Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čarodějka Ariana radí: Teď je moc léta největší

/
  • Začátek léta je časem magie
    Začátek léta je časem magie (iStock)
    24. června 2019 ● 10:00

    Oslavy letního Slunovratu,  pod které patří i Svatojánská noc se slavily dávno před tím,  než se objevilo křesťanství. Tyto ty dny se nazývaly Midsummer. Nemají sílu jen 21.6, ci 24.6, síla Matky Země má tuto magickou Moc přibližně 7 dni. Takže můžeme slavit leto a čarovat v průběhu tohoto týdne. 

  • 1.

    Svatojánská noc

    Svatojánská noc je prodloužením oslav Letního Slunovratu. Nemusíme jet ke Stonehenge, tam je stejně narváno rádoby Druidy, kteří zprofanovali posvátnost tohoto místa.  Nám stačí jakýkoliv kopec, či skála.  Příroda je pro spojení s Matkou zemi velmi důležitá.  Skály máji v tuto dobu obrovskou silu.  Mohou z nás vytáhnout jak to dobré, ale i třeba nemoc, takže se pár dní můžeme cítit oslabení. Nejjednodušší magie si prostě na skály sednout a čerpat jejich ocitnou energii.  Uvolnit se a představovat si modrou energii, která vyvěrá z útrob skal či menhirů.  A pak se stačí zaměřit na přání, které neseme v srdci a jednoduše požádáme Matku zemi, aby nám ho splnila. 

    Vždy ale musíme říct „Staň se vůle tvá,“ tím dáváme najevo Vesmíru, že nechcete ovládat něčí svobodnou vůli, obzvlášť když se to týká partnera,  který  nás opustil, nebo se prostě jen něco mezi vámi pokazilo. Ale přát si můžeme zdraví, štěstí, peníze atd.

    ...
    ...
    Autor: archiv

  • 2.

    Oslavy ohně

    Byly to ohňové oslavy, na kopcích se rozdělávaly, ohne, které bylo nutné přeskočit, aby vás nabily novou sexualitou. Sbíralo se devatero bylin.  Dívky a ženy měly byt při hledání nahé a pak se nad ránem byliny spletly do věnce a pustily se po vodě, aby přivolaly osudovou lásku. A samozřejmě se také rostliny sušily a využívaly se k léčení, či k ochraně domu. K těmto svátkům také patří nespoutaná sexualita, řádilo se v přírodě, případně na polích, aby byla zajištěna plodnost půdy.

    Světlušky, které se objevují v tomto čase, mohly lidem ukázat cestu k podkladu nebo zlatému kapradí.  Podle legend otevíraly skály,  které vás mohly zavřít na rok i déle... a když vás propustily,  vy jste byli nadále mladí,  ale lidé kolem vás zestárli.

    Mohli jste potkat víly, elfy, skřítky nebo jiné elemenální bytosti. Stromy na vás mohly promluvit, promlouvala i zvířata...

    Je dost možné, že si naši předkové zpestřovali oslavy pitím odvarů z omamných rostlin a prožívali pak stavy rozšířeného vědomí. Toho se ale vyvarujte, kouzelná moc začínajícího léta bude stačit.

    Vrba
    Vrba
    Autor: iStock

  • 3.

    Kouzlo na přivolání lásky podle čarodějky Ariany Argoni

    Budete potřebovat červenou svíčku, růžový nebo červený lístek, na který napíšeme své přání, například, aby do našeho života vstoupila láska.
    Pak zapálíme červenou svíci a lístek spálíme v kovové nádobce.

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz