Pátek 26. července 2024
Svátek slaví Anna, zítra Věroslav
Polojasno 24°C

Kouzlo numerologie: Jak zjistit své číslo roku a co to pro nás znamená?

/
  • Kouzlo numerologie
    Kouzlo numerologie (istock.com)
    10. července 2024 ● 06:00

    Pojďme zabrousit do tajů numerologie a představit si číslo roku, jak nás ovlivňuje a co jednotlivá čísla znamenají. Snadno si tak vypočítáte, v jakém období se momentálně nacházíte a co můžete od svých příštích narozenin čekat. Numerologie totiž pracuje s mnoha zajímavými součty a přináší nečekaná poselství. Životní číslo už možná znáte, získáme jej součtem všech čísel v datu narození. Ale číslo roku může být pro vás novinkou.

    I když je symbolika čísel stejná a číselné významy se dají pro všechna numerologická kouzla odvodit, přečtěte si, jaké je vaše číslo momentálního roku a co to pro vás znamená. Možná zjistíte, jak přesně to sedí na vaši životní situaci!

  • 1.

    Jak spočítat číslo roku v numerologii

    Kouzlo numerologie
    Kouzlo numerologie
    Autor: istock.com

    Číslo roku numerologové vymysleli proto, abychom zjistili, jaké období momentálně prožíváme, od čeho se odpíchnout, jak porozumět tomu, co se nám v životě děje, čemu se více otevřít a vlastně i proto, abychom dosáhli většího životního naplnění a štěstí. Vypočítáte jej tak, že sečtete číslo dne a měsíce svého narození, ale místo roku narození připočtete rok současný. To znamená, že pokud jste se narodili 5. června a letos máme rok 2024, budete sčítat tato čísla: 5+6 (červen)+2+0+2+4=19. Po provedení ciferného součtu 1+9=10 tak získáte číslo 1. Vaše číslo roku je tedy jednička, ale pozor! Až po červnových narozeninách, protože před nimi máte ještě devítku. Vždy se opakuje pouze devět základních čísel v cyklech a pěkně v řadě za sebou. 

    A teď už jen zbývá zjistit, co toto číslo roku pro vás znamená a jaké období momentálně prožíváte.

    VIDEO: Velký letní horoskop

    Video
    Video se připravuje ...
    Velký letní horoskop • Týdeník horoskopů

  • 2.

    Číslo roku jedna

    Kouzlo numerologie
    Autor: istock.com
    Jednička je vždy sama, proto také vy můžete tento rok cítit jistou izolaci nebo osamělost. Na druhou stranu toto období přeje tomu, abyste se věnovali pouze sobě samým, vzdělávali se, budovali svou budoucnost, dali prostor seberealizaci, podpořili své sebevědomí a důvěru ve své vlastní schopnosti. Je to skvělé období pro nové začátky ve všech oblastech života, ať už se to týká studia, práce, stěhování nebo partnerského vztahu. Je prostor teď myslet hlavně na sebe a na to, co dlouho zůstávalo v pozadí.

     

  • 3.

    Číslo roku dva

    Kouzlo numerologie
    Autor: istock.com
    Dvojka je číslo znamenající vztah mezi dvěma objekty. Proto také toto období bude hodně zaměřeno na váš vztah k druhým lidem, zejména se bude týkat mileneckých a partnerských vztahů. V tomto období lidé nejčastěji navazují osudové vztahy a potkávají svůj ideální protějšek. Nikdo nechce být sám, pokud jste dosud byli nezadaní, tento rok se vám zajisté poštěstí se zamilovat a otevřít někomu své srdce. Ve stávajících vztazích dochází k prohloubení náklonnosti a intimity nebo třeba k legalizaci vztahu, zasnoubení, svatbě či společnému bydlení. V té době jsme více citlivější a dbáme empaticky na potřebu druhých.

     

    VIDEO: Horoskop lásky na rok 2024

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop lásky na rok 2024 • CNC

  • 4.

    Číslo roku tři

    Kouzlo numerologie
    Autor: istock.com
    Trojka je velmi aktivní a tvořivé číslo. Toto období může do našeho života přinést hodně radosti, pracovních úspěchů, kreativity, plodnosti, hojnosti co se týká financí nebo také radost v podobě otěhotnění či narození potomka. Je to ale také období, kdy se člověk opravdu nezastaví, hodně se rozdává pro druhé, je toho všeho zkrátka až moc a mnohdy musí čelit různým těžkostem života. V tomto roce si dávejte pozor na duševní přetížení a více odpočívejte, dbejte na duševní hygienu a choďte hodně do přírody.

     

  • 5.

    Číslo roku čtyři

    Kouzlo numerologie
    Autor: istock.com
    Čtyřkový rok přináší větší stabilitu, ale také více závazků, povinností, starostí nebo omezení. Je to období, kdy budete o to více toužit po klidu a bezpečí, ale životní situace vám mnohdy neumožní takový odpočinek, jaký byste potřebovali. V této době jsme více zodpovědnější, uvědomujeme si závazky a povinnosti, věnujeme se manuální práci nebo budování, řešíme majetek a finance nebo záležitosti týkající se domu či bytu. Možná pociťujeme jakousi svázanost či omezení, ať už v nevyhovující práci nebo vztahu. V tomto roce si máme uvědomit, co je pro nás to správné a vyzkoušet si třeba takové životní cesty a situace, které nás naučí větší sebeúctě. Ve čtyřkovém roce je potřeba více pečovat o fyzickou stránku a své zdraví, vhodné je cvičení a sport.

     

    VIDEO: Výchova dětí podle znamení

    Video
    Video se připravuje ...
    Výchova dětí podle znamení • Videohub

  • 6.

    Číslo roku pět

    Kouzlo numerologie
    Autor: istock.com
    Pětka je velmi aktivní a nevyzpytatelné číslo. Jako bychom po předchozím náročném roce plném starostí a omezení opět dostali křídla. Ale pozor! Pokud jsme v předchozím období něco nevyřešili nebo se dostali do slepé uličky, nyní nastanou mohutné změny, které nás pořádně zvednou ze židle a nemusí být vůbec příjemné! Počítejte s tím, že tento rok bude plný převratných změn a bude vás to stále tlačit na vaši správnou životní cestu. Pokud už na ní jste, bude pro vás tento rok plný radosti, krásných zážitků, cestování, poznávání nových lidí a spousty výzev. V tomto období můžete změnit práci, přestěhovat se nebo třeba vyměnit partnera, poznat nové lidi, budete více spontánnější a velice zatoužíte po svobodě a nezávislosti, což se projeví ve všech oblastech života.

     

  • 7.

    Číslo roku šest

    Kouzlo numerologie
    Kouzlo numerologie
    Autor: istock.com
    Šestkový rok je velice harmonický a týká se především rodinného života, rodičovství a vašich potomků, ale i rodičů. Vše se bude točit kolem domova, domu, rodiny, ale také práce, především podnikání, tvůrčí práce a kariéry. V tomto období ženy velmi touží po dítěti a snaží se otěhotnět, anebo také přicházejí na svět děti. Možná také zatoužíte po tom prosadit se v umělecké tvorbě nebo si konečně najít čas na to, čemu jste se vždycky chtěli věnovat, ale neměli na to čas. Toto období je velice nastaveno na to, abyste se věnovali naplno rodině a svým nejbližším, možná to může být pro někoho i zatěžující nebo svazující.

     

    VIDEO: Přátelství podle znamení

    Video
    Video se připravuje ...
    Přátelství podle znamení • Videohub

  • 8.

    Číslo roku sedm

    Kouzlo numerologie
    Autor: istock.com
    Sedmičkový rok přináší různé životní změny, touhu po partnerství a vztahu, pokud je člověk osamělý, ale také možnosti jakéhosi duchovního růstu a životního zrání. V tomto období jsme velice citliví a vnímaví i vůči druhým, zajímat se můžeme o psychologii, filozofii, medicínu, charitu a pomoc druhým lidem, možná nás chytne ezoterika a budeme se chtít v této oblasti vzdělávat či hledat duchovní útěchu. Mohou se objevit pocity životní nespokojenosti nebo nás postihnou životní ztráty a události bolestně se dotýkajících našich citů. Je potřeba se více zklidnit a uvědomit si, že nemá smysl se za ničím honit. Nabízí se také řešení vlastní neuzavřené minulosti a starých křivd.

     

  • 9.

    Číslo roku osm

    Kouzlo numerologie
    Autor: istock.com
    Osmičkový rok přináší nečekané katarze a silné zážitky, spoustu práce a povinností, je to opět období, které vás může pořádně zvednout ze židle. Zdá se, jako by se blížila nějaká apokalypsa nebo mohutné životní změny, na které musíte být připraveni. Pokud máte všechno vyřešené a jste na správné životní cestě, můžete si tento rok užívat jako rok velkých úspěchů, nečekaných darů, například v podobě dědictví či dalších odměn a radostí, v opačném případě mohou přicházet katastrofy nebo vás to konečně donutí řešit nevyřešené záležitosti. Pokud jste dlouhodobě nespokojení, konečně vás to nakopne k tomu, abyste něco změnili, může jít třeba o stěhování, novou práci či podání žádosti o rozvod, anebo důležitá rozhodnutí, která vedou k tomu, abyste se od něčeho či někoho osvobodili.

     

    VIDEO: Barvy podle znamení: Jaká je ta vaše?

    Video
    Video se připravuje ...
    Barvy podle znamení: Jaká je ta vaše? • Videohub

  • 10.

    Číslo roku devět

    Kouzlo numerologie
    Autor: istock.com
    Devítkový rok je pak završením celé devítiletky. Je to rok velkých změn a transformací, vše spěje k jedinému, a to uzavření minulosti a jednoho životního cyklu a začátku nového životního období. V této době se dokončují změny, které započaly už v sedmičkovém roce. Je tedy možné, že nastoupíte do nové práce, přestěhujete se, odejdete od partnera či rodiny, uzavřete záležitosti, které je potřeba uzavřít, padnou mnohá rozhodnutí, která se týkají vaší budoucnosti, dokončíte studium, vyberete si svou další životní cestu, zvítězíte nad problémy nebo se zbavíte předchozí zátěže či toxického vztahu. Může to být cokoliv, co vám umožní posunout se dále na své cestě životem.

     

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz