Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

5 znamení zvěrokruhu, která by nejradši neměla děti

/
  • Patříte mezi ně?
    Patříte mezi ně? (istockphoto.com)
    12. ledna 2024 ● 06:00

    Ne každý má silně vyvinuté mateřské či rodičovské pudy a představu o velké rodině. Důvodů, proč nemít děti, je spousta. Některá znamení zvěrokruhu raději preferují klid a možnost věnovat se jiným záležitostem, než se obětovat pro rodinu. Třeba kariéře, životnímu poslání, seberozvoji, partnerovi či jen sobě samému. Pak jsou tu lidé, kteří zastávají názor, že přivést děti na tento svět není rozumné a jsou na založení rodiny zodpovědní až příliš. Rodina může též pro někoho představovat ztrátu svobody a jsou i znamení, která zůstávají navždy dětmi, takže si člověk řekne, jak by výchova dítěte v jejich rukou asi vypadala.

    I když nemůžeme všechny představitele jednotlivých znamení házet do jednoho pytle, lze přesto čistě hypoteticky poukázat na ta, která by na základě svobodného rozhodnutí možná raději ani děti neměla. Která znamení to jsou a jaké důvody by je k bezdětnosti nejspíše vedly?

  • 1.

    Nezávislý Beran se málokdy vzdá svých aktivit

    znamení zvěrokruhu

    Prvním znamením zvěrokruhu je Beran, který sice musí být ve všem první, ale s rodinou poněkud otálí. Je to dáno tím, že se nechce vzdát své svobody a nezávislosti, má rád dobrodružství, cestování, obvykle mívá spoustu koníčků, zájmů a všemožných aktivit. Dítě často představuje omezení, proto se někteří Berani zodpovědně a vědomě rozhodnou dítě vůbec nemít, anebo založení rodiny odkládají na pozdější dobu. Pro Berana je důležitá také jeho práce, nezávislý život a možnost dělat si, co se mu zlíbí. Umí být zodpovědný, a proto často volí single život nebo na rodinu nespěchá.

     

    Tip na video: Andělská čísla: Co znamenají a která to konkrétně jsou?

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Andělská čísla: Co znamenají a která to konkrétně jsou? • Videohub

     

  • 2.

    Pro Kozoroha je někdy důležitější kariéra

    znamení zvěrokruhu

    Kozoroh je pečlivým, vzorným a zodpovědným rodičem. Někdy je ale pro něj té zodpovědnosti příliš, a protože miluje svou kariéru, raději se do zakládání rodiny nehrne. Kozorozi bývají samotáři, neradi odhalují své skutečné pocity, působí chladně a důstojně, člověk by v nich ani rodičovské pudy nehledal. Pravdou však je, že Kozoroh je někdy příliš zodpovědný a úzkostný, proto se o věcech týkajících se založení rodiny rozhoduje především racionálně a mnohdy nemá děti kvůli strachu z přílišné starostlivosti o své budoucí potomstvo. Nakonec jeho životním posláním je přece neúnavná a smysluplná práce, jen tak může uplatnit své schopnosti a naplnit všechny životní cíle, do nichž rodina vůbec patřit nemusí.

     

  • 3.

    Samotářský Střelec si rodinu nedovede představit

    znamení zvěrokruhu
    Bodrého a veselého Střelce si spíše dokážeme představit někde na horách či ve společnosti mnoha stejně naladěných lidí. V soukromí je ale spíše dobrodruh a samotář, má rád svůj klid a opravdu nerad závazky jakéhokoliv druhu. Je si vědom své velké nezávislosti a touhy po cestování, potulování nebo snění. Touží po romantické lásce, ale často má tak velké ideály, že raději zůstává sám, protože s realitou moc společného nemají. Střelci buď zůstávají single, anebo rodinu zakládají v pozdějším věku. Doma ale neposedí, leda by je řetězem přikoval.

     

  • 4.

    Hravý Blíženec je sám dítětem

    znamení zvěrokruhu
    Mnohdy rozpolcený a nestálý Blíženec není obvykle tím správným pro založení rodiny. A je si toho vědom. Kam vítr, tam plášť. Má své četné koníčky a intelektuální zájmy, často mění názory, proto spontánní rozhodnutí mít dítě se může vzápětí úplně změnit v pocit, že to není dobrý nápad. Jeho hravost a někdy i lehkovážnost jsou sice kouzelné a pro dítě může být skvělým parťákem pro různé tvůrčí činnosti a lumpárny, ale chtělo by to i trochu kázně a zodpovědnosti. Blíženci se do zakládání rodiny také moc nehrnou, mají rádi svou volnost a špatně snáší tlaky a stres.

     

  • 5.

    Vodnář myslí na planetu a ekologické principy

    znamení zvěrokruhu
    U Vodnářů se dají předpokládat i nějaké vyšší principy a důvody k tomu, proč by nechtěli mít děti. Jejich ekologické a mnohdy i ezoterické myšlení jim předurčuje naplněný a nezávislý život v komunitě nebo ve svobodě svého vlastního rozhodování, smysluplné práce a zajímavých koníčků, že na děti a rodinu tu prostě není prostor. Stejně tak se u nich může objevit názor, že ani na chřadnoucí planetě Zemi již není prostor pro další a další plození potomků, proto je potřeba vědomě žít sám za sebe a snažit se udělat z ekologického hlediska pro planetu co nejvíce. Nechybí třeba ani takový názor, že přivést dítě do tohoto světa by bylo v podstatě nezodpovědné. Podobné názory mohou mít i citlivé a duchovně naladěné Ryby.

     

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz