Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dokážete vidět do budoucnosti? Tahle znamení mají sklony k prorockým snům!

/
  • Máte sklony k prorockým snům?
    Máte sklony k prorockým snům? (iStock)
    14. listopadu 2020 ● 06:00

    Ve snech z našeho podvědomí vyplouvají na povrch naše touhy i strachy, můžeme v nich ale prý také opustit své tělo, nebo dokonce věštit budoucnost. Stačí jen otevřít svou mysl.

    Kdo říká, že se mu sny vůbec nezdají, tak je na omylu. Za noc se nám zdá osm až deset snů, jen si je nemusíme pamatovat. Děje se tak zejména u lidí, kteří nemají tak vyvinutou schopnost vizualizace a imaginace a jsou víc racionální. Naopak vnímavé osoby mívají i velmi živé sny, z nichž některé mohou být prorocké. Jak je poznáte?

  • 1.

    Důležité symboly

    Sny k nám promlouvají často pomocí symbolů, kterým kolikrát hned nerozumíme. K tomu je dobré používat snář. Například se v něm dozvíte, že špinavá voda pak znamená nemoc a starosti. Některé věci, které v reálném životě signalizují štěstí, nemusejí pak mít ve snech zrovna pozitivní význam. Například svatba může představovat smrt. Stejně tak, když se vám zdá o smrti, může to znamenat, že vás čeká štěstí a dlouhý život.

     

  • 2.

    Fáze REM

    Většina snů, které si pamatujeme, vzniká během fáze REM. Ta u dospělých lidí tvoří asi čtvrtinu noci, náš spánek je během této doby lehčí a můžeme se snadno probudit. Zdají se nám sny živé, obsahově delší, nabité emocemi a často v nich figurujeme v hlavní roli. Vědci předpokládají, že i prorocké sny vznikají právě v této fázi. Naopak během non-REM fáze upadáme do hlubokého spánku a zdají se nám sny neurčité a útržkovité.

     

    Máte sklony k prorockým snům?
    Autor: iStock

  • 3.

    Znaky prorockého snu

     

    Především je to vhled do budoucnosti, který nás varuje před tím, co se může stát, pokud teď nezměníme své chování. Často ho doprovázejí také prožitky na těle jako teplo, chvění, chlad a silná emoce, která může přetrvávat až několik dní. Na rozdíl od obyčejného snu můžou přicházet v jiném světle a spící v nich vidí nejjemnější detaily. Prožitky jsou přitom velmi individuální. „Své věštecké sny rozpoznám tak, že obraz, který v nich vidím, je jakoby orámovaný světlou mlhou – asi jako kdybyste se dívala přes zamrzlé okno, ve kterém jste vydýchala kruhový průhled. Méně jasný ukazatel pak je, že v takových snech nikdy nehraji nějakou přímou roli, spíše jsem pasivním pozorovatelem děje. Opět jako bych se jen díval přes okno,“ popisuje svou zkušenost dvaatřicetiletý Martin.

     

  • 4.

    Technika na přivolávání vizí

    Před spánkem je důležité celé tělo zrelaxovat a vytvořit vhodné podmínky v místnosti. Ložnici předem dobře vyvětrejte a můžete ji i energeticky očistit, například vykouřením vonnou pryskyřicí. Pak si lehněte, zavřete oči, dýchejte zhluboka, uvolněte všechny svaly těla a uklidněte svoji mysl. Řekněte třikrát za sebou: „Teď jdu spát a uvidím velmi jasný prorocký sen. Až se probudím, vzpomenu si na ten sen, a budu vědět… (teď můžete říct, na co se ptáte, pokud chcete vědět konkrétní informaci).“ Až to dořeknete, už neotvírejte oči a nemyslete na nic jiného. Ráno hned po probuzení nesmíte otevřít oči. Zůstaňte v klidu ležet se zavřenýma očima a vraťte svou mysl do snů, které se vám zdály. Všechno si důkladně projděte, potom otevřete oči a zapište si všechno podrobně do deníku. Pokud se vám to povede, nezapomeňte konstruktivním duchům vesmíru poděkovat, buďte jim za jejich vedení a pomoc vděčni.

     

    ...
    Autor: iStock

  • 5.

    Vizionářské sny vs. znamení zvěrokruhu: Vodní znamení

    K prorockým snům mají největší sklony ti, kteří se narodili ve znamení Raka, Štíra a Ryb. Raci nejčastěji sní o cestování, Štíři o učení a práci a Rybám se zase zdají sny o lásce a dětech. Těm ale jejich sny mohou zajistit i výhru v loterii.

     

    ....
    Autor: iStock

     

     

  • 6.

    Zemská znamení

    Býci, Panny a Kozorozi naopak moc vlohy na věštecké sny nemívají a často zapomínají, co se jim zdálo. Jejich sny jsou hlavně o praktických záležitostech. Býci sní nejvíc o jídle a oblečení, Panny o knihách a Kozorozi zase o plnění domácích povinností.

     

    ...
    Autor: iStock

  • 7.

    Vzdušná znamení

    Zvýšenou pozornost by svým snům měli věnovat Blíženci, Váhy a Vodnáři. Blíženci mohou během snění spatřit řešení svých potíží, Váhy se ve snech dozvědí, kde můžou potkat svou osudovou lásku a jak bude vypadat, Vodnáři ve snu nacházejí pravdu, podle které se lépe zorientují při rozhodování v životě.

     

    ...
    Autor: iStock

     

  • 8.

    Ohnivá znamení

    Berani, Lvi a Střelci jsou obdařeni velkou představivostí a jejich sny jsou hodně barvité. Berany a Střelce sny zejména varují, aby nepodlehli svodům lásky, Lvi by si zase měli dávat pozor, aby v nich jejich sen nevytvořil mylný dojem.

     

    ...
    Autor: iStock

     

Autor: Štěpánka Bínová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz