Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

6 znamení, která si toho nejvíce pamatují. Kdo má paměť jako slon?

/
  • kdo má paměť jako slon?
    kdo má paměť jako slon? (istock.com)
    30. března 2024 ● 06:00

    Jsou lidé, kteří neví, co bylo včera, nepamatují si obličeje, lidské tváře, jména, chybí jim vzpomínky na dětství a když si vzpomenou na školu, vědí jen to, že se museli učit to, co jim vzápětí okamžitě vypadlo z hlavy. Jsou ale ti, jejichž dlouhodobá paměť je naprosto perfektní, pamatují si dobře čísla, tváře, jména, detaily z filmů, které kdy viděli, v hlavě jim zůstala spousta toho, co se kdysi naučili ve škole a jejich vzpomínky na dětství jsou ukázkové.

    A co vy, máte dobrou paměť? Některá znamení zvěrokruhu jsou dokonce pověstná tím, že mají paměť jako slon. Možná k nim patříte také vy!

  • 1.

    Blíženci (22. 5. – 21.6.)

    Některá znamení zvěrokruhu prožijí šťastného Valentýna
    Autor: iStock
    Blíženci se zajímají o všechno možné a sbírají informace. Jejich paměť je velmi dobrá, navíc znamení Blíženců se nachází poblíž znamení Raka, které je proslulé až fenomenální pamětí, proto se může snadno stát, že leckterý Blíženec má třeba již některou planetu, například Merkur, v Raku, což by vypovídalo o velice dobré schopnosti si ledacos uchovat v paměti. U Blíženců si můžete být jistí tím, že si dokáží v hlavě udržet velkou spoustu informací a zvládají více věcí najednou. Důvod, proč si třeba někdy něco nezapamatují není ten, že by neměli dobrou paměť, ale že třeba nedávali pozor, protože jsou často velmi nesoustředění a roztržití. Pokud ale chcete něco vědět, zeptejte se Blížence, nejenže má skvělé znalosti, ale také dobře ví, kde rychle potřebné informace získat.

    VIDEO: Helen Stanku: Jak si přivolat bohatství?

    Video
    Video se připravuje ...
    Helen Stanku: Jak si přivolat bohatství? • Videoredakce ženských titulů

  • 2.

    Rak (22. 6. - 22. 7.)

    Znamení zvěrokruhu, které mají sklony k přibírání
    Autor: iStock
    Znamení Raka je opravdu pověstné tím, že si dokáže mnohé zapamatovat. Raci mohou mít až fenomenální paměť. Zrovna tak si ale pamatují každou křivdu nebo to, když jim někdo jen „šlápne na kuří oko”. Raci jsou pověstní znalci historie a dávných událostí, kronikáři, pracovníci muzeí a knihoven, čím starší jsou věci, tím více je zajímají. A s nimi i příběhy, atmosféra, která z nich na vás dýchá. Mají znalosti, zkušenosti a dobrou paměť na všechno. Vynikají  v různých koníčcích, v nichž je potřeba znát nazpaměť různé informace, třeba o lidech. Dobře si pamatují čísla, jména, tváře, mívají skvělou fotografickou paměť. Díky tomu všemu mají dobré výsledky při studiu.

    VIDEO: Helen Stanku: Lidští upíři

    Video
    Video se připravuje ...
    Helen Stanku: Lidští upíři • Videoredakce ženských titulů

  • 3.

    Lev (23. 7. - 22. 8.)

    Tato znamení zvěrokruhu to s úpravami přehání
    Autor: iStock
    Lev není typický pamětník, ale protože se blízko něj nachází znamení Raka, opět může některá planeta, zejména Merkur, spadat do tohoto vedlejšího znamení, které je pověstné tím, že jeho zrozenci mají opravdu skvělou paměť. Ale i kdyby člověk se Sluncem ve Lvu  žádnou důležitou planetu v Raku neměl, přesto může mít paměť jako slon. Na události, zážitky vlastního života a především si dobře pamatuje a nezapomíná všechno to, co se týká jeho samotného. Ať už jsou to úspěchy, životní trapasy nebo křivdy způsobené ze strany druhých lidí. Ješitný a domýšlivý Lev nedá dopustit na své ego a pamatuje si velice podrobně všechno, co jej velebí, anebo co se ho naopak dotýká. Myšlenky a názory druhých lidí mu však až tak v paměti nezůstávají, protože ho moc nezajímají.

    VIDEO: Helen Stanku: Horoskop lásky a financí 2024

    Video
    Video se připravuje ...
    Helen Stanku: Horoskop lásky a financí 2024 • Videoredakce ženských titulů

  • 4.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    Co platí na jednotlivá znamení zvěrokruhu při hubnutí?
    Autor: iStock
    Panna jakožto zemské znamení, kterému vládne planeta Merkur, je hodně zaměřená na získávání a uchovávání informací. Proto si Panny toho opravdu hodně pamatují, protože se i na rozdíl od věčně roztěkaných Blíženců umí pečlivě soustředit a vědomě vstřebávat a uchovávat různé informace. Pomáhá jim i jejich kritická analytická mysl, dobrá všímavost a smysl pro detail. Pokud něco nevíte, zeptejte se Panny.

     

     

    VIDEO: Věděli jste, že díky vaší zahrádce si můžete přivábit bohatství? Vědma Helen Stanku vám prozradí, jak na to:

    Video
    Video se připravuje ...
    Věděli jste, že díky vaší zahrádce si můžete přivábit bohatství? Vědma Helen Stanku vám prozradí, jak na to. • .

  • 5.

    Štír (24. 10. - 22. 11.)

    Znamení zvěrokruhu, která to přehánějí s kosmetickými úpravami
    Autor: iStock
    U Štíra můžeme očekávat velice dobrou paměť, a to především na různé události a křivdy, protože jak víme, Štír si velice dlouho pamatuje to, co jste mu kdy udělali, byť by to ve vašich očích byla pouze maličkost. O Štírech se traduje, že neodpouští. Oni totiž vůbec nejsou splachovací, mají to podobně jako lidé narození ve znamení Raka. Když si zapamatují nějakou urážku, křivdu, kritiku, nevhodné slovo a to, když jim někdo „šlápne na kuří oko”, natožpak když jde o něco vážnějšího, pamatují si to napořád a je to stále jako živé. Do procesu zapamatování si vodní znamení vnášejí hodně emocí, proto má každá vzpomínka silný emoční náboj. Je to dáno vysokou citlivostí a vnímavostí vodních znamení.

    VIDEO: Magie zrcadel: Helen Stanku

    Video
    Video se připravuje ...
    Magie zrcadel: Helen Stanku • Videoredakce ženských titulů

  • 6.

    Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    Znamení zvěrokruhu
    Autor: iStock
    Kozoroh si pamatuje všechno do detailu, obdobně jako Panna. Uvažuje rozumově a prakticky, podle toho i přistupuje ke získaným informacím. Kozorozi mají podobně dobrou paměť jako Raci, všechno uplynulé a staré je nějakým způsobem láká a fascinuje. Proto dokáží jít ve vzpomínkách hodně daleko dozadu, stejně tak si i dobře pamatují a vybavují události, tváře, získané informace a všechno to, o co se zajímají. Umí se dobře soustředit, naslouchat a ukládat do hlavy různé informace. Je to potřebné pro jejich kariéru, ale i získávání různých výhod nebo utváření vztahů s lidmi. Nejeden Kozoroh má velmi dobrou paměť na čísla, což mu umožňuje odvádět skvělé výkony a vydělávat peníze v odpovídajících profesích.

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz