Vypadané zuby ve snu nevěstí nic dobrého

Abychom to uvedli na pravou míru, tyto sny patří k těm horším. A zpravidla poukazují na nemoc nebo pořádné problémy. Dobrá zpráva je, že to hned nemusí znamenat to opravdu nejhorší. Staré snáře nás sice straší nemocí a smrtí, ale moderní výklady snů pracují se snovou symbolikou trochu jinak. Pravdou však je, že sny o vypadaných zubech se považují za předvěst nemoci či jiných starostí, což se traduje napříč generacemi již pořádně dlouho. Proto na úrovni jakéhosi kolektivního vědomí ztráta zubu ve snu nikdy nevěstí nic dobrého.

VIDEO: Podzimní horoskop zdraví

Video
Video se připravuje ...
Podzimní horoskop zdraví: Martina Blažena Boháčová • Videoredakce ženských titulů

Pokud vás čeká návštěva zubaře, nebojte se

Rozdíl ale je, jaký váš sen vlastně byl, jak jste se v něm cítili, a jaké životní okolnosti jej doprovázely. Jestliže váš skutečně čeká návštěva zubaře nebo máte s konkrétním zubem dlouhodobé problémy, sny na jakékoliv zubařské téma pak nemusí mít až takový symbolický význam a nemusíte se ničeho obávat. V těchto případech se do snu jen promítá to, co aktuálně v realitě řešíte, což může být docela obyčejný strach ze zubaře, kterým trpí obrovské procento lidí.

Jak poznat špatné znamení ve snu

Pokud ale zuby neřešíte a najednou se vám začnou ve snu sypat z pusy, potom rozhodně zbystřete: něco se děje! Ve snu může vypadnout jeden zub, někdo si ho třeba i vytrhne sám, to v tom lepším případě. Horší už je, když je ztráta zubů poněkud velká, například také doprovázena krvácením, anebo vám v ústech nezůstane ani jeden. Tohle byste neměli brát na lehkou váhu, je to špatné znamení. Buďte proto v realitě ostražití, zakrátko uvidíte, z jaké strany problém přijde. Kdo je připraven, není překvapen! A jistě si s nepříjemnou situací dokážete poradit.

Co symbolizují zuby ve snu?

Ztráta jednoho či více zubů ve snu předpovídá oslabení fyzických i psychických sil, nemoc či problémy a starosti. Zuby byly odedávna spojovány s pudem sebezáchovy a naší vlastní mocnou zbraní, vždyť kousáním se bráníme a když koušeme potravu, zajišťuje nám to přežití. Proto jsou zuby znakem síly, zdraví, vitality a odolnosti, vždyť už bezzubá miminka nebo bezzubí starci nám jasně potvrzují, že patří mezi nejzranitelnější skupinu. Zuby pak mohou symbolizovat i naši vášeň a pudovost.

Z toho všeho nám pak jednoznačně vyplývá, že když nám ve snu vypadne pár zubů, máme se připravit na období, kdy budeme o něco slabší a bude třeba toto období nějak zvládnout. Také ztráta zubů spojená s krvácením znamená velké oslabení zdraví a životních sil. Vypadané zuby ve snu mohou poukazovat i na nějaké unáhlené a nepromyšlené chování, které k ničemu dobrému nepovede.

Nakonec, když si ve snu zkažený zub vytrhneme sami, možná se tím podvědomě snažíme zbavit nějakého problému, což by mohlo mít i pozitivní význam. Ale v tom horším případě, třeba pokud jde o zdravý zub, se sami svou nevědomostí či unáhleností v životě připravíme o vlastní sílu, zdraví či dovednost.