Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Která planeta ovlivňuje vaše znamení zvěrokruhu? Tohle ve vás probouzí!

/
  • (iStock)
    29. června 2019 ● 06:00

    Každý člověk se narodil pod nadvládou jedné z deseti základních planet. Jaké spojují to vaše znamení a jakým způsobem ovlivňují vaši osobnost? Tyto planety jsou obzvláště důležité pro pochopení a zkoumání vašich osobnostních rysů. Astrologové předpokládají, že tyto planesty mají přímý vliv na naše životy. Které z deseti planet patří právě k vám? Je to Merkur, Venuše nebo Slunce?

    Tyto planety nás ovlivňují nejsilnější v době úplňku nebo planetárních změn. Je dobré vědět, jaké vlastnosti nám naše osobní planeta předurčuje, nebo jak ovlivňuje naše chování.

     

  • 1.

    Beran (Mars)

    Autor: iStock

     

    Planeta, která náleží k Beranům, je Mars. Mars symbolizuje divokost, bojovného ducha a taky aktivitu. Proto se skvěle hodí právě k Beranům, protože i Berani jsou nespoutaní a velmi živelní. Mars dodává lidem pod touto planetou mužskou energii a ukazuje jim, jak bojovat a pracovat. Mars je výkonný, sebevědomý, vášnivý, odvážný i sexuální. Máte-li nad sebou Mars, vždy se budete snažit dosáhnout svých cílů a klidně půjdete přes mrtvoly či hlavou proti zdi.

     

     

     

  • 2.

    Býk (Venuše)

    Autor: iStock

     

    Venuše je symbolem řecké bohyně lásky a krásy, protože se hodí právě pro Býky. Venuše jsou milující a vášnivé typy, které si potrpí na intimní vztahy. Dodává vztahům přirozenost a smyslnost. Není divu, že právě Býci mají sklon libovat si v krásných věcech i hezkých lidech, kterými se rádi obklopují. Milují taky umění, ale někdy jsou marniví.

     

     

     

  • 3.

    Blíženci (Merkur)

    Autor: iStock

     

     

    Merkur je planeta komunikace a představuje verbální i písemnou komunikaci. Blíženci mají nad sebou právě Merkur, který jim ukazuje způsob, jak jejich mysl inklinuje k práci, a taky jim ukazuje, jak dokážou svůj intelekt správně použít. Merkur je rťutovitý a činorodý, podporuje důvtip Blíženců i jejich duševní rozvoj. Má však i negativní vliv, a to v podobě vypočítavosti či mazanosti.

     

     

     

  • 4.

    Rak (Měsíc)

    Autor: iStock

     

    Ne nadarmo jsou Raci citliví, vždyť nad nimi vládne Měsíc. A pod vlivem Měsíce lidé dělají spoustu emocionálních akcí. Měsíc představuje nevědomé já a je reprezentantem ženského archetypu. Podporuje ve vás vaši citlivou povahu a taky to, jak vyjadřujete svůj soukromý život. Je to něco, co odhalujete jen vaši blízkým. Měsíc ukazuje, jak se staráte o svou rodinu i přátele, jak vám na nich záleží. Dává vám taky do vínku pečující schopnosti.

     

     

     

  • 5.

    Lev (Slunce)

    Autor: iStock

     

    Slunce reprezentuje mužskou energii a vitalitu. Slunce dává Lvům sílu a silnou energii. Slunce je symbolem ohně uvnitř, který je tak typický právě pro Lvy. Slunce jim dává odvahu a důstojnost, ovládá mozek, srdce, nervy i zrak. Ke komu jinému by mělo patřit právě Slunce než ke Lvům, kteří chtějí být stejně jako Slunce nahoře a všemu vládnout? Ovšem pozor, Slunce jim dává taky panovačnost a nadřazenost.

     

     

  • 6.

    Panna (Merkur)

    Autor: iStock

     

    Stejná planeta, která vládne i Blížencům, ovládá i Panny. Panny skvěle ovládají svůj rozum a intelekt, milují detaily, a snaží se jít vždycky za svým cílem. Ani jim nedělá problém komunikaci, ovšem někdy jsou i ony povýšené. Merkur dává Pannám zručnost a talent rychle se rozhodnout. Panny jsou díky Merkuru skvělé v takových profesích, jako je diplomacie nebo herectví.

     

     

     

  • 7.

    Váhy (Venuše)

    Autor: iStock

     

    Venuše je planetou, která vládne Váhám. Jako planeta krásy a lásky v nich probouzí touhy po hezkých věcech, a to všude. Váhy inklinují díky Venuši ke smyslnosti a intimitám, ale také ke spravedlnosti. V jejich celoživotním úkolu hledat pravdu, jim Venuše pomáhá svou energií. Někdy v nich ale probudí sobeckost a lenost.

     

     

     

  • 8.

    Štír (Pluto)

    Autor: iStock

     

    Štíři jsou tak trochu tajemní, což je dávno nadvládou Pluta. I ten je totiž tajemný. Nese jméno antického boha podsvětí, a Štír, stejně jako on, hledá odpovědi v hlubinách své duše. Štíři mají díky Plutu sklony k duchovnu a nikdy se nespokojí s tím, že by zůstali na povrchu. Snaží se jít vždy do hloubky. Pluto dokáže ale slabší Štíry „zlikvidovat“, ovšem ty silné zase pořádně zocelí. Pluto přináší svým zrozencům sebevědomí, osobní energii, regeneraci, ale taky násilí a schopnost zradit.

     

     

  • 9.

    Střelec (Jupiter)

    Autor: iStock

     

    Jupiter je planetou optimismu, růstu, hojnosti, přízni a nadšení. Přesně takoví jsou Střelci, milující svobodu a dobrodružství. Střelci jsou díky Jupiteru taky velmi zábavní a moudří, s velkým talentem. Vždy umí rozpoznat pravdu od přetvářky. Jupiter v nich ovšem může probouzet taky negativní vlastnosti, jako je zákeřnost, dogmatismus, namyšlenost či nevyrovnanost.

     

     

     

  • 10.

    Kozoroh (Saturn)

    Autor: iStock

     

    Saturn je pojmenován po římském bohu a symbolizuje pořádek, stálost a konzervatismus. Je to taky planeta překážek a utrpení, a mnozí astrologové ji považují za duchovní planetu, protože může přinášet smutek a lítost. Někteří astrologové ji považují dokonce za zlomocnou planetu, která je společně s Marsem nazývaná „velkým neštěstím“. Je to ale planeta, která dává Kozorohům povinnosti, odpovědnosti, šetrnost a sebeovládání. Z negativních vlastností to je pesimismus a velká opatrnost. Díky Saturnu si Kozorohové si každý krok raději předem dobře promyslí, protože chtějí za každou cenu úspěch.

     

     

  • 11.

    Vodnář (Uran)

    Autor: iStock

     

    Vládcem Vodnářů je planeta Uran, která představuje silnou touhu po svobodě a ničení starého. Uran boří řád a pravidla, uvolňuje a přináší čerstvý vzduch do všeho. Uran dává Vodnářům originalitu, zvláštnost a duchovní svobodu. Vodnáři si také cení přátelství nade všem a jsou svým přátelům vždy oporou. Vodnáři se díky Uranu dovedou přizpůsobit, ale můžou být díky němu taky neklidní a velmi nevyrovnaní a unáhlení.

     

     

  • 12.

    Ryby (Neptun)

    Autor: iStock

     

    Neptun je jednou z nejvzdálenějších planet sluneční soustavy, díky tomu působí dlouhodobě a má vliv na celé generace lidí. Neptun je planeta touhy, vypovídá o snech, ideálech a taky představivosti. Rybám dává do vínku city, emoce a otevřenou náruč. Jsou to lidé, kteří neustále hledají odpovědi na palčivé otázky a občas se díky tomu schovávají před realitou. Neptun dává Rybám také vnímavost a vizionářské schopnosti. Z negativních vlastností je to ale extrémní přecitlivělost, která může Rybám hodně komplikovat život. Pod vlivem Neptuna v Rybách se může i společenská atmosféra stát soucitnější a lze očekávat nárůst humanismu.

     

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz