Panna je zemní znamení stejně jako Kozoroh a Býk a její vláda znamená stabilitu. Její planetou je Merkur, který přináší praktičnost, realistický pohled a smysl pro detaily. 

Novoluním začíná nový cyklus, je chvíle pro nové příležitosti, nové začátky, což se k zahájení školního roku skvěle hodí, protože ten u rodičů i dětí vždycky znamená novou etapu.

Rozlučte se s minulostí a naplánujte budoucnost. Ti, kdo se narodili ve znamení Panny, by měli v tento den věnovat čas hlavně sami sobě.

A co vám o novu radí Panna: Přestaňte na sobě hledat chyby a začněte si víc věřit.

Je důležité být pozitivní. Procházky v přírodě jsou ideální řešení pro tyto dny – příroda vás nabije pozitivní náladou a sejme z vás zátěž.

Je-li novoluní  ve znamení Panny, tak je tu ideální čas na řešení záležitosti kolem financí a veškerých investic.

Co přináší nov?
V magii je to doba, která volá po nových příležitostech. V magickém kruhu se nový Měsíc nachází na východě – v místě, kde vychází, a v místě svítání. Tato útlá krása se považuje za zranitelné mládí, v němž je již obsažen blížící se úplněk, který však ještě nenastal. Nov je panna, nevinnost, početí. Je to vhodná doba pro práci na svém zdraví a osobním růstu a pro realizaci plánů pro nadcházející měsíc. Je to nejdůležitější období pro pochopení, může být ideální pro rozjímání a meditaci. Novoluní je časem černé magie, a to zvláště během zimních měsíců, kdy je málo světla. Novoluní končí přibližně tři dny před první čtvrtí.