Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Autokouzla: Může magie zabránit bouračce?

/
  • Jak vypadá vaše přístrojová deska?
    Jak vypadá vaše přístrojová deska? (profimedia.cz)
    9. srpna 2016 ● 10:00

    Jen klid, nebudeme si tu teď opakovat nic o „povinném vybavení vozidla“, nebo prohlídce před jízdou, dokonce ani nebudeme uklízet staré lahve od oleje, dotkneme se však tématu pro mnohé magiky ambivalentního. Co je magického na páchnoucí plechovce krmené benzínem, či naftou? No, budete se divit, ale je toho hodně.

  • 1.

    Magie je prostě všude

    Ještě než znechuceně nakrčíte nos, zapátrejte ve své paměti, nebo se projděte po ulici. Všimli jste si figurek, obrázků, zkrátka různých talismanů, pověšených na zpětném zrcátku? V kolika autech visí, jistě jich bud víc, než polovina. Některá vozidla se neomezují jen na přední sklo a jsou talismany dočista přecpána.

    Dětinskost, nebo touha si v relativně nebezpečném podniku, jakým řízení auta bezesporu je, zajistit větší bezpečí. V zemích, kde je křesťanství více doma, než u nás, visí v autě často růžence a svaté obrázky, o nás najdeme spíš různé potvůrky a plivníky.

    Nevím, jestli je to příklonem Čechů k pohanství, nebo prostě tím, že většina naší populace má ke svatým proklamacím rezervovaný vztah. Když už jsme u toho, všimněte si, jak lidé o autu mluví, jak s ním smlouvají, snaží se ho podfouknout, převést a auto jim oplácí naschvály. Zkrátka, auto, i když je jako lidský výtvor poněkud hendikepováno, se snaží nahradit koně se vším všudy. A abych nezapomněla, jsou i lidé, kteří v autě žijí. Pro ty je auto „magickou domácností“, ať chtějí, nebo ne.

  • 2.

    Ochranná autokouzla

    Možná vás to nepotěší, ale začneme důkladnou očistou. Zkrátka, pořádně auto umyjeme, a při oplachování přidáme do vody ochranné byliny - vavřín, rozmarýn, kopr. Pokud se chcete vyhnout dřině s hadrem a jedete s autem do myčky, nalijte odvar do rozprašovače, auto postříkejte a potom vyleštěte.
     

    Další, v Čechách poněkud opomíjenou možností, je úprava vzhledu vozidla. Nevolte barvu, která se vám nelíbí a pokud vám to účel použití auta a kapsa dovolí, klidně ho vyzdobte motivy, které se vám líbí. Proplétající se linie (tribaly), symboly ohně a podobně auto chrání.

    K ochraně vozidla z vnějšku se používá jednoduchý rituál. Do sáčku nasypte lžičku rozmarýnu, kopru a bazalky, tento váček pak vložte pod disk kola. Rotační pohyb dodává váčku stále novou energii.

  • 3.

    Amulety a talismany

    Uvnitř auta můžeme použít nespočet amuletů. Mohou chránit před nehodami, krádeží, a poruchami. Výborným spojencem, pro věci automobilové se dobře hodící, je křemen. Sežeňte si malý krystalový křemen (můžete ale také použít třeba křemenné vajíčko). Pak zaparkujte vůz, zůstaňte v něm tiše sedět a držte kámen v ruce. Vizualizujte, jak se auto a všechno, co  k němu patří, koupe v jeho bílé magické záři. Když je krystal tak aktivovaný, umístěte ho a nějaké bezpečné místo uvnitř auta.

    Další praktické kouzlo můžeme nazvat „dračí“ či „dinosauří“. Opatřete si figurku zvířete, ze kterého jde hrůza, může to být řvoucí drak, nebo třeba tyranosaurus z hračkářství. Potom zvíře položte na přístrojovou desku a v mysli ho oživte, vyšlete k němu energii jako příkaz, aby chránilo vaše auto. Auto také ochrání palička česneku, nebo sůl. Pokud váš česnek nevoní, stejně jako mně, můžete použít jakýkoli červený předmět.

     Je také možné vyrobit ochranný váček speciálně do auta. Smíchejte kostival (ochrana během jízdy), kmín (ochrana před krádeží), rozmarýn (ochrana před krádeží), jasan (ochrana proti nehodám), pelyněk (ochrna během jízdy) a navlhčete olejem z růžové pelargónie, kadidla, nebo aloe vera. Směs promíchejte a zavažte do červené látky, pak sáček dejte do auta a občas jej promněte, abyste uvolnili energii, když přestane vonět, zhotovte si další.

    Můžete také auto vhodnou vůní vykouřit. Hodí se myrha, santalové dřev a kadidlo. Nejlépe je použít vonné tyčinky a spálit je v popelníku auta, který se pro tu chvíli promění v kadidelnici, auto samozřejmě musí stát a mít otevřená okénka.

    No a poslední rada na závět: Nevjíždějte do oblaku prachu, přinese to do vašeho života jen zmatek.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz