Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jak jste na tom s penězi? Býci umějí vydělávat, Raci ušetřit

/
  • Jak jste na tom s penězi? Máte šanci ušetřit nebo je ve vaší povaze touha všechno utratit
    Jak jste na tom s penězi? Máte šanci ušetřit nebo je ve vaší povaze touha všechno utratit (shutterstock.com)
    26. června 2015 ● 06:00

    Máte na kontě slušnou rezervu, přestože váš plat ani zdaleka nedosahuje nebeských výšin, nebo žijete od výplaty k výplatě a nechápete, jak je to možné? To, v jakém znamení jsme se narodili, ovlivňuje náš charakter v mnoha směrech. Třeba i v tom, jak zacházíme s penězi a jaký k nim máme vztah. Na co byste si u sebe měli dát z hlediska financí pozor? Hvězdy vám to prozradí!

  • 1.

    Beran (21. 3. - 19. 4.)

    Berani patří mezi nejméně spořivá znamení zvěrokruhu. Ve skutečnosti se u nich žádné peníze dlouho neohřejí. Nesmírně rádi totiž utrácejí za věci, po kterých dlouho touží nebo které je momentálně zaujmou. A to nejen pro sebe, ale i pro své blízké. Na druhou stranu ale díky své inteligentní povaze a bystrým nápadům nemají problém s jejich vyděláváním.

  • 2.

    Býk (20. 4. - 20. 5.)



    býk
    býk
    Autor: shutterstock.com
    Býci
    nemají problém udržet peníze, a navíc jsou mimořádně talentovaní v jejich investování. Navíc pokud prahnou po něčem, co je opravdu drahé, nemají problém najít si další zaměstnání, aby potřebný obnos vydělali. Na druhou stranu ale nejsou lakomí a bez problémů svým blízkým pomohou, pokud jsou ve finanční tísni.

  • 3.

    Blíženci (21. 5. - 20. 6.)



    blíženci
    blíženci
    Autor: shutterstock.com
    Stejně jako ve všem ostatním, i v otázce peněz jsou Blíženci velmi nestabilní. Na jednu stranu nemají problém až asketicky šetřit, na druhou stranu když je to popadne, naprosto bezhlavě utrácejí a jsou schopni zvát na drink hosty v celém baru. Finanční tísní ale nikdy netrpí.

  • 4.

    Rak (21. 6. - 22. 7.)



    rak
    rak
    Autor: shutterstock.com
    Raci
    mají rádi jistotu a nechat něco náhodě je pro ně bezmála noční můrou. Většinou mají více než jedno spoření, stejně jako pojištění. Úspory jsou pro ně doslova esencí životních jistot. Jsou rádi, když vědí, že je dobře postaráno o ně i o jejich blízké. Také proto si vždy zvolí jistou práci s pravidelným příjmem než tu s vyšším platem, ale také s vyšším rizikem.

  • 5.

    Lev (23. 7. - 22. 8.)



    lev
    lev
    Autor: shutterstock.com
    Lvi
    jsou přímo proslulí svou zálibou v drahých a luxusních věcech, není proto divu, že za ně také hodně peněz utrácejí. Peníze pro ně znamenají důkaz síly, moci a postavení ve společnosti, také z toho důvodu jsou schopni obětovat hodně svého času a sil k tomu, aby jich dosáhli. A jsou na to patřičně hrdí.

  • 6.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)



    panna
    panna
    Autor: shutterstock.com
    Panny
    jednají sice velmi intuitivně, ale na druhou stranu chtějí mít o všem absolutní přehled. Také s penězi proto nikdy nenakládají neopatrně a z bezhlavého rozhazování je rozhodně nikdo vinit nemůže. I když nepatří mezi znamení, která by byla schopna nashromáždit jmění, které vám vyrazí dech, zůstatek na jejich běžném účtu stále roste. Sice pomalu, ale spolehlivě.

  • 7.

    Váhy (23. 9. - 22. 10.)



    váhy
    váhy
    Autor: shutterstock.com
    Váhy
    pracují s penězi jako s prostředky. Nic víc, nic míň. Jsou schopny ušetřit potřebnou částku se stejnou samozřejmostí, s jakou ji utratí za příjemnou dovolenou. Většinou mají finanční rezervu, ale nikdy je neuvidíte šetřit tak, že by si musely něco odpírat. Váhy jsou doslova mistry v zacházení s penězi a také jejich povolání se často odehrává právě ve finanční oblasti.

  • 8.

    Štír (23. 10. - 21. 11.)



    štír
    štír
    Autor: shutterstock.com
    Štíři
    mají k penězům velmi zvláštní vztah. Vidí je totiž jako něco, co je potřeba investovat a znásobit. Díky tomuto přístupu jsou často velmi úspěšní v jejich vydělávání a většinou mají na účtu velmi velkou rezervu. Štíři se nebojí jít i do pro jiné nejistých podniků, protože věří svému šestému smyslu. Zpravidla se řídí pravidlem, že kdo nic neriskuje, nic nezíská.

  • 9.

    Střelec (22. 11. - 21. 12.)



    střelec
    střelec
    Autor: shutterstock.com
    I když nejsou Střelci v utrácení tak bezhlaví jako Berani, patří také mezi znamení, která si s úsporami těžkou hlavu nedělají. Jejich oblíbenou činností je nakupovat hezké věci, kterými se obklopují, a finanční rezerva není něco, co by jim zneklidňovalo spánek. Jsou si natolik jistí sami sebou, že moc dobře vědí, že když bude potřeba, peníze si snadno vydělají.

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. - 19. 1.)



    kozoroh
    kozoroh
    Autor: shutterstock.com
    Kozorozi
    patří mezi nejpraktičtější znamení zvěrokruhu a s penězi zacházejí velmi umírněně a zodpovědně. Většinou šetří víc, než potřebují, protože se nikdy nechtějí dostat do situace, kdy by je potřebovali, a neměli kde vzít. Jejich schopnost vydělat a udržet si peníze je až obdivuhodná, ale radost z nich jim bohužel často kazí strach, že by o ně mohli přijít.

  • 11.

    Vodnář (20. 1. - 18. 2.)



    vodnář
    vodnář
    Autor: shutterstock.com
    Pro Vodnáře znamenají peníze možnost žít bezstarostný život, ale v důsledku pro ně nemají žádnou hodnotu ani nehrají v jejich životě důležitou roli. Jejich heslo je, že peníze budou a my nebudeme. Také proto si často volí práci podle záliby, nikoliv podle výše platu. Navzdory tomuto přístupu ale nouzí netrpí.

  • 12.

    Ryby (19. 2. - 20. 3.)



    ryby
    ryby
    Autor: shutterstock.com
    Ryby
    obecně nemají k penězům velmi kladný vztah a vydělávat je jim přijde pod jejich úroveň. Práce je pro tyto lidi posláním a výplatu berou jen jako nutné zlo, které je potřeba k plnění jejich výdajů na životní standard, který si oblíbili. Peníze tak pro ně nepředstavují problém, vydělají je, utratí i ušetří, ale hlavně se jimi nechtějí příliš zaobírat.

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz