Je důležité, abyste vždy, než začnete dělat ukvapené závěry, že u vás řádí poltergeist, hledali především logická vysvětlení. Skutečně potvrzený výskyt poltergeista je poměrně vzácný. Nicméně pokud se ve vašem domově dlouhodobě dějí všechny následující jevy a nemáte pro ně moc rozumných vysvětlení, určitě je na čase pro jistotu vyhledat pomoc psychotronika. Ten vám může s jistotou říct, zda se skutečně jedná o výskyt poltergeista, nebo ne.

TIP NA VIDEO: Jak poltergeist vystrašil dívku? Podívejte se:

Video
Video se připravuje ...
Poltergeist straší malinkou dívenku. • Youtube.com

Kdo, nebo co je poltergeist?

Slovo poltergeist pochází z němčiny a v překladu znamená hlučný duch. Lidé napříč kulturami a staletími se shodují na tom, že tento jev skutečně umí znepříjemňovat život. Jedná se o fenomén známý téměř na celém světě. A jeho přítomnost dokáže pěkně vystrašit. Nicméně v případě poltergeista nejde ani tak přímo o ducha, ale o energickou nadpřirozenou entitu, která nedá mnoha psychotronikům spát. Poltergeist proto bývá označován také pojmem recurrent spontaneous psychokinesis (rekurentní spontánní psychokineze), který vychází z toho, co vlastně představuje. Hlavním rozdílem mezi duchem a poltergeistem je především to, že se neváže ani tak na konkrétní místo, jako na jednotlivé osoby, které tuto negativní energii zpravidla nevědomě vysílají. A z toho mohou vzejít problémy.

Samy od sebe vám mizí nebo se přemisťují předměty

Jedním z nejčastějších projevů paranormální aktivity u vás doma, za kterým může stát poltergeist, je ztráta a přesouvání věcí. Odkládáte si klíče, mobil, peněženku a další důležité věci vždy na stejné místo a dobře si pamatujete kam, ale přesto najednou z ničeho nic zmizí? Občas se stane každému, že něco dá jinam, aniž by si to uvědomoval. Jestliže je ale tento scénář čím dál častější, přičemž po několika dnech marného hledání nebo rezignace, se předmět zase záhadně objeví na místě, kam patří, něco tady nehraje. Tomuto jevu se říká fenomén mizejícího objektu. Mimo jiné není výjimkou, že ztracený předmět sice najdete, ale na směšném až bizarním místě, kam byste ho sami vy ani nikdo z rodiny nedali. Například telefon v ledničce, klíče mezi knihami na poličce nebo třeba pod gaučem a tak podobně. Samovolné přemisťování věcí je pro poltergeista příznačné.

Věci v domácnosti levitují a padají

Díváte se zrovna s partnerem na napínavý film, když v tu najednou miska popcornu položená na stole z ničeho nic před vámi začne levitovat? Hádáte se zrovna hlasitě s potomkem nebo partnerem a najednou vám z knihovny začnou ve velkém padat knihy, které byly uspořádané tak, že nemohly samy vypadnout? Dramatický a nečekaný pohyb předmětů z ničeho nic může souviset s hněvem v domácnosti. Nejenom, že se leknete, ale jde o jeden z projevů negativní energie některou z osob bydlících v domácnosti.

Zvláštní spouštění světel a elektronických přístrojů

Pokud se vám během hádek, konfliktů nebo dusna v domácnosti z ničeho nic rozbliká světlo v obýváku, nejspíš nepůjde o náhodu. Když se k němu navíc ještě přidají lampy nebo sama od sebe zapínající se televize či radio i jiná elektronika, bojíte se oprávněně. Nejen, že jde o velice nepříjemný zážitek, pokud například v noci spíte a vzbudí vás radio, které se samo zaplo. Jde nejspíš také o nadpřirozenou aktivitu. Zda jde ovšem přímo o poltergeista, by měl určit odborník na tento fenomén, na něhož je vhodné se obrátit. Domněnku vám potvrdí i další podivné události, které se dějí ve vaší domácnosti. Je možné, že vám dlouho rozbité hodiny začnou samy od sebe fungovat, a to přitom už dlouho nejsou správně nastavené. Pokud se vám nefunkční předměty dají z ničeho nic do chodu, je to další signál, že se u vás děje něco tajemného.

Klepání, kroky a další zvuky

Slyšíte z ničeho nic doma hlasité bouchání do zdi nebo kroky po schodech? Nemáte pro ně žádné vysvětlení, protože jste zrovna doma sami, nebo jste všichni v jedné místnosti? V takových případech vás jistě napadne jít nejprve zkontrolovat, jestli náhodou doma nemáte zloděje. Nikoho ovšem nenajdete. Podivné, že? Společně s dalšími náznaky to může být signál o přítomnosti energické nadpřirozené entity.