Co znamenají:
1. Sny o úplně cizích lidech
2. Sny o někom, s kým jste chodili
3. Sny o smrti
4. Sny o někom, kdo vás pronásleduje
5. Sny o někom, s kým máte sex
6. Sny o někom s kým se hádáte
7. Sny o svatbě
8. Sny, které se opakují
9. Sny o někom, kdo už nežije
10. Sny o někom, kdo vás podvádí
11. Sny o těhotných

1. Sny o úplně cizích lidech

Ještě děsivější než snění o bývalém nebo někom, koho jste kdysi znali, je snít o někom, koho vůbec neznáte. Možná vás překvapí, že asi padesát procent lidí, o kterých sníme, jsou cizinci. Tedy lidé, kteří jsou nám naprosto neznámí. Starší studie zjistila, že tito cizinci bývají muži. „Cizí muži ve snech vždy signalizují fyzickou agresi nebo alespoň agresivní impulsy, které si naše paměť zakódovala,“ popisuje neurolog Patrick McNamar.

2. Sny o někom, s kým jste chodili

I když už nejste se svým bývalým partnerem v kontaktu, může tato osoba stále zabírat část vašeho mozku, zvláště když spíte. Je to částečně kvůli návyku na druhou osobu, také kvůli tomu, co pro vás váš ex představuje a je to i kvůli snaze vyřešit stále nedořešené problémy či neobjasněné důvody rozchodu. 

3. Sny o smrti

Když sníte o smrti, můžete se po probuzení cítit vyděšeně. Ale zkuste se nebát. Není to špatné znamení. Nenaznačuje to, že daná osoba skutečně brzy zemře. "Lidé, kteří mají sny o smrti, vystupují momentálně asi z nejisté fáze svého života. Mohla by to být život měnící událost, která v nás vyvolá úzkost a strach z neznáma,“ uvádí chicagský psychoterapeut.

4. Sny o někom, kdo vás pronásleduje

Pokud vás ve snech pronásleduje člověk, více lidí najednou nebo dokonce zvíře, nejspíš to znamená, že něco tajíte. Nejste k sobě stoprocentně upřímní a nechcete si něco přiznat, aniž byste si to vůbec uvědomovali. 

5. Sny o někom, s kým máte sex

Když se ve vašich snech objeví sex, rozdělte ho na příběh, který má začátek, střed a konec a zkuste pochopit emocionální stránku snu. Význam se samozřejmě může lišit v závislosti na tom, s kým se ve svém snu zrovna milujete. Snít o intimnostech s cizím mužem může být doslova jen o sexu a to by znamenalo, že máte zkrátka jen vysoké libido.

Pokud ale sníte o sexu s někým konkrétním, má to význam trochu jiný. Například sex s učitelem neznamená, že po něm toužíte, jen že vyžadujete upoutat pozornost někoho, kdo má ve společnosti autoritu. 

6. Sny o někom, s kým se hádáte

I když si nedokážete představit, že byste se někdy ve svém bdělém životě stali násilnými, váš mozek je dokonale schopen tyto obrazy vykouzlit, když spíte. Možná jste na sebe naštvaní za něco, co jste udělali, a ve snu jednoduše vybíjíte svůj hněv. Zkuste se proto zamyslet, co by mohla být příčina hádek ve vašich snech. 

7. Sny o svatbě

Co to znamená, když ve vašich snech zvoní svatební zvony? Sny o svatbě jsou většinou sny symbolické. Symbolizují, že jste připravení začít pracovat na něčem opravdu intenzivně. Znamená to také, že jste nalezli rovnováhu a jste připraveni přijmout závazek. Nemusí se se jednat přímo o manželství.

8. Sny, které se opakují

Určitě se vám stalo, že se vám jeden a ten samý sen zdál několikrát. Podle odborníků je to běžná situace, která značí, že v mysli přetrvává něco nevyřízeného. Opakující se sny odrážejí naše emocionální problémy či starosti. Může jít o nějaké traumatizující zážitky, problémy se sebevědomím a mnoho dalších příčin. 

9. Sny o někom, kdo už nežije

Spousta lidí sní o lidech, kteří už nežijí. Pro člověka to může být způsob, jak se vyrovnat se zármutkem. Takové sny jsou ale uklidňující a harmonické. Některé mohou být naopak děsivé. V tomto případě to vyobrazuje spíš úhel pohledu na váš život, ať už pozitivní či negativní. Pravděpodobně v sobě řešíte, zda jdete tím správným směrem.

10. Sny o někom, kdo vás podvádí

Může být znepokojivé snít o tom, že váš partner má poměr, ve skutečnosti je to ale docela běžný sen! Tyto sny se nám zdají ve chvíli, kdy se ve vztahu necítíme jistí. Sen o tom, že váš partner podvádí, může být také známkou toho, že vztah stojí na místě a vy ho nevnímáte jako perspektivní. Jen málokdy značí ale opravdovou nevěru

11. Sny o těhotných

Sny o těhotenství nebo někom těhotném značí začátek něčeho nového. Pokud sníte o tom, že jste těhotná vy sama, pravděpodobně toužíte být kreativní a chcete vytvářet nové věci.