Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Velký Ravenův horoskop na rok 2017

/
  • Astrolog a mág Raven Argoni vás bude provázet i rokem 2017
    Astrolog a mág Raven Argoni vás bude provázet i rokem 2017 (profimedia.cz)
    31. prosince 2016 ● 10:00

    Astrolog Raven Argoni provedl čtenáře Horoskopů den za dnem celým rokem. Co předpovídá pro rok 2017? Budou nás hvězdy trápit nebo přinesou pozitivní změny?

  • 1.

    Beran

    beran
    beran
    Autor: shutterstock.com
    Beran má ve svém znamení od samého počátku roku 2017 planetu života – Uran, která obvykle přináší velké životní změny nebo možnost učinit rozhodnutí ohledně důležité životní změny. Uran bude v Beranu působit až do roku 2019, potom na 84 let znamení Berana opustí. Už v lednu 2017 budou Berani řešit pracovní a vztahové záležitosti. I kdyby bylo v této oblasti všechno v pořádku, naskytnou se nečekané nové možnosti, a to buď změnit něco v již zaběhnutém partnerství, nebo vyměnit partnera či partnerku, popřípadě využít nové pracovní nabídky, i kdyby to byla možnost přivýdělku, která přijde od známého či kamaráda.


    Konec ledna a začátek února 2017 je ve znamení příchodu nabídek, které nemusí být všechny dobré, či rovnou nejlepší. Takže první týden v únoru 2017 proběhne pod heslem – nejdůležitější jsou pevné nervy. Teprve od poloviny února 2017 do poloviny března 2017 je možné učinit jakékoliv vážnější rozhodnutí, týkající se změny dosavadního způsobu života – a může to být i změna dost zásadní, zasahující do oblasti práce, podnikání, partnerství, rodiny, částečně také zdraví, popřípadě stěhování nebo cestování na delší, například pracovní cesty.

    Na samém začátku března to podle horoskopu vypadá, že světu budou vládnout Berani a Ryby, mají v sobě prakticky všechny planety, všechna ostatní znamení jsou v tuto dobu lehce znevýhodněna, s výjimkou Vah, v nichž je dlouhodobě zakotvený Jupiter, planeta štěstí. Beranům se v březnu 2017 vyplatí, když budou spolupracovat s opozičními Váhami, s Rybami, Raky a Kozorohy.

    Během dubna trochu poleví štěstí v oblasti financí a práce, může se objevit i lehké oslabení, týkající se zdraví, všechno se ale rychle srovná, květen 2017 je ve znamení štěstí, lásky a dobré práce, jak toho Berani využijí a co z toho všechno vytěží, záleží jen na nich.

    Červen, červenec a srpen 2017 se ukazují jako výborné měsíce na dovolenou, popřípadě i na cestování a na odpočinek.
    Září a říjen 2017 proběhnou ve znamení práce, financí, výdělku, mohou nastat a zřejmě i nastanou další konstruktivní změny, může proběhnout i změna zaměstnání nebo práce.

    Listopad a prosinec, čili závěr roku 2017, proběhne ve znamení lehké nervozity, pozor si dejte zvláště na poslední týden v listopadu, může se stát, že se něco nepovede nebo něco, co bylo naplánované, podepsané a odsouhlasené najednou nevyjde. Řešení se patrně přesune až na začátek roku 2018.

     

  • 2.

    Býk

    býk
    býk
    Autor: shutterstock.com
    Býci se do nového roku 2017 doslova narodí jako děti, jako nepopsané tabule a v podstatě až do poloviny března 2017 budou prožívat život tak, jak byli a jsou zvyklí, žádné velké změny, ani výhodné nabídky na ně nebudou útočit, teprve 10. března a po 10. březnu 2017 se v řadách Býků zrodí nejeden hrdina – do znamení Býka vstupuje ze znamení Berana Mars, planeta mužské energie, aktivity a průraznosti.
    Lze tedy očekávat, že spoustu věcí, které jste měli už vyřešit, začnete řešit v polovině a v druhé polovině března 2017. Stejně tak platí, že pokud jste chtěli nebo potřebovali něco prodat, něčeho se zbavit nebo něco důležitého ve svém životě změnit, tak slovo muže z vaší strany zazní zhruba tak v polovině března 2017. Můžete si to sami načasovat klidně i na první jarní den, to je 21. březen 2017. Dosáhnete vysoce efektního řešení.

    Duben 2017 bude pro Býky asi nejdůležitějším měsícem celého roku. Kvalita vašeho života se měří podle toho, jak vysoké a pravidelné má člověk příjmy. Má-li zajištěný pravidelný příjem a dobrou, perspektivní práci, zbývá už jen řešit kdy a s kým si vyrazit za zábavou. Hned od prvního dubna do znamení Býka ze znamení Berana přestupuje Merkur, zřejmě nejsympatičtější a nejdůležitější planeta našeho zvěrokruhu. Merkur je něco jako planetární VIP, s Merkurem za zády jste králem komunikace, obchodníkem, manažerem, konstruktérem a Velkým Architektem vlastního osudu a není pro vás problém najít práci i tam, kde žádná není. Ke konci dubna 2017 se Merkur promění v retrográdní (vracející se) Merkur a na chvíli se ještě přesune zpět do sousedního Berana, ale od poloviny května 2017 je opět v Býku.


    Druhá polovina května až začátek června 2017 jsou dobré na pracovní, podnikatelské a obchodní záležitosti. 6. června 2017 je takový docela zvláštní den, protože na samém konci Býka je Merkur, který je užitečný ke komunikaci a na samém začátku Býka je Venuše, přicházející ze znamení Berana, jinými slovy, je to den, kdy můžete zažít něco jako štěstí v partnerských vztazích, poměrně dost to také souvisí s prožíváním sexu. Samozřejmě v tom kladném slova smyslu. Přítomnost Venuše bude Býky oblažovat až do prvního týdne v červenci – celkové konstelace jsou výborné na lásku, na vztahy, na rodinu a samozřejmě také na zdraví a spokojenost.

    Červenec, srpen a září 2017 jsou více než na práci vhodné k odpočinku, takže by bylo dobré si v tuto dobu vzít dovolenou, a pokud si to můžete dovolit, podle toho, jak jste využili náklonnosti obchodnického Merkura, si někam zajet.

    V říjnu 2017 budete možná přemýšlet o nějaké větší změně ve vašem životě, která by se týkala bydlení, stěhování, rekonstrukce bytu nebo koupě ještě jednoho bytu.

    Listopad a prosinec 2017 budou pro vás celkem klidné, neklid může být kolem vás, ale nebude přímo zasahovat do vašeho života. Budete řešit drobné problémy, které se budou týkat rodiny a osobních vztahů, ale do konce roku 2017 nebudete mít žádný důvod k nespokojenosti.

     

  • 3.

    Blíženci

    blíženci
    blíženci
    Autor: shutterstock.com
    Začátek roku 2017, leden, únor a březen budou pro vás spíše takové, dalo by se říct rozjezdové. Letošní rok by mohl mít klidně v horoskopu místo Blíženců Velkého Medvěda, protože vstup do roku 2017 se u vás bude více než raketovému startu podobat spíše pomalému probouzení ze zimního spánku.

    Na začátku března se můžete dozvědět nějakou novinku týkající se práce, ale ne v tom smyslu, „zítra už nechoďte“, ale dočkáte se nějaké inovace nebo nějaké pracovní změny, která může být spojená i s nutností absolvovat nějaké školení nebo kurz, prostě se něco nového doučit a naučit. Zdraví bude v pořádku celý rok, pokud se o vás budou pokoušet mdloby, tak jedině v případě, že byste dostali přidáno, ale může se o vaši přízeň několikrát v tomto roce ucházet menší viróza, taková ta potvora bez teplot – není viditelný důvod, proč zůstat doma, ale svět se s vámi občas zatočí i na druhou stranu.
    Nehody a neštěstí před sebou nemáte žádné, celkové rozložení planet je pro Blížence harmonizující na celý rok. V březnu a dubnu 2017 se u vás dokončí proces probouzení po Silvestru 2016 a budete přemýšlet o možnostech, jak už dnes začít pracovat na zlepšení své budoucnosti. Otázky, i když jen pomyslně v hlavě, budou kroužit kolem dvou témat – práce a bydlení. Zvýšenou hladinu energie a schopnost napravit jakoukoliv situaci pocítíte posledních deset dnů v dubnu 2017 a v květnu 2017. Obzvláště druhá polovina května 2017 pro vás bude doslova magická, na co sáhnete, to vám rozkvete pod rukama, což samozřejmě myslím obrazně, ne že byste museli jíst jen příborem, nejlépe stříbrným a v noci si k hrudi místo partnera tisknout peněženku. Je to prostě dobré období, kdy můžete do poloviny, maximálně do konce června 2017 vyřídit to nejdůležitější a potom budete mít do konce roku prakticky klid.

    Konec června a červenec je dobré období na dovolenou, jsou zde vynikající konstelace na rodinný život a na vztahy, můžete se zamilovat nebo znovu zamilovat, klidně třeba i do té samé osoby, i to je docela zajímavá zkušenost. Pokud jste plánovali nebo plánujete rodinu, může právě v červenci 2017 dojít ke kýženému otěhotnění. Srpen proběhne v relativním klidu, můžete se klidně pokusit i přečíst si nějakou zajímavou knížku jako za starých dobrých let.

    V září si dejte pozor na komunikaci s ostatními, je možné, že se nemilým způsobem setkáte s principem závisti, intrik a pomluv a může to být i v kruhu rodinném, takže raději před nikým neventilujte žádné informace, do kterých vašemu momentálnímu komunikačnímu partnerovi nic není a nezapomínejte, že úspěch, zvláště potom pracovní úspěch, je něco, co se neodpouští ani nejlepším přátelům.

    V říjnu, listopadu v prosinci 2017 vám žádné negativní změny, které osud občas lidem jen tak z rozvernosti vnucuje, nehrozí, čili závěr roku 2017 si prožijete v absolutním klidu a míru a budete se těšit na bohatého Ježíška a na Silvestra 2017.

     

  • 4.

    Rak

    rak
    rak
    Autor: shutterstock.com
    Vstup do roku 2017 se bude Rakům zdát váhavý, nijaký a nudný, budou mít vnucující se pocit, že o ně nikdo nestojí, nikdo se s nimi nechce bavit, nikdo je nemá rád, pokud se někde něco zajímavého děje, tak je to zásadně a pouze tam, kde nejsou oni. Všechny zajímavé planety jsou v jejich tranzitním horoskopu naproti u Kozorohů, Vodnářů a Ryb. Ale i když se budou Raci chovat celkem pasivně v polovině ledna 2017 je někdo osloví se zajímavou pracovní nabídkou. Může to být také inspirace nebo zajímavý podnět, který se ukáže být užitečný na celý rok.

    Dávejte proto hned na začátku roku pozor na všechno, co souvisí s prací, výdělečnou činností, podnikáním a jakýmikoliv změnami na těchto rovinách. Může se vám ukázat třeba i začátek vaší pozdější oslnivé kariéry. Únor se ukazuje jako důležitý měsíc z hlediska spolupráce, do vašeho života mohou konstruktivně zasáhnout Berani, Blíženci a Ryby, ale pozor, ještě nemluvím o vztazích, přátelství, partnerství, manželství a sexu.

    Tady bude vývoj vztahů na začátku roku 2017 trochu zamrzlý, může se klidně stát i to, že se hned první týden v lednu 2017 do někoho zamilujete a on(a) se bude ve vaší přítomnosti tvářit, jako že vás nevidí, popřípadě nebude reagovat tak, jak byste si, milí Raci, představovali. To se všechno spraví během března, dubna a května. Je pravděpodobné, že už na začátku března 2017 k vám někdo zahoří láskou vroucí a celý tento rok budete v oblasti vztahů, sexu a lásky naprosté jedničky. Zvláště v přítomnosti Býků, Blíženců, jiných Raků, Lvů a Panen.

    Vaše přitažlivost pro ostatní postupně poroste až v červnu a v první polovině července 2017 dosáhne vrcholu. Právě v tuto dobu budete mít nejlepší příležitost vyřídit si všechno, co se týká práce, zaměstnání, podnikání a financí a samozřejmě také nedořešených vztahů rodinných, soukromých nebo jiných. Takže, pokud se chcete vdávat, ženit nebo uzavřít životní pojištění, tak nejlepší doba je speciálně pro vás červen a první týden v červenci 2017.

    Konec července a začátek srpna je vhodný na odpočinek a dovolenou. Hned na začátku srpna vstupuje do vašeho znamení Venuše a 18. a 19. srpna 2017 se v Raku spojuje s Měsícem, je to silné jinové znamení, v sousedním Lvu je Slunce s Marsem, symbol silného jangového principu, jinými slovy, přeloženo do lidštiny, nejvhodnější doba k oplození či započetí potomka zvláště, když se mystérium početí odehraje během romantické dovolené nebo někde na cestách. Září a říjen budou Raci lehce v útlumu, nic negativního jim nehrozí, takže si mohou užívat života a odpočívat.

    Listopad a prosinec 2017 nebudou tak úplně klidné měsíce, je vysoce pravděpodobné, že do života Raků vstoupí nějaké důležité zprávy, může od nich někdo z rodiny nebo někdo z hodně blízkých přátel čekat pomoc, která se obvykle neodmítá, takže je možné počítat i s tím, že závěr roku 2017 bude spojený s řešením starostí, ale nebudou to starosti týkající se přímo Raků, ale jejich dobrých známých, popřípadě partnerů a rodinných příslušníků. Raci sami pevně a neochvějně vstoupí do roku 2018 s pocitem, že mají za sebou další velmi úspěšný rok.

     

  • 5.

    Lev

    lev
    lev
    Autor: shutterstock.com
    Lev je silné znamení, jsme zvyklí na to, že Lev je král a co řekne Lev, s tím obvykle souhlasíme. Do začátku roku 2017 ale budou Lvi vstupovat nikoliv přímo jako šéfové a vládci, ale spíše jako zástupci šéfů a pobočníci vládců. První planeta, která se těsně před polovinou ledna 2017 do Lva dostane, je Měsíc a nastane konstelace slibující začátek řešení partnerských problémů.



    Jinými slovy to vypadá tak, že všechno bude v životě Lvů v pořádku, zdraví bude fungovat, nejsou zde žádné osudové konstelace varující před možností nějaké osudové nehody nebo neštěstí či náhlého onemocnění a jiných negativních zásahů do harmonického života, jediné, co se bude muset řešit, jsou vztahy partnerské, mezilidské a s velkou pravděpodobností i vztahy v rodině.

     

    Zajímavá konstelace slibující Velké Řešení vztahových záležitostí nastává na začátku května 2017. Květen vypadá už nyní velmi romanticky a ke konci května veškeré konstelace slibují možnost vstupu nového zajímavého partnera do života.

     

    Lvice, které jsou nespokojené v současném vztahu, mohou na přelomu května a června 2017 potkat svého ideálního partnera (ideální partner = chlap, co po čase tolik nevadí) a v případě vyřešení ekonomických závazků se mohou vymanit ze starých, nefungujících vztahů. V červenci 2017 nastávají slibné konstelace týkající se buď pracovního postupu, nebo nějaké užitečné pracovní změny, v případě podnikání to bude vzestup obratu a příliv nového kapitálu použitelného v oblasti vlastního podnikání.

     

    Červenec je období, kdy i zaměstnanec může lehce a nenápadně požádat o zvýšení mzdy, koneckonců ani pan prezident to ve svém vánočním projevu nevyloučil jako nemožné. Konec července a začátek srpna 2017 se dá označit jako „období síly“, konečně se mohou Lvi opět chopit žezla, jak jsou podle svého znamení na to zvyklí, souhra Slunce, Marsu, Merkuru a Měsíčního vzestupného uzlu dá Lvům takovou sílu, že v jakémkoliv boji o cokoliv přesvědčivě vyhrají.

     

    Do konce srpna bude dobojováno a nastane lásky čas, ve Lvu je Mars a Venuše, zbytek si snadno domyslíte. Konec srpna a září a samozřejmě i říjen jsou měsíce vhodné k odpočinku, menší dovolené a lásky hrám. Listopad a prosinec přinesou trochu starostí, ale nebudou to starosti, které by se týkaly přímo života chrabrých Lvů, spíše to budou starosti přátel a známých, kteří nevyjdou s penězi a budou potřebovat půjčit, popřípadě budou potřebovat pomoc s čímkoliv jiným. Pro Lvy samotné bude rok 2017 velmi úspěšný jak v práci a podnikání, tak i v partnerství.

     

  • 6.

    Panna

    panna
    panna
    Autor: shutterstock.com
    Vaše znamení, milé Panny, přímo svádí k myšlenkám na kouzlo první lásky, ale v roce 2017 vás čekají úlohy, spojené spíše s ekonomikou, financemi, penězi a účetnictvím. Od začátku roku až do dubna bude všechno podřízeno vašemu osobnímu účetnictví, ať už budete řešit záležitosti kolem zdraví, práce, vztahů nebo rodinných problémů, všechno se budete snažit urovnat a vyřešit s kalkulačkou v ruce nebo s chytrým mobilem přepnutým na kalkulačku v ruce.

    Naštěstí se v dostřelu našich předpovědí netýkají astrologických Panen žádná znamení smůly nebo jakýchkoli negativních osudových zvratů, takže pokud dodržíte pravidlo, že před zatáčkou se vždy vyplatí lehce přibrzdit, propočítáte se celkem bez nehod až do poloviny roku 2017, aniž by vás cokoliv zaskočilo nebo nepříjemně překvapilo.

    Na dovolenou jeďte raději v červnu a v první polovině července, protože na konci července se dostává do vašeho znamení Merkur, jehož kladný vliv, posílený navíc i Sluncem, Marsem a Venuší budete cítit až do konce září. Je možné, vzácné Panny, že v tomto období získáte i nějaké peníze, se kterými jste v podstatě ani nijak moc nepočítaly, takže o to více potěší.

    Říjen je pro vás velmi dobrý měsíc na vztahy, takže pokud budete mít dojem, že buď starý vztah potřebuje revitalizaci nebo by si zasloužil slavnostně ukončit a rozpustit v minulosti pomocí nového vztahu, říjen 2017 je pro to jak stvořený. Listopad bude měsícem klidu, znovu si všechno přepočítáte a zjistíte, že jste se jako pečlivé Panny ale vůbec v ničem nemýlily. Prosinec pro vás bude důstojným zakončením roku 2017, který ale budete brát v podstatě jako určité účetní období, ale není zde žádný důvod k nespokojenosti, zvláště pokud budete mít všechno podepsané a notářsky ověřené. Prostě budete spokojené.

  • 7.

    Váhy

    váhy
    váhy
    Autor: shutterstock.com
    Vstup do roku 2017 je pro vás symbolem naděje a očekávání nových zítřků. Váhy už to mají v „povaze“, že musí stále něco hodnotit a oceňovat nebo kritizovat, neříkám, že je to zrovna ten nejlepší životní úděl, ale některé z dvanácti znamení to na svá bedra vzít muselo a Váhy se asi ukázaly jako nejvhodnější.

    Váhy mají ve svém znamení Jupiter, planetu štěstí, je to v podstatě něco jako vrchní bůh všech ostatních planet a už jenom podle toho by se dalo říct, že za vydatné pomoci Jupitera se bude na Váhy sypat štěstí ze všech stran, tak nějak na obě misky vah rovnoměrně – a to až do října 2017. Potom se Jupiter přesune do mírně zoufalého Štíra, který už bude podporu ze strany vyšších sil potřebovat jak prase drbání. Leden až březen 2017 bychom u Vah mohli nazvat měsíce setrvačnosti, všechno, co se v roce 2016 rozjelo a k čemu byl položen základ, poběží podle prvního Newtonova zákona jako by se nechumelilo (i když se chumelit bude), Váhy se budou snažit stabilizovat se v práci či zaměstnání, budou sbírat zkušenosti, udržovat vztah a plánovat budoucnost.

    V březnu a v dubnu je možné, že pocítí nepříjemný tlak kvůli nedostatku financí, spíše by to asi měl být podtlak, když mluvím o nedostatku, ale berte to jenom jako poznámku pod čarou, psychicky člověk cítí spíše tlak než podtlak, v případě astrologických souvislostí týkajících se Vah kolem března a dubna 2017 je právě zajímavé, že Merkur, planeta financí a komunikace a svým způsobem i pracovního štěstí je v opozici k Váhám na druhé straně horoskopu, v prvním, kardinálním znamení v Beranu. Berani by mohli Vahám v této situaci pomoct.

    Trochu krušnější doby týkající se financování vlastní existence potrvají do června 2017, potom se situace citelně zlepší, přijdou nové pracovní nabídky, v podnikání se může rozjet nový business, stejně tak se může objevit odhodlaný investor. Jupiter je sice planeta štěstí, někdy ale také znamená vrtkavost, čili ke štěstí nakonec dojdete, ale cesta může skrývat nečekaná překvapení.

    Do konce září se Váhy budou starat především o svoji práci a obživu a o rodinné a milostné vztahy a svým způsobem budou šťastné. V říjnu se v jejich znamení sejdou Slunce, Merkur a Jupiter, to je sestava, kdy by si měl člověk vsadit, i když to jinak nedělá, samozřejmě tak nějak rozumně nebo symbolicky, ale v říjnu 2017 nastane pro Váhy očekávaný a důležitý řízný obrat k lepšímu.

    V polovině října opouští Jupiter Váhy a Váhy budou muset bojovat samostatně, samy za sebe. V druhé polovině října odchází z Vah Merkur a 23. října opouští Váhy Slunce.
    Zůstávají Venuše a Mars, Váhy se mohou spolehnout, obecně řečeno, na nehynoucí vztah mezi mužem a ženou. Partnerství bude pro Váhy důležité, dalo by se říct, že ještě důležitější než přítomnost Jupitera, který se do Vah dostane opět až koncem roku 2028. Rok 2017 se pro Váhy odehraje pod heslem Láska zvítězí nad vším!

     

  • 8.

    Štír

    štír
    štír
    Autor: shutterstock.com
    Štíři měli v poslední době tak trochu smůlu, protože v jejich znamení je už pár měsíců Černá Luna a s Černou Lunou v zádech vstoupí i do roku 2017. Černá Luna umocňuje vliv ostatních aspektů a planet, takže kolem 22. ledna 2017, kdy se setká Černá Luna s Měsícem ve Štíru, očekávejte nové nabídky týkající se práce, podnikání a částečně také vztahů. 


    Ale pozor, ne všechny nabídky budou dobré, takže jak s těmi nabídkami, tak i se vztahy postupujte opatrněji, pokud jste se chtěli nebo chcete rozvádět, rozcházet či vyměňovat partnery a partnerky, tak to raději ještě nechte na březen nebo duben, je totiž silně pravděpodobné, že se vaše životní situace začne nápadně zlepšovat v druhé polovině února 2017.

    Zvláštní den pro vás bude 18. únor 2017, kdy dojde ke spojení (konjunkci) Černé Luny a Měsíce a současně se Černá Luna přesouvá ze znamení Štíra do sousedního Střelce. To je den, který vám přinese spoustu zajímavých náhod a nabídek, pouze se musíte správně soustředit, abyste si dokázali dobře vybrat, znáte, jak někdo vybíral tak dlouho, až přebral, nebo jak dědeček měnil, až vyměnil, tak se na to duševně připravte a všechno dopadne dobře.

    Březen, duben a květen pro vás budou měsíce odpočinku, pocítíte příliv fyzických i psychických sil, což samozřejmě neznamená, že nebudete nic dělat a nebudete se o nic starat, naopak, můžete chodit do fitka, pracovat na sobě, snažit se upevnit své postavení v práci a svou kariéru.

    Budete takzvaně páni nebo paní svého osudu, co si naplánujete, to se vám splní, pokud samozřejmě nebudete požadovat po osudu nesmysly a v říjnu 2017 se ve vašem znamení sejdou Slunce, Merkur, Měsíc, Jupiter, to znamená, že pokud si vezmete dovolenou v srpnu nebo v září a v říjnu se budete věnovat práci, pracovním nabídkám, podnikání, navazování nových známostí a hledání dalších příležitostí ke konstruktivní spolupráci, tak uděláte pro svůj osud to nejlepší, co v roce 2017 udělat můžete.

    Šťastné období na práci i na vztahy potom máte až do konce roku 2017, na který potom budete vzpomínat jako na rok velkých životních změn.

  • 9.

    Střelec

    střelec
    střelec
    Autor: shutterstock.com
    Je možné, že se při vstupu do roku 2017 nebudete cítit tak odhodlaně a slavnostně jako příslušníci ostatních znamení. Dlouhodobější přítomnosti Saturnu činí život poněkud těžším zvláště v oblasti práce a podnikání a to se přenáší i na postupně stále víc a víc chybějící spokojenost v partnerství, manželství a v rodině.

    Saturn je něco jako životní zkouška, i když se saturnský princip nedá překonat, Saturn je Čas a všechno, co se v čase zrodilo, času podléhá a čas opět stráví, Saturn je jediný šoumen, u kterého je přirozené, že požírá své vlastní děti, což je samozřejmě míněno obrazně.

    Hlavním úkolem esoteriky je oblafnout čas, aby začal trávit sám sebe, což je jediná možnost, jak dosáhnout bájné nesmrtelnosti. K podobným myšlenkám dospívají hlavně ti, kteří se s Časem setkali v jeho prapodstatě, například díky přítomnosti Saturnu ve svém znamení, takže je možné, že se v lednu a v únoru 2017 začnete zajímat o svůj vlastní duchovní růst, ale neříkám, že se musíte začít zajímat o esoterní duchovno, může se to projevit odhodláním nebo rozhodnutím začít studovat psychologii, popřípadě nápadem začít studovat cokoliv, abyste si zvýšili kvalifikaci.

    Od druhé poloviny února až do první poloviny listopadu 2017 máte ve svém znamení Saturn i Černou Lunu, což se vám s velkou pravděpodobností podruhé už nikdy nestane, jsou to obě znamení, která se často vykládají jako znamení smůly nebo neštěstí. Naštěstí se podobné konstelace dají i využít k vlastnímu prospěchu, například když si řeknete, že se pustíte do studia něčeho užitečného, třeba se začnete učit jazyky – a jak známo, kolik řečí znáš, tolikrát jsi člověkem, potom už stačí jenom ty lidské životy, co budete mít k dispozici, seřadit, aby neběžely paralelně vedle sebe, ale sériově za sebou a hned si tím neskutečně prodloužíte svoji vlastní existenci.

    Z hlediska práce, podnikání a peněz vám bude nejpříznivěji nakloněný konec listopadu a prosinec 2017, takže kdybyste se vydali jako prodejci na vánoční trhy 2017, tak strhnete EET kasu. Z hlediska partnerství, sexu a lásky bude pro vás rok 2017 celkem vyrovnaný, více než osudnými náhodami se vše v této oblasti bude řídit pravidlem, jak si kdo (a s kým) ustele…

  • 10.

    Kozoroh

    kozoroh
    kozoroh
    Autor: shutterstock.com
    Málokdo vyrazí do roku 2017 s takovým odhodláním a radostí jako Kozorozi. Do poloviny ledna vládne jejich znamení, přičemž své síly v boji za lepší zítřky hned od začátku na straně Kozorohů spojují Slunce, Merkur a své k tomu může říct i Pluto, i když celá řada astrologů s Plutem nepočítá, ale v amerických groteskách mě Pluto vždycky pobavil.

    Od začátku roku, možná už od Silvestra 2016 mohou Kozorozi řešit své pracovní postavení ve firmě, mohou si plánovat reformu manželství nebo partnerství, mohou začít s podnikáním nebo pokračovat v podnikání, komunikační a finanční princip Merkuru jim bude nakloněný až do konce prvního týdne v únoru. Bylo by dobré do této doby vyřídit co nejvíce záležitostí týkajících se práce a financí, protože právě teď jsou k tomu vhodné veškeré hvězdné i planetární konstelace.

    Celkově bude rok  2017 Kozorohům příznivě nakloněný, všechno se jim bude dařit, aniž by jim do čehokoliv zasahovaly vyšší negativní síly, to jsou takové ty nešťastné náhody, které se většinou stávají na silnicích, vesele si jedete, jste silní, úspěšní, šťastní a máte před sebou záviděníhodnou kariéru najednou lup – a zavřou vás do kriminálu, protože jste někoho zabili – a to všechno se odehraje tak rychle, že si toho ani nestačíte všimnout, proberete se až při přepočítávání vězňů.

    Kozorozi, pozor, bezstarostná část roku 2017 pro vás končí v polovině listopadu, kdy se do vašeho znamení přesunuje nebo přesouvá, prostě souká Černá Luna z vedlejšího Střelce.

    Ježíšek a konec roku 2017 může být pro vás trochu napjatý, zkouška nervů nebo přijde nepříznivá zpráva, prostě se připravte na to, že bude dobré přinutit se vůlí zachovat chladnou hlavu a zvládnout nějakou nepříjemnou situaci. Když na to budete připravení, tak všechno zvládnete, nikomu neublížíte a nikdo neublíží vám a budete si moct v kalendáři odhákovat zase další úspěšně završený rok.

  • 11.

    Vodnář

    vodnář
    vodnář
    Autor: shutterstock.com
    Vodnáři se po pracovní stránce těžce rozjedou hned od začátku roku 2017. Minulý rok pravděpodobně nebyl z hlediska práce a podnikání nic zvláštního, ale v tomto roce si všechno vynahradíte. Prakticky celý únor 2017 je pro Vodnáře jak stvořený pro jakékoliv pozitivní změny v pracovní oblasti. Je možné, že nemáte žádné dluhy, ale s financemi jste zatím vycházeli jen tak tak, téměř na hranici bídy, za to samozřejmě nemůže nikdo jiný než nepříznivé konstelace v horoskopu, které se naštěstí už mění k lepšímu.

    Březen vypadá velmi poklidně, upraví se napjaté vztahy v partnerství a pracovní vztahy začnou fungovat v tom smyslu, že začnou představovat cestu k pravidelnému zisku. Nebudou už jen námětem k diskusi při sešlostech, schůzích a slavnostních shromážděních. Pokud budete ještě v březnu hledat práci, tak nejlepší šance budete mít kolem 23. března 2017 krátce po jarní rovnodennosti.

    Vaše postavení v rámci práce, podnikání a nakonec i v rámci rodiny a vztahů bude trochu zvláštní, protože Vodnář zůstává od začátku března 2017 až do konce roku 2017 planetárně opuštěn, ano, může si občas připadat jako kůl v plotě, jako kdyby se jeho znamení vyhýbaly jakékoliv osudové impulsy, na druhou stranu je to symbol samostatnosti a znamení, že právě cesta samostatnosti je pro Vodnáře tento rok cestou nejlepší.

    Samozřejmě to neznamená, že by Vodnáři zůstali bez pomoci a nikdo by je nepolitoval v jejich strádání, ale bude se dost těžko hledat práce nebo pracovní uplatnění, těžko se bude udržovat šťastné a bezkonfliktní partnerství. Na jakékoliv pracovní změny jsou dobré právě hned leden a únor, kdy je ve Vodnáři Slunce a Merkur, a potom až květen, kdy na Vodnáře začne působit Měsíční sestupný uzel, který obecně znamená, že nastává příležitost řešit nepříliš utěšenou finanční situaci.

     U Vodnářů je dobré tento rok přemýšlet o kombinaci zaměstnání s vlastní samostatnou pracovní činností jako osoba samostatně výdělečně činná nebo jako umělec/umělkyně nebo i třeba spisovatel(ka) či redaktor(ka). Na velké životní změny nebude tento rok čas ani příležitost, nicméně i tak se mohou Vodnáři uplatit především v pracovní oblasti, a to hlavně kvůli své vlastní aktivitě, šťastných osudových příležitostí bude poskrovnu.
    Mohou se ale naučit plno zajímavých věcí, které mohou využít v pracovním nebo výdělečném procesu v dalších vodnářsky poklidných letech.

  • 12.

    Ryby

    ryby
    ryby
    Autor: shutterstock.com
    Ryby vplují do roku 2017 s vervou a nadějí. Hned na začátku roku mají ve svém znamení Mars, Neptun, Venuši a Měsíční sestupný bod, mohou využít výborných konstelací pro jakoukoliv intelektuální činnost.
    Budeme chvíli sledovat jakoukoliv Rybu a hned se budeme  zaraženě ptát, proboha, jak to, že ještě nepřednáší na Karlově univerzitě? Vynikající planetární sestava, která Ryby doslova nese na ramenou slávy cestou úspěchu, slouží Rybám a vlasti až do konce ledna, potom se přesouvá do sousedního Berana a Rybám zůstává v jejich znamení Neptun, což je zvláštním způsobem pomalá planeta, která v Rybách bude působit na inspiraci až do roku 2026, proto se ani nebudeme divit, když Ryby získají pocit, že není kam spěchat a že je v životě už nic nepřekvapí.
    V druhé polovině února až do poloviny března 2017 jsou pro Ryby vynikající konstelace na zdraví, partnerství a především i na práci, a to platí i pro důchodce, kteří mají svá pracovní léta už dávno za sebou.

    Dá se čekat, že v březnu přijdou nové pracovní nabídky, popřípadě se vyřeší i finanční otázka rybího života, pokud to zatím nebyla žádná zvláštní sláva. Duben je pro Ryby měsícem inspirace, umělecké tvorby a šťastných nejenom mezilidských vztahů. Květen a červen budou pro Ryby měsíce klidu, částečného odpočinku a tiché, nenápadné tvorby. Ryby mohou od května až do konce roku 2017 spolupracovat prakticky s jakýmkoliv znamením, bez problémů se domluví s kýmkoliv, mohly by tedy pracovat i v takových oborech jako Ryba-vyjednavač nebo Ryba-překladatel-tlumočník (umí-li jazyky), popřípadě Ryba-učitel, prostě taková Ryba-systémový guru.

    V oblasti zdraví nejsou v roce 2017 pro Ryby žádné prudké výkyvy, spíše bychom mohli mluvit o nadstandardní vyrovnanosti. Nejlepší měsíce na menší či větší dovolenou jsou pro Ryby červen a potom až září. V hlavní sezóně si Ryby moc neužijí, nicméně konečné rozhodnutí nechám na nich.

    Finanční stránka není vyloženě velrybí, ale už od podstaty věci se Ryby nemusí bát, že by se v oblasti financí utopily, i když asi budou své příjmy skládat z různých parciálních možností. Celkově by se dal rok 2017 pro Ryby ohodnotit jako klidný a přínosný. Pokud nebudou Ryby samy za sebe zbytečně riskovat, žádné zvláštní nebezpečí jim až do konce roku 2017 nehrozí.

     

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz