Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Co vám naznačují ptáci, které potkáváte? Kos varuje před lstí, straky před ďáblem

/
  • Co vám naznačují ptáci, které potkáváte nejčastěji?
    Co vám naznačují ptáci, které potkáváte nejčastěji? (iStock)
    23. března 2023 ● 06:00

    Věděla jste, že ptáci, se kterými se setkáváte nejčastěji, vám přináší poselství? Každý pták je od pradávna spojen s určitou symbolikou. Zpozornět byste měla zejména ve chvíli, kdy některý druh vídáte mnohem víc než všechny ostatní. Jde o náhodu, nebo o tajemná ptačí znamení?

    Tajemné signály k nám příroda vysílá doslova odkudkoli. Mimo jiné prostřednictvím ptactva, které bylo v dávných dobách považováno za božské posly, protože na rozdíl od lidí a jiných živočichů umí létat. Právě opeřence naši předci tak vnímali jako klíč k tomu, co je čeká. Věřili, že jsou schopní odhalit jim jejich budoucnost. Zjistěte, co na vás osud chystá, podle toho, jaký ptáček k vám pravidelně přilétá na zahradu nebo za okno.

  • 1.

    Rorýs

    Co vám naznačují ptáci, které potkáváte nejčastěji?

     

    Setkala jste se někdy v nedávné době s rorýsem? Tmavý hnědošedý pták svým vzhledem připomíná vlaštovku, protože má podobně vykrojený ocas do vidličky. Je ovšem větší a liší se od ní také barvou. Stalo se vám, že vám vlétl do okna nebo jste ho zahlédla opakovaně před domem? Jde o velice pozitivní znamení, které vám přináší jenom samé dobré zprávy. Takové shledání vám přináší sílu a ženskost, kterou symbolizuje pohárovitý tvar jeho hnízda. Rorýs je odjakživa považován za ptáka znázorňujícího rychlost, hbitost a činorodost. Je tedy možné, že v sobě objevíte nový talent nebo se vám začne alespoň více dařit v práci i soukromém životě.

     

    Jak vyrobit krmítko pro ptáky do pěti minut? Podívejte se na video:

    Video
    Video se připravuje ...
    Vyrobte si krmítko pro ptáky za pět minut a skoro zadarmo!  • Irena Sládečková

  • 2.

    Straka

    Co vám naznačují ptáci, které potkáváte nejčastěji?

     

    Straka s sebou může přinášet dobré i horší zprávy, smutek i radost. Když zahlédnete při procházce pouze jednu, může to znamenat, že vás čekají samé nepříjemnosti. Naopak dvě jsou už předzvěstí štěstí a radostných událostí. V situaci, kdy zahlédnete hned tři straky najednou, čeká vás nebo někoho z vašich blízkých podle lidových pověstí svatba, které se budete účastnit. Čtyři straky pak věští, že můžete očekávat nový přírůstek do rodiny a pět strak v hejnu rovnou křtiny. Obávaný nešťastný počet strak je šest, který je symbolem smrti. Lidé také věřili, že sedm strak značí nebeské spojení, oproti tomu osm strak zase peklo. Při vídání devíti strak najednou se mějte obzvláště na pozoru. Může jít o předzvěst zjevení samotného ďábla.

     

  • 3.

    Holub

    Co vám naznačují ptáci, které potkáváte nejčastěji?

     

    Holubi patří mezi ptáky přinášející štěstí, hojnost a zázraky. Obecně vám setkání s holubem signalizuje, že se usadíte. Není vyloučeno, že vlivem plodné síly, kterou představuje, se v dohledné době také dočkáte přírůstku do rodiny. Tento druh ptáka je předzvěstí dobrého zázemí, života v dostatku a v mnohých jedincích může vyvolat příjemné a nostalgické vzpomínky na minulost.

     

  • 4.

    Sojka

    Co vám naznačují ptáci, které potkáváte nejčastěji?

     

    Vyskytuje se poblíž vás často sojka? Pak může jít o různorodé znamení. Předci věřili, že sojka představuje kreativitu, šikovnost vyvléct se z možných průšvihů, upovídanost a tvůrčí schopnosti. Je možné, že sojka značí, že vám v brzké době vyjde vše, na co sáhnete a projdou vám mnohé maléry. Je ale také možné, že se vás příroda prostřednictvím tohoto druhu opeřence snaží přimět k větší samostatnosti, průbojnosti a sebevědomí. Právě sojka je zářným příkladem sebedůvěry. Kromě toho je nejspíš vaším problémem stejně jako u štěbetavé sojky prostořekost, a měla byste si dávat větší pozor na to, jak se chováte k ostatním. Je možné, že svým neempatickým jednáním někomu ubližujete, může tomu být ale i naopak a někdo se chová nepěkně k vám.

     

  • 5.

    Kos

    Co vám naznačují ptáci, které potkáváte nejčastěji?

     

    Stejně jako kos svým líbivým popěvkem, se někdo z vašeho okolí snaží mazat vám med kolem úst. Vídáte kosa každý den? Nejspíš vás varuje právě před lstí, intrikami či pomstou. Staří Řekové kosa kdysi považovali za posvátného. Přesto je dodnes spjatý s vychytralostí, vypočítavostí a pomluvami. Kromě varování, že na vás někdo spřádá cosi nekalého vám ovšem může slibovat také vyhlídky na hezkou budoucnost. Pověst se týká nezadaných dívek. Říká se, že když mladá žena spatří kosa na větvi, bude mít jednou hodného, ochotného a silného manžela.

     

  • 6.

    Čáp

    Co vám naznačují ptáci, které potkáváte nejčastěji?

     

    Vídáte čápa nejen na komíně? Tušíte správně. V tomto případě mají lidová rčení pravdu. Jde o předzvěst plodnosti a narození. Čápi považovali ve starém Římě za ochránce domácnosti, matek a dětí. Od pradávna patří tento druh ptáků mezi nositele těhotenství a rodičovství. Svobodným ženám mohou přinášet zprávu o tom, že najdou druhou polovičku a brzy se provdají.

     

  • 7.

    Sýkorka

    Co vám naznačují ptáci, které potkáváte nejčastěji?

     

    Oblíbený pták sýkorka s sebou přináší radost a setkávání s rodinou a přáteli. Vídáte sýkorku ve svém krmítku za oknem? Můžete si být jistá, že váš dům bude plný smíchu a radosti. Pravděpodobně vás v dohledné době čeká velká oslava plná zábavy nebo jiné veselé setkání ve větším počtu lidí. Obecně symbolizuje dobré zprávy, nečekané dárky a překvapení, ale pozitivní události se pravděpodobně objeví také v životě vašich příbuzných. Stejně jako přizpůsobivá sýkorka, která navštěvuje krmítko na vaší terase nebo zahradě, jste pravděpodobně i vy člověkem mnoha talentů. Říká se, že když vám sýkorka přilétne na parapet za oknem, máte si něco přát. Pozor si dejte pouze v případě, že sýkorka zakrouží na balkoně pod stropem, narazí do okna a vylétne — podle pověr jde o předpověď, že v onom domě brzy někdo zemře.

     

  • 8.

    Krkavec, havran nebo vrána

    Co vám naznačují ptáci, které potkáváte nejčastěji?

     

    Krkavci, havrani i vrány jsou kvůli svému tmavému zbarvení odjakživa součástí tajemných příběhů. Ve skutečnosti ale nepřináší pouze negativní novinky. Je považován za posla z jiného světa. Signalizuje změny, proměnu i stvoření. Krkavce tedy vídáte z ničeho nic častěji než kdy předtím proto, že na vás v životě čeká velká změna. A právě tu vám může energie krkavce usnadnit. Jeho magická moc vám pomůže s větším seberozvojem. Tak či tak očekávejte po opakovaném zahlédnutí krkavce, havrana nebo vrány nevšední události.

     

Autor: Tereza Brožová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz