Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Čtyři kouzelná slova, která změní váš život. Tahle používejte každý den

/
  • Vyzkoušejte sílu těchto jednoduchých slov!
    Vyzkoušejte sílu těchto jednoduchých slov! (iStock)
    10. října 2023 ● 06:00

    Objevte nástroj, který vám pomůže změnit váš život. Stále více lidí se stává milovníky metody Hó oponopono a zjišťují, že je opravdu jednoduchá a skutečně účinná. Původně pochází z Havaje a jde o způsob, jak se znova spojit se světem skrze čtyři magická slova. Vyzkoušejte sílu těchto jednoduchých slov a budete překvapeni, jak snadné je změnit naprosto cokoli.

    Hó oponopono je nástroj, který vám umožní změnit svůj život, pokud víte, jak ho správně použít. Jde o starověký havajský léčebný systém, který řeší problémy nejen psychické, ale ve finále i ty fyzické. V překladu znamená Hó oponopono "nechat věci, aby šly lépe, nebo napravit chybu". Tahle metoda se přenášela z generace na generaci a dokázala obnovit mír v jednotlivcích, ale taky v rodině či komunitě. Podporuje totiž rovnováhu a zprostředkovává vzájemné odpuštění.

     

  • 1.

    Základní principy metody

     

    Základním principem metody je stoprocentní převzetí odpovědnosti za to, jak a co vnímáme mimo nás. Dále fakt, že fyzická realita se utváří díky našim myšlenkám a že správné a harmonické myšlení vytvoří harmonickou realitu. Je důležité zdůraznit myšlenku, že Hó oponopono nemá sloužit k uspokojování potřeb a tužeb, ani našich snů, protože to pochází z našeho ega. Díky téhle metodě jsme bez očekávání, takže nic nechceme ani nic nehledáme. Prostě a jednoduše necháme duši jednat a uzavřeme mír sami se sebou. Hó oponopono není metoda, která vám do života přitáhne všechno, po čem toužíte. Jedním z hlavních principů je pokora. Být pokorný znamená pochopit, že svět se netočí jenom kolem vás.

     

    Jaká barva symbolizuje vaše znamení zvěrokruhu? To se dozvíte v následujícím videu: 

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Barvy podle znamení: Jaká je ta vaše? • Videohub

     

  • 2.

    Kouzelná slova, která přetváří váš život

     

    Abychom skutečně dosáhli vnitřního klidu a uspokojení, musíme použít následující čtyři silné fráze, díky kterým vesmír vstoupí do našeho života a pomůže nám zbavit se problémů, které máme, a přeměnit je v příležitosti. Tohle jsou nejdůležitější fráze Hó oponopono:

     

    Omlouvám se (nebo přijímám se): S touto frází si uvědomíme situaci, v níž jsme, pozorujeme ji a přijmeme ji. Omlouvám se říkáte, abyste uznali, že se něco stalo a že si uvědomujete, že to není dobré.

    Odpouštím: Odpouštíme sobě, ostatním vesmíru či jakékoli situaci či osobě, které způsobily náš vnitřní konflikt. Odpuštění přináší osvobození jak pro vás, tak pro toho druhého, komu odpouštíte. Kromě toho nás tahle fráze učí, že neobviňujeme, ale odpouštíme a přebíráme svou odpovědnost za to, co se děje.

    Děkuji: Slovem děkuji vyjadřujeme vděčnost a dáváme smysl situaci, v níž se nacházíme. Vděčnost totiž pomáhá iniciovat pozitivní změny. To nám umožňuje najít příležitost i v těžké době.

    Miluji: Slovo miluji rozproudí zablokovanou energii, vyjadřují lásku k vědomí a současně ke všemu, co je kolem. Tímhle slovem se vracíme k lásce místo toho, abychom zůstávali v negativitě. To nám umožňuje přijmout v našem životě každou situaci s dobrou predispozicí.

     

  • 3.

    Jak je vyslovovat?

     

    Tyhle mantry Hó oponopono nejsou vždy snadno vyslovitelné, protože to vyžaduje určitý závazek každého z nás. Můžou nám ale pomoct odstranit existující vzpomínky z našeho podvědomí. Tím se osvobodíte od všech starých vzorců, přesvědčení, úsudků a očekávání, a otevřete se vesmíru. Tahle magická slova a fráze vám připomenou, že jsme v každém konfliktu či intenzivních emocích autonomní a zodpovědní. Nemusíte je vyslovovat nahlas, klidně si je opakujte potichu v duchu, důležitější je zaujetí postoje, který reprezentuje dané slovo či fráze.

     

  • 4.

    Co všechno metoda přináší?

     

    Na základě opakování mantry se naučíte odejít od toho, co vám vadí, a zmírníte vlastní očekávání. Hó oponopono v žádném případě nepodporují nečinnost. Tahle spouštěcí slova používejte k vyčištění každé z vašich „chyb“ a každé z vašich pochybností. Hledejte klid, přestaňte přemýšlet o tom, co jste mohli udělat nebo jaké řešení potřebujete. Odpovědi přijdou samy.

     

    Čištění nepřátelských myšlenek díky magickým slovům se odstraní vaše negativní vzpomínky a umožní vám to přijmout je, odpustit si a jít dál. Čím více budete vděční, tím snáze se posunete tam, kam chcete jít. Princip metody říká, že za svůj život jsme zodpovědní sami a je zbytečné chtít změnit druhé, nebo je soudit. Zdravotní přínosy Hó oponopono nejsou taky marné – pomáhá zmírnit napětí, snížit stres (podobně jako meditace) a umožní lépe zvládat konflikty.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz