělesné potěšení. V tomto případě je to pro vás znamení, abyste zapracovali na loajalitě, strachu, nedůvěře či přátelství.

Sny o sexu s bývalým partnerem

Sníte o sexu se svým ex? Někdy to může být doslova noční můra, jindy to je hezké překvapení. Nenechte se ale vyděsit, tyhle erotické sny rozhodně nejsou způsob, jak vám tělo radí, abyste se k sobě vrátili. Víc než cokoli jiného je to jen reakce, kterou váš mozek provádí v souvislosti se vzpomínkami na někoho, do koho jste byla bláznivě zamilovaná. Sexuální sny v tomto případě spíše znamenají, že jste v tomto vztahu uvízli, a ještě jste z něj zcela nevyvázli.

Sny o sexu s neznámou osobou

Pokud k vám přicházejí tyto sny, mohou ukazovat na vlastností, které si přejete, aby váš protějšek měl. Mozek zpracovává vaše potřeby a promítá je ve formě sexuálních snů o neznámé osobě. Buďte opatrní, ale snění o neperspektivním vztahu by mohlo znamenat, že něco nevyjde tak, jak jste očekávali.

Sny o masturbaci

Když sníte o sexu, nemusí v tom být pokaždé nějací lidé. Pokud sníte o sebeukájení, je to znamení, že žijete prostě nudný život a potřebujete více aktivity. Máte-li ale opakující se sny o masturbaci, může to taky představovat potřebu uvolnit napětí, které ve vás je.

Sny o tom, jak se díváte na sex jiných lidí

Kdykoli se vám zdá, že se druzí milují, může to znamenat potřebu být zahrnut do projektů, z nichž jste byli vyloučeni. Vyhodili vás třeba z práce, nebo vás zbavili funkce a podobně. Určitě to taky znamená touhu přiblížit se ostatním. Když zažíváte nepříjemný vztah ve spánku, definice snu by mohla naznačovat vaše odmítnutí vůči někomu.

Sny o orálním sexu

Snění o orálním sexu může znamenat znázornění vaší touhy splnit cíl, dokončit projekt a převzít kontrolu nad svým životem. Akt felace je symbolem uskutečnitelných cílů a význam orálního sexu ve snu naznačuje, že musíte posílit emoční pouto s vaším partnerem.