Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Považují vás druzí za arogantní? Které znamení zvěrokruhu má k drzosti nejblíž?

/
  • (iStock)
    17. července 2019 ● 06:00

    Arogantní lidé jsou ti, kteří dávají nadměrně najevo svoje ego, a velmi často se k ostatním chovají jako k podřadnému druhu. A neříkejte, že kolem vás takoví nejsou, vždycky se někdo takový najde. Hranice mezi zdravým sebevědomím a arogancí je ale velmi tenká, ale když bude někdo opravdu hodně nadřazený, poznáte to určitě i bez nápovědy.

    Pokud s vámi v kanceláři nebo ve firmě pracuje někdo arogantní, pak je to docela síla. Takový člověk dokáže urazit, zesměšnit a otrávit atmosféru v celém týmu. Velmi úspěšně dokáže demotivovat všechny kolegy, nesnáší moc autority a není schopen kompromisu. Nemáte v sobě taky kousek arogance? Jak jste na tom podle znamení, v němž jste se narodili?

     

  • 1.

    Beran

    Autor: iStock

     

    Berani jsou na konci seznamu, pokud jde o aroganci. Jsou sice energičtí, přímočaří a někdy i choleričtí, ale arogantní nejsou. Lidé je mají obecně rádi, protože neprojevují nijak navenek svou sílu. Když chtějí, umí být sobečtí a raději nezkoušejte jejich trpělivost, pokud si to s nimi nechcete rozházet. Aroganci u nich ale nečekejte, se všemi jednají s úctou a dobře.

     

     

     

  • 2.

    Býk

    Autor: iStock

     

    Na rozdíl od Berana jsou Býci úplně první v pomyslném žebříčků nejarogantnějších lidí zvěrokruhu. Kdo někdy poznal Býky, bude zřejmě souhlasit. Jsou velmi silně zaměření sami na sebe, někdy mají sklon k narcismu. Velmi často si myslí, že celý svět se točí jen kolem nich. Kdybyste se jich zeptali na oblíbené slovo, bylo by to „já“. Raději se s nimi nehádejte, vždycky budou mít pravdu.

     

     

     

  • 3.

    Blíženci

    Autor: iStock

     

    Blíženci jsou takové čiperné veverky, které se nezastaví. A vždycky řeknou „nebojím se nikoho“ a „ukážeme jim, kdo je šéf“, ale ve skutečnosti se chvějí strachy, když by měli jednat skutečně velmi tvrdě. Jsou to bojovníci, na které se ale moc spolehnout nemůžete, protože na svoje sliby zapomenou. Ale arogantní nejsou ani trochu.

     

     

     

  • 4.

    Rak

    Autor: iStock

     

    Raci umí emocionálně manipulovat a mají sklon být nadřazení. Neradi debatují, zvláště ne s někým, kdo je pod jejich úroveň. Když budou mít dobrou náladu, budou se chovat méně arogantně, když je zastihnete ve špatné, pozor, vystrčí růžky a dají vám to pěkně sežrat. Ale nebojte se jich, vždycky se zase vrátí dolů na zem.

     

     

  • 5.

    Lev

    Autor: iStock

     

    Lev je v pořadí nejarogantnějších lidí hned za Býkem. Lvi umějí pěkně píchnout, protože mají mocenský komplex, díky kterému se domnívají, že jsou nejlepší a taky nejsilnější. Vše, co vysloví, musí okolí přijmout jako svatou pravdu, jinak vás utopí ve svém hněvu, aroganci a jejich ego vás zkonzumuje zaživa.

     

     

     

  • 6.

    Panna

    Autor: iStock

     

     

    I Panny jsou poměrně arogantní a nadřazené. Netouží ale potom, abyste jim poklonkovali, oni si prostě věří za každých okolností. Věří, že usilují o dokonalost, i když jsou ve skutečnosti nesnesitelní a nepříjemní pro všechny kolem. Jsou negativně konkurenční a budou plakat potoky slz, pokud nevyhrají zlatou medaili.

     

     

     

  • 7.

    Váhy

    Autor: iStock

     

     

    Váhy v životě usilují o harmonii, takže nemůžou být arogantní. Jediný okamžik, kdy je můžete vinit z arogantního chování, je ve chvíli, kdy potlačují pomstychtivý hněv. Obecně se ale vyhýbají konfliktům a jsou doslova vystrašené z toho, že by měly čelit válečným situacím. Raději v sobě budou živit zášť, než aby něco skutečně řešily.

     

     

     

  • 8.

    Štír

    Autor: iStock

     

    Štíři jsou s arogancí jako na houpačce, jednou se chovají nadřazeně, jindy naprosto skvěle. Snaží se vynaložit velké úsilí, aby je lidé považovali za obecně milé lidi, ale jejich nálady jsou někdy velmi nestabilní. Pokud se zlobí, je lepší držet se od nich. To pak nad sebou ztratí kontrolu a vrhnou se na vás jako Hulk a zničí vše, co jim stojí v cestě.

     

     

  • 9.

    Střelec

    Autor: iStock

     

    Střelci jsou dobrodruzi, kteří nesnášejí nudu. Z toho důvodu nezavřou pusu, dokud nemají to, co chtějí. Odmítají často pochopit, že existují nějaké hranice. Jejich arogance se spíše projevuje v nevhodném žertování, které však ostatní nemusí pochopit.

     

     

     

  • 10.

    Kozoroh

    Autor: iStock

     

    Kozorozi jsou v pomyslném žebříčku na čtvrtém místě. Jsou to chytří géniové, kteří zjistí vaše slabá místa a pak na vás zaútočí. Klidně investují čas, aby o vás zjistili co nejvíc, i o věcech, do kterých jim nic není, aby vás mohli zasypat fakty a udeřit vás nadřazeným chováním do tváře.

     

     

     

  • 11.

    Vodnář

    Autor: iStock

     

    Vodnáři jsou osamocení dravci. Uvědomují si, že jsou neslušní a nezdvořilí, ale nevadí jim to, protože se jim to vlastně líbí. Nechtějí vidět, že se chovají nevhodně, a ani je o tom nikdo nepřesvědčí, že by se měli chovat méně arogantně.

     

     

     

  • 12.

    Ryby

     

    Autor: iStock

     

    Ryby jsou nejméně arogantní znamení zvěrokruhu. Ani být nemůžou, protože jsou příliš nejisté samy sebou, aby věřily tomu, že jsou lepší než ostatní. Jsou to obecně přátelští lidé a jsou rádi, že je druzí vnímají jako ty, na něž se mohou spolehnout.

     

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz