Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Našla jste na půdě starožitnosti? Pozor, tyhle vám budou nosit smůlu

/
  • Starodávné předměty po předcích vám mohou nosit smůlu
    Starodávné předměty po předcích vám mohou nosit smůlu (iStock)
    18. února 2023 ● 05:00

    Našla jste na půdě starodávný medailonek po babičce? I když z něj máte jistě radost, ne vždycky se vyplácí si ho ponechat. Některé staré věci totiž mohou přinášet smůlu. Jaké a jak to poznáte?

    Říká se, že v sobě věci z dávné minulosti nesou zbytek energie původních majitelů. Navíc prý dokážou přivolat duše zemřelých, které se v předmětu znovu usadí, jiné ovšem možná ani nikdy neodešly. V každém případě se nevyplácí riskovat, a je lepší si takové starožitnosti raději nenechávat.

  • 1.

    Šperky po příbuzných mohou být prokleté

    Staré věci mohou nosit smůlu

    Náušnice, řetízek, prsten, medailonek a další šperky jsou osobní předměty, které se údajně propojují s energií svého nositele. Čím starší jsou, tím nebezpečnější mohou být. Skrývá se v nich energie původních majitelů, která na nové nositele většinou působí negativně a nosí smůlu. Pro šperky z cenných kovů to platí dvojnásob. Nehledě na to, že jestli neznáte celou minulost těchto cenností, mohou být samovolně prokleté. Například, pokud je měl původní majitel na sobě ve chvíli, kdy se mu přihodilo něco špatného. Jestli patříte mezi odvážnější jedince, a ráda byste navlékla náramek po pratetě, šperk napřed důkladně vyčistěte. I tak si ale dávejte pozor při jeho nošení. Najednou se vám mohou začít dít zvláštní věci. Jestli jich začne přibývat, raději ozdobu dobře uschovejte.

    Jak na ochranné rituály? Podívejte se na video:

    Video
    Video se připravuje ...
    Kartářka Helen Stanku: Rituály, které vás ochrání před energetickými upíry • Adam Balažovič/BPŽ

  • 2.

    Staré rozbité zrcátko vysává pozitivní energii

    Staré věci mohou nosit smůlu

    Zrcadla jsou esoteriky považována za bránu do jiného světa. Od pradávna se také věřilo, že z nich mohou vystupovat duchové a tajemné bytosti, nebo naopak lákat k sobě duše nemocných. V případě starožitného zrcátka se tedy dvojnásob nevyplatí riskovat. Šance, že v něm bude schována duše původního majitele, je daleko vyšší. Staré věci vyzařují samy o sobě silnou energii. Je objevené zrcátko po předcích ještě ke všemu rozbité? Hrozí, že z vás vysaje dobrou náladu a způsobí rozepře v domácnosti. Podobně jako další staré věci má v sobě doslova ničivou sílu.

  • 3.

    Rozbité nádobí je nositelem hádek

    Staré věci mohou nosit smůlu

    Opatrně byste měla zacházet s hrnky a starožitným nádobím, jež je někde trochu uštípnuté nebo nalomené. Nejen podle feng-šuej, ale i podle našich mýtů jsou všechny rozbité předměty symbolem rozpadu a destrukce. Máte pocit, že se začátkem používání čajového servisu vaší prababičky se s partnerem a dětmi více hádáte? Rozhodně nejde o náhodu. Rozbité věci s sebou přinášejí časté hádky, neshody, disharmonii, nenávist, zradu i nepřátelství…

  • 4.

    Přes staré obrazy a fotografie vás mohou strašit předci

    Staré věci mohou nosit smůlu

     

    Podobizny a fotografie mohou přitahovat duše zemřelých. Připravte se na to, že když si nalezený obraz příbuzného nebo známého pověsíte na zeď, může se vám začít zjevovat. Patrně se vám také začnou zdát noční můry a sny přes něž k vám budou vaši zesnulí promlouvat. Doma vám mohou z ničeho nic začít se samovolně přemisťovat a padat různé předměty včetně samotného obrazu. Už indiánské kmeny věřily, že portréty lidí kradou duše. Ty pak mohou v obraze uvíznout a přes ně se dostat zpět do našeho světa.

  • 5.

    Staré hodiny a kapesní hodinky značí pomíjivost

    Staré věci mohou nosit smůlu

    Hodiny, a to i ty kapesní, jsou v ezoterice symbolem neustálého chodu a pomíjivosti času. Na zeď si raději starodávné hodiny nevěšte, ať už se vám jejich styl líbí sebevíc. Pokud si potrpíte na starobylý design, vyplatí se spíše investovat do nových hodin, které ho pouze napodobují. Vyvarujte se všem hodinkám, které nejsou v chodu či jsou rozbité. Neklidným duším mohou pomoci cestovat v čase, a ty vás pak budou strašit. Když se hodiny samy od sebe zastaví či spadnou, symbolizují podle pověsti nemoc, problémy, rány osudu, nebo ohrožení života.

  • 6.

    Děsivé dekorace vycpaných zvířat vyzařují zlo

    Staré věci mohou nosit smůlu

    Brrr… Asi tak by se daly popsat emoce, které ve vnímavějších jedincích vyvolá pohled na nebohá vycpaná zvířata namísto dekorací. Míval je váš pradědeček na stěnách? Honem s nimi pryč. Stejně tak naložte například i se soškami z pravé slonoviny, koberečkem z kožešiny či s parožím. Všechny takovéto „ozdoby“ mohou podle pověr přinášet smůlu celé domácnosti. Kromě toho z nich proudí zlo, které jim kdysi nelítostní jedinci způsobili. Pomineme-li fakt, že jistě nechcete podporovat kruté zacházení se nevinnými bytostmi, riskujete, že s mrtvými těly zvířat se z vašeho domu vytratí veškeré štěstí.

Autor: Tereza Brožová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz