Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chcete být celý život šťastní? Řiďte se tím, co vám nadělily hvězdy!

/
  • Možná se narodili na šťastné planetě, možná jen vědí, jak na to
    Možná se narodili na šťastné planetě, možná jen vědí, jak na to (shutterstock.com)
    11. dubna 2015 ● 06:00

    Být šťastný je něco, co si přeje každý z nás. Pro každého ale to jeho "štěstí" znamená trošku něco jiného. Ostatně to, co si přejete, závisí na vaší povaze, kterou zase ovlivňují hvězdy a den, kdy jste se narodili. Chcete celý život prožít šťastně a v pohodě? Pak se řiďte právě astrologií.

  • 1.

    Beran (21. 3. - 20. 4.)

    beran
    beran
    Autor: Shutterstock.com
    Štěstí najdou Berani tehdy, když dokážou zmírnit svou ohnivou a prudkou povahu a naučí se občas fungovat jako hromosvod – když přijde bouřka, je třeba všechny hromy blesky uzemnit. Chladná hlava a nalezení rovnováhy mezi dvěma extrémy je někdy největší zbraní. Určitě se však nesnažte váš vnitřní oheň zcela uhasit, ztratili byste svou jiskřivou jedinečnost.

    Spíše se pokuste pouze obrousit ostré hrany své nátury a více zvládat sebekontrolu. V práci i v soukromém životě se obklopujte lidmi, kteří jsou loajální a na něž se dá spolehnout. Stejně důležité je mít ve svém okolí i takové, kteří vám jen nepřitakávají, ale dokážou se poprat za správnou věc i za vás a myšlenkově vás obohatit. Potřebujete práci, kde se můžete naplno prosadit a dominovat. Nesnášíte být podřízení. Pokud se ukáže, že nápad, který byl z vaší hlavy, je nejlepší, jste na vrcholu blaha.

    1989946:gallery:true:true

  • 2.

    Býk (21. 4. - 20. 5.)

    býk
    býk
    Autor: Shutterstock.com
    Život si umějí Býci užívat s chutí a naplno. Zbožňujete dobré jídlo, společnost zábavných lidí a celkové pohodlí. Chvilkové štěstí prožíváte díky drobným smyslovým požitkům, umějí vás nadchnout luxus a nablýskané materiální věci. Abyste se však cítili dlouhodobě spokojení a naplnění, potřebujete ještě něco víc než pěkný dům a drahé oblečení. Potřebujete smysluplnou práci, která otestuje vaši sílu a výdrž.

    Cítíte se výborně ve společnosti milujících a spolehlivých přátel, kteří se naučili zvládat občasné projevy vaší tvrdohlavosti. Klíčem ke spokojenosti jsou i lidé, kteří vás umějí dostat z vaší zaběhlé rutiny a nenechají vás zaseknuté v pohodlném, leč neplodném stereotypu. Jelikož nejste velkými fanoušky změn, nejlépe se budete cítit jako zaměstnanec velké stabilní společnosti.

  • 3.

    Blíženci (21. 5. - 20. 6.)

    blíženci
    blíženci
    Autor: Shutterstock.com
    Kořením vašeho života je různorodost. Blíženci jsou tak zajímavé osobnosti, že někdy ke štěstí nepotřebují nic jiného než jenom sebe a svou tvůrčí mysl. Hlavou se vám neustále prohánějí nové nápady a postřehy, a to dělá váš život nesmírně zajímavým. Bonusem, který jste dostali do vínku, je, že umíte něco vytěžit z každé situace.

    Horší je to už s děláním zásadních rozhodnutí a dotahováním věcí do konce. Abyste byli spokojení v práci, potřebujete stále nové podněty. Umíte výborně využívat své argumentační schopnosti a prakticky všechno si obhájíte. Šťastnými vás udělá i cestování. Určitě se vyhněte stereotypu, ten vás dokáže připravit o radost. Pokud vás nudí práce, zachránit vás může vzrušující hobby.

  • 4.

    Rak (21. 6. - 22. 7.)

    rak
    rak
    Autor: Shutterstock.com
    Spokojený život u Raků souvisí s pocitem bezpečí. Pokud cítíte ohrožení, únavu nebo máte všeho po krk, prostě se stáhnete do sebe a chráníte se před světem. Proto potřebujete ke štěstí jakýsi úkryt – klidné a bezpečné místo, kde naberete nové síly. Uspokojuje vás zvelebování domova a pocit jistoty vám může dát i blízký člověk, jemuž plně důvěřujete. Vaše naplnění souvisí s rodinou – ať už je to ta, do které jste se narodili, nebo ta, kterou jste si založili.

    Pokud máte s rodinou pevné pouto, cítíte se neohroženě a máte pocit, že dosáhnete čehokoliv, co si zamanete. Při výběru zaměstnání je pro vás důležitá výška platu, protože si potrpíte na materiální zabezpečení. Pozor však na náladovost, v některých zaměstnáních to může být překážkou. Uspokojení můžete najít při práci, kde se staráte o druhé.

  • 5.

    Lev (23. 7. - 22. 8.)

    Co dělá odvážné Lvy šťastnými? Teplo, romantika, trocha dramatu, vzrušení, zábava, rodina a netradiční dárky. Jinými slovy – vše nejlepší, co umí život nabídnout. Super je, že silní, dobrosrdeční Lvi si to umějí do velké míry přitáhnout nebo vybojovat. Vaše zářivá osobnost přitahuje lidi jako světlo pouliční lampy můry. Umíte si získat pozornost okolí, včetně vašeho šéfa, klienta, milence i přátel.

    Baví vás být středem pozornosti. Ale pozor, všeho moc škodí! Štěstí najdete, když budete občas pokornější, vděčnější za to, co máte, a budete milovat svou práci. Naplnění najdete v zaměstnání, které vám dává jistou míru svobody
    lev
    lev
    Autor: Shutterstock.com
    a zároveň vám dovolí vyniknout a trochu se předvádět. Obklopte se oddanými přáteli, kteří jsou pro každou špatnost, ale nenechají vás ve vztazích dominovat.

    1989946:gallery:true:true

  • 6.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    panna
    panna
    Autor: Shutterstock.com
    Panna
    se potřebuje cítit užitečně. Toužíte pomáhat jiným a jste v tom opravdu dobří. Dlouhodobou spokojenost vám přinese práce, kde toho využijete. Jste lidé velmi štědré povahy, dokud se neukáže, že vás jiní zneužívají. Před každým vztahem dlouho otálíte, otevíráte se jen pomalu a vždy si dobře rozmyslíte, koho pustíte za svou ostře střeženou intimní hranici. To má své výhody, protože vám to dává čas, abyste si toho druhého opravdu proklepli a rozhodli se, jestli vám stojí za to.

    Hledejte si přátele, partnery či obchodní partnery, kteří vám nabízejí stabilitu a ujistí vás o vašich kvalitách, když budete ztrácet odvahu a podléhat sebekritice. Na cestě za štěstím se zkuste nejprve naučit být na sebe pyšní a občas i trošku sobečtí. Vaše mysl touží stále po nových podnětech a informacích, tak ji pěkně krmte. Pokud pociťujete úzkost či stres, nejvíce se vám uleví, když se ponoříte do práce, která vyžaduje soustředěnost na detaily.

  • 7.

    Váhy (23. 9. - 22. 10.)

    váhy
    váhy
    Autor: Shutterstock.com
    Hledání štěstí ve vašem případě znamená hledání rovnováhy. V práci i mezi známými máte pověst těch, kteří uhlazují konflikty a udržují mír. Nesnášíte rozbroje, a proto se snažíte vždy přijít s řešením, které uspokojí všechny. Život je však nevyzpytatelný a někdy s vaší touhou po harmonii příliš nespolupracuje. To, co byste se měli naučit, je dělat i rázná rozhodnutí, která nelahodí každému, a zaujmout jasné stanovisko, když je to potřeba.

    Jinak se Vahám může stát, že je v práci i v některých soukromých vztazích budou zneužívat. Naučte se vykřičet do světa svou pravdu, ale zkuste si ponechat i svou úžasnou schopnost spolupracovat a hledat společná řešení. Naplňovat vás bude práce, kde vás obklopují lidé. Nejlepší však je, pokud máte nad sebou někoho, kdo udělá důležitá rozhodnutí za vás.

  • 8.

    Štír (23. 10. - 21. 11.)

    štír
    štír
    Autor: Shutterstock.com
    K dlouhodobé spokojenosti u Štírů vede trochu náročnější cesta než u jiných znamení. Vzrušuje vás totiž všechno, co je složité a intenzivní až na kost. Nejlepší pocit máte, když víte, že utrácíte svou energii na správné věci. Pokuste se méně kontrolovat lidi a události kolem a více se snažte "manažovat" sebe.

    Nezakazujte si vyjadřovat své pocity. Abyste se cítili dobře, potřebujete důvěryhodné přátele, kteří rozumějí vaší touze vychutnávat si život naplno. Uvědomujete si, že síla je v poznání, a užíváte si práci, kde musíte pátrat po skrytých informacích nebo motivech jiných lidí. Zbožňujete tajemství. Pokud toužíte po šťastných vztazích s jinými, zkroťte svou žárlivost. Nemáte důvod žárlit – jste úžasné, silné osobnosti.

  • 9.

    Střelec (22. 11. - 21. 12.)

    střelec
    střelec
    Autor: Shutterstock.com
    Střelci
    jsou doslova jako sluníčko. Vaše povaha vás předurčuje na šťastné prožívání života. Díky optimistické nátuře se těšíte na každý nový den. Zklamání však přichází, když se realita přestane podobat tomu, co jste si vysnili. Určitě se nevzdávejte své touhy po dobrodružství a poznávání – to vás může zavést na nečekaná místa a přinést vám nečekané objevy.

    Abyste byli spokojení, potřebujete svobodu k objevování nových věcí, ale také mít u sebe někoho, kdo vás v případě potřeby stáhne zpět na zem. Líbit by se vám mohla povolání, kde se hodně cestuje. Umíte rychle a pružně reagovat na změny a baví vás velké úkoly a plány. Radost vám přináší každá nová zkušenost, držte se hesla: Raději jednou zažít než vícekrát slyšet.

    1989946:gallery:true:true

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. - 19. 1.)

    kozoroh
    kozoroh
    Autor: Shutterstock.com
    Kozorozi
    jsou zkrátka pracanti zaměření na úspěch. Vaše štěstí spočívá v dosahování cílů. Jakmile dosáhnete jednoho, už si vytyčujete další. Nezapomínejte, že pouze tvrdá dřina a žádná zábava dělá život nudným a šedým. Nevnímejte ho pouze jako jednu velkou povinnost! Nebuďte na sebe tak přísní, občas se uvolněte a těšte se i z drobných úspěchů. To, že občas uděláte chybu, není žádná ostuda ani tragédie.

    Najděte si čas na zábavu a relax a naučte se odpočívat. Nezanedbávejte kvůli práci a svým vysoce vytyčeným cílům své nejbližší. Dovolte jim, ať vám pomohou s povinnostmi, které si tak rádi berete na svá bedra, a pak si užívejte společný čas. Naučte se, že ne vždy se musíte obětovat, aby byli jiní šťastní. Zkuste se častěji soustředit na sebe a trochu více do sebe investovat – například dalším vzděláváním.

  • 11.

    Vodnář (20. 1. - 18. 2.)

    vodnář
    vodnář
    Autor: Shutterstock.com
    Ke štěstí a k tomu, aby byli Vodnáři sami sebou, potřebují svobodu. Toužíte mít pocit, že po sobě ve světě něco zanecháváte nebo jej měníte k lepšímu. Mnohem více než jiná znamení se řídíte jen sami sebou, bez ohledu na to, co si myslí okolí. Jste zkrátka rebelové. Dlouhotrvající radost vám přinese práce, ve které můžete využívat svou tvůrčí mysl.

    Nedovolte však, aby vás práce zcela pohltila a trpěly tím vaše vztahy s přáteli a rodinou. Oni vás potřebují a chtějí vás mít občas jen pro sebe. Štěstí najdete, pokud se dopracujete k rovnováze mezi prací, která vás naplňuje, a pěstováním silných citových pout. Hledejte si přátele mezi lidmi, kteří chápou vaši touhu po svobodě a nebudou vás omezovat, ale v případě potřeby u nich najdete pochopení, útěchu a povzbuzení.

  • 12.

    Ryby (19. 2. - 20. 3.)

    ryby
    ryby
    Autor: Shutterstock.com
    Ryby
    jsou jedno z nejněžnějších a nejvíc milujících znamení a jejich štěstí souvisí s romantickým prožíváním života. Máte spoustu snů, ale bojíte se je realizovat, protože si myslíte, že vám chybí potřebná razance a síla. To může být zčásti pravda, ale určitě nepřemýšlejte nad omezeními, spíše hledejte způsoby, jak se to dá udělat. Jste velmi emotivní a vaše intuice pracuje naplno, vnímáte potřeby jiných a jako houba nasáváte jejich radost, ale i žal a smutek.

    Vyhledávejte proto společnost lidí, kteří jsou vyrovnaní a spokojení se svým životem, ti depresivní by vás snadno převálcovali. Naučte se stanovit si své hranice a nenechat jiné, aby je překračovali. V přátelství i lásce se často odevzdáte celí a zanedbáváte své vlastní potřeby. Štěstí najdete, pokud si začnete vážit své soucitné, intuitivní, fantazírující povahy, ale zároveň se naučíte postavit se za sebe a své touhy.

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz