Zlý sen a jeho příčina

Koučku Olgu Plíčkovou lidé často kontaktují právě kvůli nočním můrám. "Někteří dojdou tak daleko, že se bojí jít spát, protože se obávají, že se jim zase bude zdát to ono děsivé." Důležité je přijít na to, jaká je příčina, a správně to pak celé uchopit.

Padání, útěk před nebezpečím, smrt

Častý motiv zlého snu je, že člověk utíká před něčím děsivým a už nemůže nebo se mu nedaří pohnout se. Jiní lidé padají nebo se jim zdá o tom, že někdo zemřel. Vypadá to neuvěřitelně, ale i tak strašlivé sny, jako je ten o smrti vlastního dítěte, na nás mohou mít pozitivní dopad. "Noční můra je taková obsílka. Dopis s modrým pruhem, který bude chodit tak dlouho, dokud ho neotevřeme," říká lektorka.

Existují prorocké sny?

Probudili jste se zpocení a máte strach, že to, co se odehrálo ve snu, se stane i ve skutečnosti? "Prorocký sen se nedá vyloučit. Chtěla bych říct, že to je naprostý nesmysl, bohužel ale není. Někteří z nás mají ten dar, že se jim ve snech ukazuje, co se stane," konstatuje Olga Plíčková s tím, že z její zkušenosti ale bývají sny většinou jen symbolické.

Proč se nám zdají noční můry a co symbolizují? Jak je využít ve svůj prospěch? Jak se jich přestat bát a je možné se jich zbavit? Nejen to se dozvíte ve videu v úvodu článku.