Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Tarotová karta podle znamení: Co všechno o vás prozradí a v čem vám může pomoct?

/
  • (iStock)
    13. června 2020 ● 06:00

    Tarot a astrologie jsou užitečné nástroje pro spojení s hlubšími aspekty života. A velmi dobře spolu spolupracují. Věděli jste, že každé znamení zvěrokruhu je spojeno s jednou konkrétní tarotovou kartou? Když se dozvíte, která karta vás symbolizuje, více porozumíte nejen astrologii, ale taky sami sobě.

    Tarotové karty se používají jako prostředek k zachycení intuice a když se jí budete řídit, můžete se ušetřit mnohého zklamání či chyb. Jakmile se tedy konkrétní karta objeví, měli byste si uvědomit, že je vám právě poslaná z vesmíru důležitá informace. Jaká tedy je tarotová karta vašeho znamení?

     

  • 1.

    Beran – Císař

    Autor: iStock

     

    Tarotová karta znamení Berana je Císař. Tahle karta představuje autoritativní sílu a loajalitu. Stejně jako císař je i Beran odvážný, rychlý a vždycky solidární. Karta též vyjadřuje spravedlnost, jasnou a přirozenou autoritu, schopnost kompetentního řešení. Většinou jde o zralé a zkušené osoby, které mají vůdčí schopnosti. Pokud spatříte tuhle kartu, žádá Berana, aby se zaměřil na zvyšování sebekázně a aby udržel nadvládu nad tím, co vybudoval a řídí.

     

     

     

  • 2.

    Býk – Velekněz

    Býk
    Býk
    Autor: iStock

     

    Tarotová karta Velekněze je spojená s Býky. Stejně jako Býk je i velekněz stabilní, uzemněný a opatrný. Vždy se snaží postupovat pomalu. Pokud spatří tuhle kartu Býk, je pro něj znamením, aby nakládal správně se svou energií a neplýtvali s ní. Tahle karta by vám měla připomenout povahu světa i vaši vlastní a taky nutnost větší tolerance.

     

     

     

     

     

  • 3.

    Blíženci – Milenci

    Autor: iStock

     

     

    Blíženci vládnou kartě Milenců, vzhledem k duální povaze tohoto znamení. Nemusí to být vždycky na škodu, někdy je to právě velká výhoda. Blíženci jsou dvojčata a milenci představují pár – to je přesné. Karta má sice více významů, může ukazovat na nové životní období, ale taky na lásku i uzdravení. Pokud ji spatří Blíženci, vyzývá je, aby se zaměřili na integraci všech aspektů své osobnosti a zamilovali se do každého z nich.

     

     

     

  • 4.

    Rak – Vůz

    Autor: iStock

     

    Tarotová karta Raků je Vůz. Vůz vyjadřuje touhu a vášeň jít si za svým cílem bez váhání a kompromisů. Může ale taky ukazovat na osamocení a nejistotu. Zatímco Raci jsou obvykle spojování s láskou k rodině a přátelům, mají také divokou potřebu nezávislosti. Vůz jim připomíná, aby si udělali čas sami na sebe a starali se primárně o sebe, teprve pak o druhé.

     

     

     

     

     

  • 5.

    Lev – Síla

    Autor: iStock

     

    Lvy reprezentuje tarotová karta Síla, která vyjadřuje dobré a správné nakládání se životní silou a harmonii. Podobně jako Lvi karta Síly ukazuje na důvěru v sebe sama a své schopnosti. Vytáhnete-li si tuhle kartu, je to signál, abyste s odvahou splnili to, co je nezbytné pro dosažení vašich cílů nebo tužeb. Tato karta vás vybízí k tomu, abyste spojili motivaci se sebekázní, teprve pak vše vyřešíte a dosáhnete úspěchu.

     

     

     

     

     

  • 6.

    Panna – Poustevník

    Autor: iStock

     

     

    Karta Poustevníka nejlépe popisuje nezávislou a analytickou Pannu. Karta představuje potřebu místa a času, aby Panny přemýšlely více o svých vnitřních myšlenkách a pocitech, ale zároveň jim připomíná, že se také mohou otevřít a sdílet to s ostatními. Zatímco Poustevník si užívá samoty, nesmí se Panny zároveň vyhýbat lidskému spojení.

     

     

     

     

  • 7.

    Váhy – Spravedlnost

    Autor: iStock

     

     

    Harmonické Váhy, které touží po pravdě, jsou spojeny s tarotovou kartou Spravedlnosti. Karta naznačuje pravdu, čestnost, přímé a nekompromisní jednání – a právě takové obvykle Váhy bývají. Touha po spravedlnosti se ale může snadno přeměnit ve stálý postoj hrát ďáblova obhájce. Tahle karta vás tedy vybízí k poznání pravdy v tom, co je a vyhnout se nekonečnému cyklu hledání něčeho, co je možná zbytečné.

     

     

     

  • 8.

    Štír – Smrt

    Autor: iStock

     

    Štíři jsou reprezentování kartou Smrti. I když vypadá děsivě, není taková. Naznačuje pouze to, že přijdou nějaké změny a že dojde k ukončení nějaké situace nebo vztahu. Tahle karta vám připomíná staré vrstvy kůže, které již nejsou zdravé a prosperující. Hlavním poselstvím této karty, pokud ji spatříte, jsou změny, které nemůžete zastavit, ale bez nichž byste se nepohnuli dál. Kromě toho byste si měli uvědomit pomíjivost hmotných věcí a umění pustit si do života nové věci.

     

     

     

  • 9.

    Střelec – Mírnost

    Autor: iStock

     

    Tarotová karta Mírnost je karta, která koreluje s dobrodružným Střelcem. Zatímco Střelci jsou věčně optimističtí, mohou být ale taky emocionálně a psychicky odrazováni životními překážkami a výzvami. Karta Mírnosti je vybízí k hledání rovnováhy a zaměření na své cíle, navzdory nepředvídatelným okolnostem. Karta naznačuje soulad s přírodou a se sebou samými. Pokud ji budete držet v ruce a budete se ptát, jak dopadne váš vztah, naznačuje možnou svatbu.

     

     

     

  • 10.

    Kozoroh – Ďábel

    Autor: iStock

     

    Kozorozi jsou zodpovědní a jsou spojeni s kartou Ďábla, jejíž význam bývá často zkreslován. Není pekelná, jak by se mohlo zdát na první pohled, ale naznačuje na to, že podléháte možná až příliš pudům a chtíči. Nemusí jít ale vždy o sex, ale taky o kult peněz a materiálno. Tahle karta vám ukazuje stinnou stránku, kterou má spousta Kozorohů tendenci ignorovat nebo potlačovat. Karta vás tedy vybízí, abyste přijali své zlozvyky a negativní rysy místo toho, abyste je ignorovali. Pokud se budete ptát na práci, pak může signalizovat změnu.

     

     

  • 11.

    Vodnář – Hvězda

    Autor: iStock

     

    Vodnáři září stejně jasně jako jejich tarotová karta Hvězda. Je nositelem vody, mládí a povzbuzuje vás, abyste proudili s řekou svých emocí. Vodnáři jsou intelektuálové a mají sociální cítění, občas ale zapomínají na to, že se musí taky usadit a skutečně přijmout i svoje vlastní pocity. Hvězda vás žádá, abyste je přijali a umožnili jim proudit ven. Pokud si tuhle kartu vytáhnete a ptáte se na řešení nějaké situace, naznačuje vám, že řešení je na dosah, a často i nečekaným způsobem. Je to karta splněných snů a úspěchu.

     

     

     

  • 12.

    Ryby – Měsíc

    Autor: iStock

     

    Emocionální a zasněné Ryby jsou reprezentovány Měsícem, kartou, která osvětluje naše skryté já. Tato karta koreluje se sny, psychikou a iluzemi, a to všechno jsou prvky právě znamení Ryb. Měsíc vás vybízí k tomu, abyste prohloubili vaše spojení s lunárními cykly, které vám pomohou lépe porozumět vašim měnícím se duševním stavům. Pokud držíte v ruce tuto kartu, je to signál, že se nemusíte ničeho obávat a že máte šanci strach využít ve váš prospěch.

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz