Nejdříve si posvětíte starý, nepoužívaný, ale pokud možno ještě funkční visací zámek. Zapálíte dvě bílé nebo světle modré svíčky a položíte mezi ně odemčený visací zámek.  Přibližně po dvaceti minutách vyslovíte nad zámkem zaklínadlo:

„Ať každý, kdo se mě pokusí okrást, onemocní a bude mu hrozit smrt tak hrozná, že bude proklínat den, kdy se narodil.“

 Toto zaklínadlo napište na kus papíru, zhasněte svíčky, položte papír se zaklínadlem na stůl a předtím, než někam na delší dobu odjedete, umístěte na zaklínadlo i zámek, který předtím zamknete. To vše dejte nejlépe na stůl nebo stolek, přibližně doprostřed chráněného bytu.

V době letních dovolených si celá řada příležitostí žádá vykonat rituál, použitelný téměř na jakékoliv přáni. 

Zapalte dvě svíčky odpovídající barvy (červená na lásku, žlutá na peníze, zelená na zdraví, modrá na spokojenost - barvy možno i kombinovat), napište tužkou na papír, co chcete, aby se splnilo. Papírek s napsaným přáním složte do malého paravánku, abyste ho mohli postavit na nehořlavou podložku. Zapalte jej nahoře z obou stran.

Papírek pomalu shoří seshora dolů a vy už víte, že se kouzlo podařilo. Popel dejte do obálky, kterou potom vyhodíte někde venku, mimo váš byt. Pokud papír neshoří jedním tahem, je možné očekávat nějaké komplikace při plnění přání.