Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vypadané vlasy a zuby i pavouci a hadi: 5 snů, které nahánějí hrůzu, a jejich význam

/
  • Co ve snu nahání hrůzu?
    Co ve snu nahání hrůzu? (istock.com)
    16. ledna 2024 ● 06:00

    Některé sny nám úsměv na tváři zrovna nevyvolávají a po probuzení zůstává jen pachuť, obava, smutek, strach či otazníky v očích. A nemusí jít zrovna o noční můru, stačí jen některý nechvalně proslulý snový symbol, o němž se snáře našich babiček vyjadřují velmi nelichotivě.

    Některé již zažité snové symboly v lidech skutečně vzbuzují hrůzu a strach a lidé se pak právem obávají, že jejich sen byl předzvěstí nějakého neštěstí. Na které snové symboly je třeba dávat pozor a co přesně mohou znamenat?

  • 1.

    Vypadané zuby ve snu si lidé spojují se smrtí

    Co ve snu nahání hrůzu?
    Autor: istock.com

    Sny o vypadaných zubech lidé opravdu nemají rádi. Vzbuzují jen strach, a to především z toho, že někdo blízký zemře nebo se něco vážného stane. Tento symbol je dobře známý z mnoha snářů i tradic, často se lidem skutečně potvrdilo, že po takovém snu se něco vážného v rodině stalo. Nemalujme však čerta na zeď. Snům o vypadaných zubech byste měli věnovat pozornost až tehdy, pokud vás zrovna nečeká návštěva zubaře či nemáte se zuby sami problémy, což by se do vašeho snu mohlo snadno promítnout. Pak jen zbystřete a buďte ostražití, není třeba myslet hned na nejhorší.

    Pokud se jedná o ulomení kousku zubu, je to rozhodně lepší, než když přijdete ve snu o všechny zuby, a ještě u toho krvácíte. Ale i když se stane něco takového, nepanikařte. Vaše podvědomí dobře ví, proč vás varuje. Buďte opatrní na sebe i své blízké a zbytečně neriskujte. Sami pak uvidíte, zda sen měl, či neměl nějaký hlubší význam.

     

  • 2.

    Syrové maso ve snu vzbuzuje obavy

    Co ve snu nahání hrůzu?
    Autor: istock.com

    Dalším velmi nepříjemným snovým symbolem je syrové maso. Snáře o tomto symbolu nehovoří nijak vlídně. Je také fakt, že syrové maso se mnoha lidem hnusí, a takový sen by si ledaskdo rád odpustil. Podle tradičního výkladu syrové maso věstí spíše nepříjemnosti nebo nemoc. Není to ale tak závažný symbol jako vypadané zuby, navíc může poukazovat také na potlačenou sexualitu nebo agresi. Určitě si z toho nic nedělejte, ale pro jistotu buďte v pozoru.

     

  • 3.

    Sny o špinavé vodě předurčují nemoc

    Co ve snu nahání hrůzu?
    Autor: istock.com

    To, že sny o kalné vodě znamenají nemoc, věděly už naše praprababičky. Tento snový symbol se traduje hodně dlouhou dobu a opravdu dává smysl. Zatímco pramenitá, čistá a průzračná voda ve snech přináší uzdravení, radost, štěstí a všechno dobré, špinavá a kalná voda nikdy nevěstila nic dobrého. Mnoha lidem tyto sny s naprosto přesnou spolehlivostí předvídají nemoc, i kdyby to bylo jen obyčejné nachlazení. Dávejte tedy na sebe pozor a snažte se zbytečně neriskovat stran svého zdraví.

     

  • 4.

    Sen o vypadávání vlasů nahání hrůzu

    Co ve snu nahání hrůzu?
    Autor: istock.com

    Velmi nepříjemným snem je také ten o vypadaných vlasech. V takových snech nám třeba zůstávají v ruce celé chomáče vlasů nebo ztrátu vlasů pozorujeme jiným způsobem. To vše vzbuzuje oprávněné obavy a úzkostný pocit. Nikdo nechce být bez vlasů, navíc ztráta vlasů i v realitě zavání nějakou nemocí nebo oslabením těla. Proto i sny o vypadaných vlasech, stejně jako třeba sny o vypadaných zubech, poukazují na oslabení vitality a naší síly, vůle, zdraví, často předznamenávají osobní problémy či nemoc.

     

  • 5.

    Hadi, pavouci, myši a brouci ve snu vyvolávají odpor

    Co ve snu nahání hrůzu?
    Autor: istock.com

    A jsme u snů, v nichž se pohybuje či na nás útočí nepříjemná havěť. Spousta lidí se štítí pavouků, hadů a myší, ale i kdyby ne, tyto sny obvykle moc přívětivé nebývají a vyvolávají spíše strach, pocit hnusu nebo odpor. Pavouci mohou představovat nějaké naše strachy či traumata, hadi pak nepřátele nebo potlačenou sexualitu, temnější stránky osobnosti či osobní ohrožení, myši a brouci, kterých je všude hodně, jednoduše starosti, vtíravé myšlenky, problémy a nepříjemnosti. Každý sen má ale svůj individuální význam pro snícího a může se velmi lišit svým obsahem i pocity, jaké v člověku vyvolává.

     

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz