Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Největší žárlivci zvěrokruhu. Kdo nemůže skousnout úspěchy ostatních, a proč

/
  • (iStock)
    6. února 2024 ● 06:00

    Přemýšleli jste někdy nad tím, proč mají někteří lidé větší sklony k žárlení, pokud jde o úspěchy druhých? Žárlivost je komplexní emoce, která se může projevovat různými způsoby. Někdo zažije pouze bodnutí žárlivosti, jiný se užírá úspěchem ostatních dlouho. Komu leží úspěch v žaludku nejdéle, a proč?

    Je přirozené být trochu žárlivý, když se ostatním daří a vy máte pocit, že zaostáváte a že vám se nedaří. Ale některá znamení zvěrokruhu tyhle pocity vnímají silněji. Mohou sice navenek oslavovat úspěch svých přátel, protože jsou za ně šťastní, ale zároveň mohou uvnitř cítit určitou bolest. Kdo žárlí na úspěchy druhých nejintenzivněji?

  • 1.

    Beran

    ...

    Je téměř jasné, že v seznamu nemůžou chybět Berani, kteří touží být nejlepší ze všech. Když ostatní uspějí, půjdou jim sice pogratulovat – ale uvnitř budou zažívat pocit, že selhali. Berani si v takovou chvíli myslí, že oni sami nepodávají výsledky, ve které doufali. Přemýšlíte, že jste asi nepracovali dost tvrdě, nebo že jste někde udělali chybu. Nedá se nic dělat, musíte zůstat trpěliví, abyste viděli výsledky, po nichž toužíte. Teprve pak přestanete možná žárlit na ostatní.

     

    VIDEO: Horoskop 2024: Beran

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop 2024: Beran • Videoredakce ženských titulů

  • 2.

    Panna

    ...

     

    Panny jsou perfekcionistky, takže na sebe mají extrémně vysoká očekávání. Když sledují, jak se ostatním daří, zatímco ony zůstávají na místě, mají ze sebe hrozný pocit. Cítíte zklamání, zmatek, ale taky žárlivost, která vás užírá. Nechápete, co děláte tak špatně a jak to, že se jim daří mnohem lépe než vám, když každý den tvrdě dřete. Ale nemůžete se stále srovnávat s lidmi kolem vás. To, že dosáhli úspěchu dříve, neznamená, že jsou lepší než vy. Neznamená to, že mají větší cenu.

     

    VIDEO: Horoskop 2024: Panna

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop 2024: Panna • Videoredakce ženských titulů

  • 3.

    Kozoroh

    ...

    Kozorozi jsou na sebe vždy velice přísní. Je pro ně těžké sledovat úspěchy ostatních lidí, zatímco mají pocit, že uvízli na místě. Jste samozřejmě šťastní, že se vašim přátelům daří, ale nechápete, proč jsou úspěšní oni a ne vy. Úspěchů je však dost. Úspěch ostatních lidí přece neznamená, že vy nemůžete také uspět. Nemá smysl žárlit, všichni můžete dosáhnout úspěchů a žít šťastný a naplňující život. Musíte si říct, že život není soutěž.

     

     

    VIDEO: Horoskop 2024: Kozoroh

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop 2024: Kozoroh • Videoredakce ženských titulů

  • 4.

    Vodnář

    ...

    Vodnáři se ze všech sil snaží soustředit se na svou vlastní cestu. Říkáte si, že je vám úplně jedno, co dělají ostatní – ale ve skrytu duše vás bolí, když se díváte na úspěch ostatních. Navíc když máte pocit, že se ani zdaleka neblížíte k dosažení svých snů. Jste na sebe naštvaní, protože každý den vynakládáte spoustu úsilí, a k ničemu. Přejete si, aby vaše úsilí přineslo ovoce, ale život není vždy spravedlivý. Ne vždy vyhrajete, i když budete makat sebevíc. Neznamená to ale, že se máte vzdát. Zkoušejte to dál. Do té doby se ale bez žárlivosti neobejdete.

     

    VIDEO: Horoskop 2024: Vodnář

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop 2024: Vodnář • Videoredakce ženských titulů

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz