http://horoskopy.blesk.cz/denni-horoskop

http://horoskopy.blesk.cz/denni-horoskop

Autor: blesk.cz

Domácí skřítci a jiná havěť
Při dnešním způsobu bydlení jaksi nemáme možnost magickými metodami určovat místo, kam postavíme kamna, jen s obtížemi budeme v činžáku vedle dveří sázet jeřáb a ověšovat návazci každý kus nábytku také působí poněkud bizarně, ale i tak nemusíme kleptomanické skřítky hospodáříčky rovnou vymést z předsíně.

Kouzelnou chýši sice z běžného bytu těžko uděláte (je otázka, jestli je vůbec žádoucí se o to snažit), ale jisté postupy a ochranná kouzla lze aplikovat i na byt nejmodernější. A misku mléka koneckonců můžete v kuchyni nechat také. Buď ji vypije nějaký hospodáříček, nebo si holt přilepší domácí zvířectvo.

Krb, práh a stůl
I když by se nám, kteří praktikujeme magii, krb občas hodil, většina z nás jím nedisponuje, a dokonce i ti, kteří mají to štěstí vlastnit dům krbem se pyšnící, v něm běžně netopí. Dříve však byl krb či ohniště centrem domu a k ohni v něm planoucímu se vázalo množství pověr a rituálů. Také komín, jako magický vstup do domu, bylo nutné chránit kouzly. K tomu sloužily většinou byliny, v krbu pálené. Větvičky olivovníku, zavěšené na komíně, ho udržovaly v bezpečí a odpuzovaly blesky, střevíčník pantoflíček zavěšený v komíně zas chrání obyvatele před kouzly zvenčí. Krb samotný chrání podkova, zahrabaná v popelu. Je výhodné umístit na krbovou římsu hrnek soli. Pokud nastane hádka nebo nebezpečí, stačí vhodit špetku soli do ohně a pozitivní kouzlo hned ochrání váš dům.

Krb lze využít i jinak. Pokud je v domě nemocná osoba, je vhodné topit dubovým dřevem. Odsává nemoc, chrání ostatní před nákazou a pomáhá při uzdravování. Před milostnou schůzkou je nejlépe zatopit dřevem jabloně, jasan přináší do domu energii, borovice peníze a jalovec poskytuje ochranu celé domácnosti.

Dalším důležitým místem domu, nejen z hlediska magického, jsou dveře. Rituály, které s nimi přirozeně spojujeme, jsou ochranné. Nade dveře pověšený bambus či věnec z listí a trní zažene záporné síly. Česnekem a koprem odradíme zlé a závistivé, sáčkem soli nebo zvonečkem zavěšeným na kliku pak odeženeme démony. Pokud se chcete chránit ještě důkladněji, natřete vstupní dveře modrou barvou a zatlučte do nich tři hřeby do tvaru trojúhelníku (s jedním vrcholem směřujícím vzhůru).

Zvláštní kouzlo mají také klíče. Někdy jsou považovány za symbol falu, mužského principu, ale také za znak vyššího vědomí a magické iniciace.

S klíči se dá dělat mnoho kouzel, poměrně jednoduchá je například terapie impotence vložením starého železného klíče pod matraci. Existují však i složitější ochranná kouzla, jako například to následující:

Sežeňte si tolik starých klíčů, kolik máte v domě či bytě dveří. Pak obejděte všechny dveře, každých se dotkněte jedním klíčem a při doteku říkejte toto zaklínadlo:

Drž zloděje venku,

zavři je do noci,

zamkni je daleko,

nedej vstoupit škůdci.

Toto opakujte s každým klíčem, pak je svažte všechny dohromady červenou stužkou a pověste nad hlavní dveře jako magickou ozdobu.

Pokud chcete ochránit také okna vašeho příbytku, položte na parapet bílé oblázky, kousky skla nebo mušle.

Důležité jsou také kusy nábytku a mezi nimi jednoznačně kraluje stůl – oltář. Je velmi důležité, z jakého dřeva je vyroben, to platí i o ostatním nábytku.

Ebenový nábytek se skvěle hodí k magickým rituálům, dubový zajišťuje štěstí, zdraví a všeobecnou ochranu domova, borovice přitahuje peníze a má vztah k zaříkávání a léčitelství, třešeň podporuje zdar věcí milostných, cedr je dřevem očistným a ochranným, javor zve do domu lásku, mahagon chrání před bleskem, ratan přináší štěstí a sílu a ořech zdraví.

Magickým kusem nábytku je také zrcadlo. Jak se bránit proti známé pověře, že rozbité znamená sedm let neštěstí? Jednoduše. Hoďte za sebe přes rameno špetku soli a kletba bude zrušena.

Světlo znamená bezpečí
Pokud se v dnešní domácnosti svítí petrolejkou, může to mít dva důvody. Buď je poškozené elektrické vedení, nebo vás právě odpojili pro neplacení inkasa. Ne, tohle není situace, kterou bych vám přála, ale přesto není od věci přinést domů olejovou lampu a zásobu svíček různých barev.

Bílé svíce zapalte při meditaci a očistných rituálech, zelené nejen že pomáhají při léčení, ale také přitahují štěstí a úspěch, růžové posilují milostnou atmosféru a přejí i přátelství, červené magicky chrání dům a vzbuzují chuť na erotické hrátky, fialové se zapalují nemocným nebo při ochranných magických rituálech, modré zas ochrání v ložnici během spánku, žluté přinášejí klid a jsou vhodné při studiu a hnědé poskytují ochranu domácím zvířatům.

Postel, základ rodiny
Postel a potažmo i místnost, ve které stojí, je dějištěm všech důležitých věcí v našem životě. Početí, zrod nového života, spánek, láska, nemoc a konečně často i smrt, to všechno se odehrává na tomhle kusu nábytku. Není proto divu, že je mu třeba věnovat patřičnou pozornost, zejména je důležité zajistit, aby postel byla správně „nasměrovaná.“

Spánek s hlavou mířící k severu zvyšuje stabilitu, klid, prosperitu a pomáhá zotavit se z nemoci. Sever je také zdrojem magické síly.

Východní směr je spojován s vírou a duchovnem, mentální silou a svobodným myšlením. Tento směr je vhodný pro mnoho lidí, akceptuje přirozený běh nebeských těles, zato spaní s hlavou na jih podle tradice přináší únavu, nespavost a nemoci.

Spánek s hlavou na západ posiluje okultní schopnosti, tvořivost, citlivost a je ideální pro umělce.

Pokud trpíte nespavostí, zkuste si dát pod polštář svazek lístků nebo lazurit. Když  je nespavost příliš úporná, ušijte si polštářek a naplňte ho celerovými semínky a bavlnou.

Pokud máte v plánu zábavnější využití postele, než je spánek, palte v ložnici pižmo, pačuli, rozmarýn nebo vanilku, pokoj se naplní sexuálními vibracemi.

Potíže se sexuální potencí může vyřešit trochu sušené pryskyřice dračí krve mezi prostěradly nebo snítka fíkových listů připevněná k posteli.

Pořiďte si Strážce domácnosti
Bývá to soška nebo figurka, která k nám často přijde zcela náhodně. Vizualizujte úlohu, kterou strážce či strážkyně má. Bojovník mávající mečem a zahánějící zlo, bohyně mocnými kouzly chránící váš dům… Cesta, kterou si vyberete, je jen na vás.

A na závěr varování… Právě proto, že magie, která vstupuje do našeho domu, je velmi intimní, přináší určitá rizika. Mějte se na pozoru, abyste se nestali otroky množství obsedantních rituálů, které váš život nenaplní bezpečím, ale naopak ho zkomplikují a svážou pouty, která vám berou svobodu.