V pondělí budeme svědky velmi zvláštního jevu.  Uvidíme „Krvavý“, tedy dočervena zbarvený měsíc, ale zároveň bude úplněk a to úplněk super velký, protože bude velmi blízko země. 

Zabarvení Měsíce je způsobeno úplným zatměním, kdy jeho povrch osvětlují nepřímé sluneční paprsky, které se lámou v zemské atmosféře. No a ještě navíc se to všechno stane ve svátek svatého Václava, českého patrona.
K zatmění dojde asi ve 3:47 středoevropského času.  Nejdříve ho opět uvidíme až v roce 2033. Navíc, máme poprvé příležitost vidět skoro celý průběh jevů, které se na noční obloze objeví.


Krvavý, nebo rudý? Spor astrologů.
Zatímco astrolog Petr Mesany před Krvavým úplňkem varuje, Raven Argoni v něm vidí spíše posla sexuální energie, kterou lze využít pozitivním způsobem. V případě superúplňků jsou měsíční energie vždycky silnější a tento ve znamení Vah přináší oživení společenských vztahů, spolupráce, apeluje na laskavost, zodpovědnost a smysl pro spravedlnost v nás.  Rudá barva může ovšem znamenat i nebezpečí, kterému jsme při rozhodování vystaveni.

Slunci vládnou Váhy, úplněk je však v Beranu

Základní energie: Síla, energie, násilí, vyjádření, soběstačnost, rozhodnost, spontánnost, odvaha, nadšení.

BarvaČervená

Základní živel: Oheň

Vyhněte se: Přeskakování či vynechávání jednotlivých kroků rituálu či uspěchání rituálu. 

Pozor na: Svoje nálady.

Úplněk v Beranu - Slunce ve Vahách

Základní lunární živel: Oheň

Základní solární živel: Vzduch

Doporučené rituály při úplňku: Společenský úspěch, získání nových přátel, vnesení vášně do milostných vztahů.

Rituál pro posílení energie
Rudý superúplněk bude velice silný, je tedy vhodné období pro zahájení nového projektu, či vztahu. Ano, jdete do rizika, ale někdy je třeba pustit se do hry. Beraní energie nás však učí nejen bojovat, ale i zachovat klid v krizové situaci. Ukažte světu, co se ve vás skrývá.
K rituálům v Beranu patří červená barva, ostatně, k podzimu také. Červené svíce, červené polodrahokamy, rudé hrozny a jablka jako obětina a dekorace.  Tentokrát k rituálu nevolte meditační, ale živější hudbu, která vás stimuluje.

Zapalte červené svíce a pak si sami sebe představte v pozici, ve které byste chtěli být. Představte si sami sebe jako vítěze. Jako člověka, který ví, co chce a ví, jak to získat. Představte si sami sebe, jak se koupete v úspěchu a snažte se vnímat silnou energii, která ve vás pravě nyní koluje. Je to síla, kterou máte a kterou můžete pohnout světem. Síla a energie, to jste vy. Úspěch a život to jste vy. Tak se dejte do práce.

Každý úplněk v Beranu vám otevírá dveře k novým možnostem. Chce to byt aktivní a věřit si, že na to máte.  Superúplněk vám k tomu může pomoci.

Pozor!!
Budete Krvavý úplněk pozorovat? Vyfoťte ho a pošlete svou fotografii  k nám do Blesku na mail tip@blesk.cz.