Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!

/
  • Svěřte své štěstí do rukou starých kouzel
    Svěřte své štěstí do rukou starých kouzel (shutterstock.com)
    9. prosince 2016 ● 06:00

    Vánoce mají samy o sobě velmi magickou atmosféru. Právě proto se s nimi pojí i zvyky, které by vám měly prozradit, co vás v následujícím roce čeká. Pusťte se i vy na Štědrý den do čar a kouzel. Jak si přičarovat lásku nebo peníze?

  • 1.

    Kouzlení u sváteční tabule

    Autor: shutterstock.com

    Předtím než zasednete k večeři, omotejte nohy stolu tlustým provazem nebo řetězem. Díky tomu vydrží rodina pohromadě a i příští Vánoce se sejdete u stolu ve stejném počtu. Kromě toho omotané nohy stolu také zajistí, že se vašemu domovu vyhnou zloději. A nezapomeňte dát pod talíře rybí šupinu. Díky ní totiž budete mít po celý následující rok hojnost a dostatek financí.

  • 2.

    Jak si přičarovat peníze

    Autor: Shutterstock.com

    Tutéž šupinu pak uložte do peněženky. Ideálně do úplně nové, kterou si rozbalíte pod štědrovečerním stromkem. A pokud máte peněz nedostatek, můžete vánoční kouzlo podpořit i jednoduchým zaříkávadlem. Vložte do nové peněženky bankovku a vyslovte magickou formuli: „Jako je hvězd na nebi a vody v moři, ať je i v mé peněžence tolik peněz a vždy se mi daří.“ Dostatek financí by vám měl zajistit také adventní rituál, při kterém stačí okopírovat bankovky a navléknout je na provázek. Ten pak zavěste na okno nebo přímo na stromeček a nechte ho tam viset až do Tří králů.

  • 3.

    Štěstí na celý rok

    Autor: Profimedia.cz

    Pokud netoužíte po penězích, ale po celkovém štěstí, vezměte si na Štědrý den ráno do rukou devět barevných stužek – tři červené pro lásku a vášeň, tři žluté pro úspěch a hojnost a tři zelené pro zdraví a klid. Z nich poté pomalu splétejte cop a při tom myslete na to, co byste si z celého srdce přála, aby se vám splnilo. Cop pak až do večera noste při sobě, před usednutím k večeři ho zavěste na stromeček a nechte ho tam pak až do Tří králů.

  • 4.

    Chcete znát svou budoucnost?

    Autor: shutterstock.com

    Naprostou vánoční klasikou je věštění z rozkrojeného jablíčka nebo ořechů. Jablko rozkrojte podélně, kolmo ke stopce. Pokud se objeví hvězdička, čeká vás šťastný a bezproblémový rok. Když ale uvidíte křížek, varuje vás před zdravotními obtížemi. Stejné je to i s vlašským ořechem. Zatímco ten zdravý naznačuje štěstí a radost po celý rok, černý vnitřek zvěstuje neúspěch a krušné chvíle.

  • 5.

    Co vás čeká v příštím roce?

    Autor: Shutterstock.com

    Když už budete u louskání ořechů, nezapomeňte ani na pouštění lodiček. Do každé poloviny skořápky umístěte svíčku a pak je společně vypusťte na hladinu. Pokud se lodička drží u břehu, nečekají vás žádné změny. Když se potopí, počítejte s tím, že problém, který řešíte, pro vás bohužel dopadne špatně. Točí-li se lodička v kruhu, měla byste se zamyslet, co budete se svým životem dělat dál. Pluje-li bok po boku s jinou loďkou, značí to velkou lásku nebo hluboké přátelství. A jestliže ta vaše dokáže bez pomoci přeplout z jednoho břehu (třeba v lavoru) na druhý, splní se vám, po čem toužíte.

  • 6.

    Provdáte se?

    Autor: profimedia.cz

    Velmi oblíbené jsou také zvyky, díky kterým byste měla zjistit, kdy se vy nebo někdo vám blízký vdá. Nejznámější je hodit si střevícem. Postavte se zády ke dveřím a přes rameno hoďte botu. Pokud její špička ukazuje ven z místnosti, naznačuje odchod z domu a s tím spojenou svatbu. Pokud ale špička míří do místnosti, příští rok vás vdavky nečekají.

  • 7.

    Zatřeste bezem!

    Autor: Shutterstock

    Stejný efekt má i třesení bezem. O štědrovečerní noci se postavte pod bez, zatřeste s ním a proneste toto zaklínadlo: „Třesu, třesu bez, pověz ty mi pes, kde můj milý dnes.“ Pak se pozorně zaposlouchejte. Na stranu, ze které se ozve štěkot psa, byste se měla provdat.

     

    Máte-li nápadníků víc a nemůžete se pro žádného z nich rozhodnout, zeptejte se vyšší moci. Do rozpůleného jablka zapíchejte zápalky, z nichž každá bude představovat jednoho vašeho ctitele. Pak je zapalte a pozorně sledujte. Ta, která hoří nejdéle, označí muže, kterého byste si měla zvolit.

  • 8.

    Zbavte se nepřátel

    Autor: profimedia.cz

    Sníh je díky své bílé barvě v magii symbolem čistoty a nových začátků. Pokud se chcete zbavit nepřátelství nebo chladného vztahu s nějakou osobou, napište na papírek její jméno, položte ho na talířek, zakryjte sněhem a trochou cukru a nechte sníh roztát.

  • 9.

    Ledová kouzla

    Autor: Shutterstock.com

    Trápí-li vás nějaký dlouhodobý problém, který není možné vyřešit, zkuste ho zmrazit. Napište všechno na papírek, ponořte ho do nádobky s vodou, tu nechte zamrznout a pak ji venku dobře ukryjte. Ale pozor – jde jen o dočasné zneškodnění. Pokud chcete naopak uvést nějaký problém do pohybu, papírek s popisem problému nejprve zmrazte do kostky ledu. U zapálené svíčky nechte led v misce roztát a soustřeďte se u toho na onen problém. Vodu pak vylijte ven na zem a papírek spalte.

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz