Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jak čistit a dobíjet minerály: Ne všem vyhovuje voda a přímé slunce

/
  • Jak pečovat o minerály.
    Jak pečovat o minerály. (iStock)
    8. února 2024 ● 06:00

    Minerály vás dokážou ochránit, dodat vám energii, zlepšit zdraví i psychický stav. Aby ale fungovaly správně, je potřeba je pravidelně čistit od negativních vibrací, které do sebe pohlcují, jedenkrát týdně až jednou za čtrnáct dní a poté je správně nabíjet. Jak na to?

  • 1.

    Očista vodou

    Jak pečovat o minerály.
    Autor: iStock

    Nejběžnějším způsobem je očista kamenů pod proudem tekoucí vlažné vody. Můžete je omývat doma kohoutkovou vodou, lepších účinků ale dosáhnete, když je na chvíli necháte v potůčku nebo studánce u pramene, případně v moři. Nejlépe se tak čistí třeba růženín nebo křišťál. Naopak selenit nesnese vlhko, proto ho musíte čistit jiným způsobem. Angelit a howlit pak omývejte opravdu jen krátce, protože se ve vodě rozpouští. Vodu moc nesnesou také pyrit, hematit, serpentinit nebo kalcit.

    Pokud chcete očistit samotnou vodu, vložte do nádoby křišťál. Přidat můžete i šalvěj, levanduli nebo bazalku. Tuto vodu pak můžete bez obav pít nebo jí můžete očistit další minerály.

    VIDEO: Jak probíhá vykuřování?

    Video
    Video se připravuje ...
    Vykuřování • Věra Exnerová

  • 2.

    Rýžová lázeň

    Jak pečovat o minerály.
    Autor: iStock

    Negativní energii pohlcuje také rýže. Ponořte kámen do misky s bílou nebo hnědou rýží a nechte působit přes noc. Rýži pak vyhoďte a dále nepoužívejte. K této očistě se hodí všechny kameny.

  • 3.

    Vykuřování

    Jak pečovat o minerály.
    Autor: iStock

    Dokáže od negativní energie očistit nejen váš domov, ale i krystaly. Využít k tomu můžete šalvěj, santal, levanduli nebo cedr. Nechte minerál v kouři alespoň 20 až 30 vteřin. Na vykuřování se ovšem nehodí měkké kameny, které by mohl oheň poškodit.

  • 4.

    Vizualizace

    Jak pečovat o minerály.
    Autor: iStock

    Očistnému procesu pomůže také správná vizualizace. Představte si, jak z kamene odchází negativní energie, a poté kolem něj myšlenkami vytvořte bílý světelný obal. Takto se na celý proces soustřeďte alespoň několik minut. Pokud jste vnímavější, ucítíte, kdy je kámen očištěn.

  • 5.

    Nabíjení slunečními paprsky

    Jak pečovat o minerály.
    Autor: iStock

    Po očištění je potřeba kameny nabít. Některým z nich prospívá lázeň ve slunečním světle. Sem patří křišťál, tygří oko, tyrkys, amazonit, karneol, obsidián, jaspisy, sodalit, sluneční kámen. Některé druhy byste ale neměli vystavovat slunečním paprskům. Jde o avanturin, ametyst, akvamarín, beryl, citrín, fluorit, kunzit, safír, selenit, růženín a záhnědu.

  • 6.

    Šetrný měsíční svit

    Jak pečovat o minerály.
    Autor: iStock

    Měsíční svit je jemnější, a můžete tak jím nabíjet všechny kameny. Nejvíc se ale na to hodí labradorit, sugilit, selenit, čaroit, lazurit, larimar, fluority, růženín, křemeny, acháty (mimo ohnivého), měsíční kámen a akvamarín. Největší moc má měsíc za úplňku. V létě můžete dát kameny ven na terasu, v zimě je naopak umístěte na parapet za okno, kde budou chráněné před mrazem.

  • 7.

    Nabíjení minerálními kameny

    Jak pečovat o minerály.
    Autor: iStock

    Některé minerální kameny jako křišťál, ametyst, karneol, citrín a selenit dokážou nabíjet jiné minerály. Stačí jeden z nich vložit do bavlněného sáčku a přidat kámen, který potřebujete dobít. Nechte působit přes noc.

  • 8.

    Kontakt se zemí

    Jak pečovat o minerály.
    Autor: iStock

    Růženín nebo rodonit můžete nabíjet pomocí zemské energie. Zakopejte je do země a ponechte přes noc v půdě. Můžete je na půdu také alespoň položit.

Autor: Štěpánka Bínová

Klíčová
slova

minerál energie Křišťál

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz